mam rocnu dcerku a papa takmer vsetko, niektore jedla trochu upravene.... zaujimalo by ma co davate jest vy svojim detickam od rana do vecera? Dajste nejake tipy na denny jedalnicek
@happy8051 ahoj, nasa 14 mesacna dcerka ma takyto jedalnicek:
5.00 100 - 150ml UM
8.00 cca stvrt malickeho krajceka chleba bez korky s maslom, ked jej tam dam sunku, syr alebo cokolvek ine, tak chleba nezje, zje len to ine, maximalne akceptuje nejaku natierku, vtedy az tak velmi nevypluva + 120ml UM,
11.30 obed, uz jej davam to, co jedavame my, maso/ryba/zltok+prilohu+zeleninu, pripadne hustu polievku s masom, zje cca 100 ml
15.00 smotanovy jogurt, vacsinou zje cely, alebo domaci puding
18.00 cerstve ovocie s piskotami, cca 100ml
19.30 200ml kase, robim obycajnu krupicu s UM, dost riedku, pije to z flase, lebo lyzickou by mi vela nezjedla
pocas dna jej davam pit cistu vodu, pripadne caj.
ahoj, môj 13-mesačný syn je veľký jedák 🙂
5.30 sa kojíme (potom ešte spíme do 7,30)
8.00 chlebík alebo rožtek s maslom domácim džemom alebo šunka, syr, zeleninka a zapíja buď čajíkom alebo mliekom cca 2dcl, ktoré musí piť sám z pohára -lebo ma obdobie on sám
10.30 ovocie teraz objavil vďaka sestričke čaro mandarinky a pomaranča (zatiaľ žiadna alergia) jablko ...Banány neznáša
12.00 polievka (rascová, paradajkova, šošovicová...) a ako druhe mäsko s ryžou alebo zemiakmi, tarhoňou....len nič sladké to mu moc nejde
15.00 jogurt , ale len vanilkový.... alebo pribinačik malé musia byť 2 kusy
18.30 krupicová kaša z 250 ml mlieka ( do mlieka dám 1 a 1/4 PL lyžice krupice, ktorú nechám 20 minút stáť a potom privediem do varu, a cukru len na špičky lyžice
Následne sa ešte kojíme a potom ešte aj v noci tak 3-4x.
Pije čistú vodu alebo nesladený detský čaj počas dňa - z pohárika (fľašu sme naťastie nepotrebovali )
@zuzanockamt kazde dieta vie, kolko potrebuje 😵 my sme sa zasa vytrapili od 4m s UM, pila ho vylucne v spanku 😕 , pred dvoma tyzdnami zacala pit normalne 😠
@sofia2008 no to robil aj moj fesak, ze mal obdobie - okolo 7.mesiaca asi, ze pil len v spanku ... ale chvalabohu ho to nedrzalo dlho
@sofia2008
@kari11 baby, to mate inych jedakov doma. 🙂
@zuzanockamt nasa sa na ich deticky nehrabe ani zdaleka 🙂 , ale chuda tiez nie je (uz ma skoro 9.5kg), tak jej to staci 🙂 ked ti syncek prestane v noci pit vela mlieka, tak sa ti urcite rozpapa 🙂
@evka4 no tiez mam pocit, ze nechce preto, lebo sa naje v noci - 2-krat po 250 ml UM+ vecer a rano ma tiez UM ... na neho by nikto nepovedal, ze malo zje, lebo vyzera baculato aj pupcek ma aj stehienka poriadne 😀 ... pri vyske 86 cm vazi cca 11,5 kg
@zuzanockamt ja som kojila do 3m, tak som dostala menstruaciu a zo dna na den bolo po kojeni...tak som este mesiac odsavala, dlhsie sa nedalo, mlieka som mala menej a menej, bol to stres vkuse odsavat atd..tam sme presli na ten hnusny Nutrilon a mala odmietala pit..pred 2t sme skusili dat Hami a bez problemov pije doteraz..vela mamiciek sa inac stazuje na Nutrilon, ze je horky a deti ho nechcu..velmi ma mrzelo, ze som mala mlieko a mala sa nechcela kojit 😔
@sofia2008 ja som kojila len 7 tyzdnov a aj to bol boj, mlieka malo ... a musela som odsavat, lebo sa maly odmietal prisat a ked sa prisal, hned zaspal, od 2.tyzdna bol prikrmovany, no ja som davala a aj davam od zaciatku bebu
@zuzanockamt ja si myslim, ze je dnes jedno, ci je dieta kojene alebo nie..aspon dr. tak vravela, ze deti su rovnako chore..
@zuzanockamt isto to bude tym krmenim v noci, ved nasa tolko mlieka za cely den nevypije, co tvoj cez noc. neskusala si mu davat v noci menej alebo cajik? mozno by to zabralo a cez den by zacal lepsie papat... ale mozno je len taky mliekofil ako nasa, mlieko a mliecne vyrobky by jedla cely den, obed a ovocie mi zje len so saskovanim, ale som rada, ze aspon cosi ine ako mlieko akceptuje...
