Dávate si zamraziť obed?

tinaslukaskom
11. feb 2023

Ahojte, ak sa vám ,,podarí,, navariť viac ako zjete, dávate si niečo aj do mrazničky, na takú rýchlu pomoc, keď nemáte čas, alebo nestíhate navariť? Ze len vyberiete cestoviny a omáčku z mrazničky, rozmrazíte, ohrejete a jete 😁
Ja to síce tak nerobím ale už ma to par krát napadlo, ale neviem...bojím sa 😁 čo sa môže a co nie.

jamimo
11. feb 2023

@tinaslukaskom ja mrazím len vývar, použijem na rýchlu vajíčkovú polievku, pod dusenú kuracinu, pod rizoto. Moja mama napríklad mrazí pečivo, zákusky. Možno ti baby poradia aj iné omáčkové jedlá a polievky.

galganka
11. feb 2023

...musela by som variť v kotli, aby dačo ostalo... takmer nikdy neostane ani na druhý deň... 🙈

zuzahajdulka
11. feb 2023

@tinaslukaskom ano!!! Na mrazenych tegloch visi moj zivot 😀. Niekedy aj pat dni nemusim varit, ked mam plny mrazak. Varim preto vzdy vo vacsom objeme, rovno ratam aspon 4 davky do mrazaku. Mrazim vsetku varu. Obrovsky setric casu, namahy, tvojej energie, sporakovej energie.

zobaka
11. feb 2023

nie, nikdy, mam rada cerstve a mame aj maly mrazak

jeanne14
11. feb 2023

Áno, výnimočne sa stane že sa uvarí viac a nezje sa ani na večeru ..🙂 tak šup mraznička. Ale ozaj málokedy. Tiež mám radšej čerstvé a nie všetko zamrazené chutí potom dobre.

reanda
11. feb 2023

len pecivo a kolace - to zamrazene vydrzi dlho a po rozmrazeni je to ako cerstvo upecene.. ale ine jedlo mi pride zbytocne mrazit, ved to vydrzi aj v chladnicke a zje sa na druhy den a zas tolko toho neostava, aby som to mala na niekolko krat do buducna.. a cestoviny a omacku by ma teda mrazit vobec nenapadlo, v zmysle, ze len to ohrejem a zjem, nech to mam jednoduchsie a rychlejsie - vsak uvarit cestoviny a zbuchat k nim omacku (alebo dat hotovu z pohara) je snad aj rychlejsie, ako kym sa to rozmrazi a urcite chutnejsie 🙂
mozno ak clovek zije sam a navari si plny hrniec svieckovej, alebo nieco take a potom naporciuje do mrazaka, nech ma 'na horsie casy', ale pri vacsom pocte stravnikov mi to nepride nejak vyhodne

patka06
11. feb 2023

Schválne varím viac, aby ostalo aj do mrazničky ... halušky, plnená paprika, segedín, perkelt.
Ak ostane ryža, tiež dávam do mrazáku.
Nemrazím chlieb a pečivo, to nám po rozmrazení nechutí.

kate_cs
12. feb 2023

@tinaslukaskom áno, pravidelne to tak robíme a veľakrát nám to pomohlo. Vždy mám v mrazničke vývar, šúľance, pirohy, nejaké mäso na šťave. Aj keď len jedna porcia, pomôže to.
Tak isto mám v mrazničke vždy chlieb, keďže žijeme v malej dedine a veľakrát nám to pomohlo 😀

osky
12. feb 2023

Mrazim Fakt vsetko.
Len zemiaky nie..
Ak varim gulas,svieckovu..vsetky tie omackove veci s mäsom...to automaticky vagim viac a mrazim,a niekedy len vyvarim k tomu cestovinu ci ryzu...
Rovnako ak robim vyvar-nevarim ho casto,cize automaticky aj mrazim..
Pecene ,dusene mäso,chlieb...vsetko.
Je to Super.a nic nemusim vyhodit...

akinomel
12. feb 2023

@tinaslukaskom cielene nemrazím, len ak sa prerátam a niečo ostane.

