Dezert vhodný pre ABKM

26. feb 2023

Dobry den, prosim poradte nieco sladke na oslavu, kde je clovek s alergiou na bielkovinu kravskeho mlieka, dost silnu.
Maslo, smotana, mascarpone, ani low lactose varianty nesmie.
Nemam ziaden napad🙄 A potrebujem, aby dezert bol len 1, tj.pre vsetkych, aby chutilo.
Dik😊

deedol
26. feb 2023

nieco z kysnuteho cesta, tam necitit nahrady mlieka (napr. ovsene alebo mandlove mlieko, pripadne aj s vodou sa da)
ja mam rada napr tieto skoricove franzbrotchen:
https://www.petrarevaj.com/l/skoricove-rolky-fr...

tykat
26. feb 2023

Obrateny jablcnik, robim.bezne tak ze namiesto kravskeho mlieka davam ryzove, na vrch struham vegan nugatovu cokoladu. Alebo bananovy chlebik, tiez davam ryzove. Alebo aj pernik s ryzovym mliekom.

Len treba davat pozor na ostatne prisady (maslo, cokolada... ktore tiez obsahuju mlieko)

simsalabim
26. feb 2023

Ani do babovky nejde mlieko. Alebo takato makova torta https://dobruchut.aktuality.sk/recept/75308/mak...

sharka174
26. feb 2023

Rajo ma veganske mascarpone a cheesecake je z neho no mega výborný 👌

autor
26. feb 2023

@deedol do tych zemliciek ide maslo a to ona nemoze.
Este ma napadla obycajna jablkova strudla z kupovaneho listkoveho cesta. To mozu abkm ludia?

mirkie
26. feb 2023

https://varecha.pravda.sk/recepty/vegan-krtkova... robila som párkrát. Nám chutila 🙂

mirkie
26. feb 2023

Aj jablkový hnieteny koláč môžu. Palmarin je ok. A nie každý dava mlieko do cesta..ja som robila bez..

deedol
26. feb 2023

nejde tam maslo, ide tam rastlinne maslo 🙂

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
26. feb 2023

Robila som pred 2 tyzdnami recept-cokoladova torta pre abkm
Korpus podla receptu
https://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejo...
A plnku som robila cokoladovu varenu, ktora ide do penovej torty. Nesla tam ziadna kupovana cokolada ani maslo, boli to zltka miesane nad parou, cukor,kakao,pomer uz neviem,na konci sa v tom rozpustil palmarin (namiesto masla).kto ma rad,isla tam aj kava. Recept mam v starom mobile.
Ale urcite sa da urobit aj ina plnka, len tuk sa da rastlinny

tykat
26. feb 2023

@sharka174 toto musim skusit 👍syn ma rad cheesecake tak sa potesi

poopsie
26. feb 2023

Za mňa najlepšia náhrada mlieka je alpro this is not milk... Je to ovsené mlieko ale chuťovo na 1*,robila som s ním kysnuté cesto a úplne ako s mliekom...

noemi155
26. feb 2023

Urob granko koláč
Potesis podľa mna všetkých
Dnes som ho robila ,lebo tiež musím dodržiavať diétu ABKM skrz syna
A polevu urobíš ľahko aj bez smotany

lyci
26. feb 2023

ja robievam muffiny s hocijakym rastlinnym mliekom, co mam prave otvorene

autor
26. feb 2023

Dakujem velmi pekne za tipy. Urcite si nieco vyberiem, uz mi to je jasnejsie😇

sharka174
27. feb 2023

@tykat určite skús 👌 podľa mňa lepšie ako mascarpone (a to nie ja mam alergiu na BKM) aj šľahačku v spreji majú dokonca a žiaden zásadný rozdiel v chuti 👌

tykat
27. feb 2023

@sharka174 ano šľahačku si už syn zamiloval ❤ fakt je vyborna, ma to ako nahradu za bielkovu penu na siskach 😀 a to mascarpone som ešte nezaregistrovala, nakupujem v BILLE tam som ho nevidela.

sharka174
4. mar 2023

@tykat myslim, že v Kauflande maju tiež tieto produkty

tykat
7. máj 2023

@sharka174 kupila som ten mascarpone vegan, prosim ako z neho robis krem? Ako z klasickeho? Ci treba dat na nieco pozor? Idem robit veganske tiramisu 😊

sharka174
7. máj 2023

@tykat ahoj. Používala som ho rovnako ako obyčko maskarpone .tak držím palce, nech sa vydarí 👌

tykat
7. máj 2023

@sharka174 dakujem...uz sa chladi 😊 som zvedava

tykat
7. máj 2023

@sharka174 taaaakze tadaaaa... Veganske tiramisu uplne perfektne, Korpus (pouzijem aj na ine zakusky napr puncak)
225 g polohrubej muky
150 g krystal cukru
2,5 deci vody
2 cl prdopec
6 lyzic slnecnicovy olej
Zmiesame suche, prilejeme mokre, na plech s peciacim papierom, do rury, ja som piekla na 220st 20min.
Rozrezat na 2 pasy, kavu 300ml +1PL cukru+50ml amareto. A skladat pas, poliat polovicou kavy, polovica kremu, zase pas cesta, zvysok kavy, krem, poprasit kakaoma sup do chladu na 2-3h.
Krem
500g vegan mascarpone
Praskovy cukor podla chuti cca 100 g
Pridala som trochu amareta, a sojove mlieko na rozslahanie. Slaha sa dobre,nezriedne.
Fotka nic moc, degustujeme 😊 syn pochvalil

sharka174
7. máj 2023

@tykat ooo výborne, odkladám.. ďakujem .. musí byť fajnový 👌