@zuzanockamt
@sofia2008 baby, to sme tu take odsavacky 🙂 ja som tiez odsavala a krmila vylucne z flasky po 2 tyzdnoch, vydrzala som 6,5 mesiaca, ale bolo to o nervy, hlavne, ked som odsavala stale 6x denne a za cely den som nazbierala max. 450ml... som rada, ze toto obdobie je uz za mnou 🙂
@evka4 skusala som mu dat caj, ale to len dvakrat cucol a vyplul flasku a zacal plakat ... ked dam menenj mlieka, tak potom drzi tu flasu a taha na prazdno a ked mu ju vyberiem z ust, tak bude mrncat ... lekarke ked som vravela, ze este stale pije 2-krat za noc, tak bola prekvapena, ze take velke dieta ma uz celu noc spat, ze ho to mam oducit 😅 ... ale zase ked pyta, tak mu dam, len ma stve, ze je to na ukor normalneho jedla
@zuzanockamt a keby si ho este skusila tak oklamat, ze by si mu dala slabsie mlieko? napr. len 5 odmeriek namiesto 8, ale rovnake mnozstvo vody? mozno sa ti potom skor zobudi, ale ak jedava v noci len zo zvyku, tak to by podla mna mohlo zabrat... ak nie, tak treba fakt len vydrzat, dufam, ze coskoro sa ti v noci prestane budit na krmenie 🙂
ahoj
nas malicky papka priblizne takto
8.00 UM 210 ml
10.00 vyziva s piskotami, jogurt, ovsene vlocky s mliekom, roztek s maslom alebo syrom, mliene kasicky, cokoladove gulicky s mliekom,
12.00 UM 210 ML
15.00-16.00 polievka
17.00.18.00 Druhe jedlo, napr. masko so zemiakmi, ryzou, cestoviny, ryby,
19.00 chlebik, rozok, piskotky, keksik,
20.00 UM 210 ml
malinky spapka naozaj vela, lebo paka zo vsetkeho naozaj dost 🙂 , a este pomedzi to papa dlhe piskotky, ovocie, zeleniku, a pije veeeeeeeela cajiku,ovocnych stiav a aj cistej vody
@zuzanockamt nam Emmka prespala celu noc od 6m, ale to ja som mala budik a davala jej pit mlieko, ked spala..a teraz od kedy sama pije mlieko, tak sa nam budi 1x za noc, nie kazdu a vypije okolo 200ml..ked sa ti budi, tak to asi potrebuje..tu jedna kamoska na MK ma dvojcata, co maju 22m a tiez sa budia a piju mlieko v noci..ked cajik nechce, tak co uz..a poriadnej stravy sa este naje v zivote dost 🙂
@sofia2008 no co uz, taki su rodicia... ja to tiez pocuvam vzdy, ked ideme na navstevu, sestra ma mladsiu dceru, co je taky zrut, uz je davno tazsia ako nasa mala, tak ich porovnavaju a je to na nervy... tak im ju dam vzdy nakrmit, ze nech si to skusia a potom su uz ticho 🙂 najnovsie vyjadrenie mojej mamy bolo, ze nasu lucku by davala krmit za trest 🙂
@evka4 tak toto je ako u naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas 😀 😀 Emmku nevie nikto nakrmit, len ja a sem tam mm, ale ten iba jogurt, lebo cely obed nezvlada..ja uz sice mamku ani svokru nemam 😔 ale tety hucia dost 😠 ze preco nechce chlebik papat, no ved jej ho nenapcham nasilu asi..oni to skusali, ked sa s nou hrali a ja som tam nebola a tak mi dva dni usta nechcela otvarat 😠 😠
som zabudla napisat , ze ak v tom zvycajnom case ked papa nechce jest tak ho necham, a potom ked ma uz fakt hlad taky si aj sam pyta a zje 2x tolko ako zvycajne 🙂
ale ten svoj rezim ma uz tak zvyknuty, ze sa to malokedy stane, ibaze keby ho baka nakrmila dobrotkami 🙂
@evka4
@sofia2008 bože baby,som rada aj nerada,že má niekto také starosti ako ja 🙂 🙂 ...myslela som,že pri treťom dieťaťi to bude brnkačka,veď som vychovala už dvoch,ale najmladší ...to je samostatná kapitola....najradšej by bol len na mojom mlieku...čo sme sa už naskúšali,po dobrom po zlom...nič...jediné čo mi zje s radosťou je jogurt...snáď ho to prejde...zajtra je poradňa,som zvedavá čo povie doktorka 😝 😝
@trnka77 ukludnuj sa ako ja - ze niektore deti jednoducho potrebuju pre zdravy vyvin viac mlieka ako ine 🙂 moja dcerka do roka jedla uplne otrasne, maximalne zjedla trosku obeda, sem tam nejake ovocie, vynimocne zjedla par kuskov chleba... po roku, ked som jej zacala davat nase jedlo, sa to zlepsilo, ale viem, ze kebyze si moze vybrat, tak by chcela len a len mlieko. ked jej davam nieco nemliecne, tak ju musim zabavat, normalne bude zo mna za par mesiacov aj spevacka 😉
no my papame takto:
07:00 - 210UM - k tomu potom do rucky chlieb alebo rozok, ale velmi nema rada
09:00 - jogurt
12:00 - 6x masko a 1x v tyzdni cele vajce, zelenina: 2x do tyzdna davam brokolicu, potom obmienam cuketu, kalerab, karfiol, fazulu, sosovicu,tekvica, zelena fazulka, paradajkovu omacku, atd..stale davam mrkvu a petrzlen..priloha:zemiaky, cestoviny. krupicove halusky, ryza..zatial vsetko mixujem, aj ked uz mala vie papat kusky, ale trva to strasne dlhoooo - spapa okolo 260g
15:00 - ovocna vyziva alebo cerstve nastruhane ovocie s piskotou, sem tam puding s domacim kompotom
18:00 - 260g kase , zemiakovej alebo zeleninovej kase
19:30 - 210ml UM
niekedy v noci este 180ml UM