Diétne jedlá s mäsom

1. okt 2024

Dievcata mate typy na dietne jedla s masom? Chcem sa zamerat na kuracie, morcacie a telacie. Len bud sote alebo zapekane v pekaci 🤦‍♀️ uz je to cez. Zeleninove zapekane jedla mi nezjedia. Uz ma ide prcnut.

luciaruz
1. okt 2024

Davnejsie som natrafila na fit fasirky z mleteho morcacieho, zmiesaneho so struhanym zelerom. Alebo, moja mamka davala mlete masko na stave do francuzskych zemiakov miesto klobasy. Alebo polievku robila na štýl gulasovej z mleteho. Alebo urobit nejaku zmes na fasirky s bylinkami, uťapkať na "valec" a upiecť to v celku v rure. Bez tuku, a chutne. A fitnes koložvarska, na nete som videla recept. Z bieleho maska, celozrnna ryza, a miesto kyslej smotany biely jogurt

kp7333
1. okt 2024

z kuracich/morcacich prs rozne sote, kari, paprikas, zivanska, ciganska, stejk, dusene na provensalkom koreni, zapekane so syrom...
z telacieho rozne gulase - namornicky, mexicky, dalej na srbsky sposob (s paprikou a paradajkami), na zelenom koreni, na rasci, na hubach... prilohy ryza, tarhona, cestovina, halusky, zemiaky - dusene, pecene, kasa.

luccija
1. okt 2024

Ja robím často morčacie prsia narežem, ale nie úplne a do zárezov dam strúhany syr, paradajku, kúsok šunky špenát čokoľvek. soľ, vsetky možné koreníny, cesnak ..opečiem par minút na panvici nech sa zatiahne a vlozim do rúry trocha vody, k tomu zemiaky do misy, alebo paradajky, papriku, cibuľu, cukinu....tak isto aj kuracie, ale len na plátky pod to cibuľku, cesnak môžeš to potom zmixovat..
Všade dávam minimum oleja olivového len na to zatiahnutie na panvici
Kuracie soté na kari som robila tento týždeň, lebo uz tiež mi ide hore krkom raz na hrášku, hriboch, brokolici..
Alebo kuracie zapekam so syrovou omackou
Perkelt..

kp7333
1. okt 2024

z dietnych jedal este doporucujem kralika - napr. peceny na cesnaku a ryby (peceny pstruh, losos, treska na masle).

luccija
1. okt 2024

Ako gyros...

marianarem
1. okt 2024

Telacie platky dusene v kuchte maju u nas velky uspech. Davam k nim cibulu, cesnak, majoranku, oregano, rimsky kmin, koriander, paprikove vlocky.

autor
2. okt 2024

@luciaruz super to ma nikdy nenapadlo 😯

autor
2. okt 2024

@marianarem tiez vyskusam