oira
12. feb 2023

Vyvar mrazim vzdy asi - pouzijem na omacky, podliatie, do rizota alebo polievky potom. Nemrazim cielene, ale ked sa mi podari uvarit kotol segedinu, kapustnice, alebo plnenej papriky ako naposledy - tak mrazim. Potom niekedy neskor, akoby som nasla 🙂

zuzuliatko18
12. feb 2023

Do mrazaku robievam slivkové gule, keď sú slivky na jeseň, niekoľko balíkov. Muž ich má.rad, je to piplacka a takto to na jeden šup mám z krku.
Iné jedlo len ak náhodou ostane, ale zväčša varím tak, že si naratam porcie. A varím si do mraziaku aj vývar, to dávam do ryže a polievok a tak.

viestta
12. feb 2023

Ano, davam to co sa nezje do mraznicky. Celkom casto. Balim po jednej porcii aby sa vybralo len tolko kolko treba. Okrem zemiakov takmer vsetko. Aj vyvar mrazim, aj si vyrabam specialne vyvary na podlievanie pri vareni.

amelie2017
12. feb 2023

Mrazim len vyvar a bolonsku omacku. Ta je aj po rozmrazeni uplne super. Muz vzdy uvari omnoho viac prave preto, aby sa zamrazila. U mojich deti je to jedlo, ktore nikdy neodmietnu. Cize rychla pomoc, ked nestiham, su chore..za 10 min mam uvarene cestoviny a hotovo.

simona20201309
12. feb 2023

Ako dlho môže byť zamrazene jedlo v chladničke?

simona20201309
12. feb 2023

Ja som tiež chcela začať mrazit, ale známa mi vravela, že max 2tyzdne, tak to ma odradilo

viestta
12. feb 2023

@simona20201309 3 mesiace uplne v pohode

ropucha6
12. feb 2023

Nie. Mame sice velky mrazak, ale mrazene mi nechuti.

simona20201309
12. feb 2023

@viestta vážne? Super. Ďakujem za odpoveď

basska_b
12. feb 2023

No, z mrazaku to uz neni ono. Zacne sa to akoby rozpadavat. Zemiaky z mrazaku bola uplna hroza, takisto take rebierka, sme to vyhodili. Zelenina z vyvaru rozmocena

h2
12. feb 2023

Nerobím to cielene, že by som naschvál navarila viac, aby bolo aj do zásoby do mrazničky, ale keď sa stane, že zostane, zamrazím. Nikdy nebol problém.

viestta
12. feb 2023

@basska_b zemiaky nemrazim. Nemrazim ani vyvar so zeleninou, ale cisty. Ak ho potrebujem uvarim v nom cerstvu zeleninu, polievka je ako prave dovarena. Maso nakrajane na porcie uplne v pohode, vsetky omacky, plnena paprika, kapusta (tu varim vo velkom a planovite odkladam do mrazaka), ryza tiez uplne v pohode. Knedle nakrajane na platky bez problemov. Mrazim aj huste polievky ako kapustnica, sosovicova, fazulova. Napriklad aj segedin. Uvarenu fazulu mrazim uplne bezne. Uvarim cely sacok, co nepotrebujem dam do mraznicky, nabuduce mam polievku alebo privarok do pol hodiny hotovy. Mrazim si aj predpecene korpusy na pizzu, tie staci vytiahnut, oblozit a dopiect. Dusene kapustu na fliacky tiez davam do mrazaka. Urobim celu a tan zvysok odlozim na dalsie pouzitie. Takisto dusenu hlavkovu alebo cervenu kapustu k ceskemu trojboju. Mrazim aj fasirky.

zuzahajdulka
12. feb 2023

@simona20201309 ja mam aj rok.

svetlonos
12. feb 2023

@tinaslukaskom
ano, varime takto cielene urcite jedla - bolonsku omacku, zeleninove kari, ja aj vianocnu kapustnicu v roku 😁, gulaš ci svieckovu. Zemiaky a cibulu nemraz, zoladne to mrazom. A cestoviny som este nemrazila, bo tie uvarim rychlo 🙂. Zial mame len taky ktoaty mraziak, inak by tam toho bolo podstatne viac 😁. Ken smelo do toho.

zlatovlaska123
12. feb 2023

@basska_b zemiaky nie sú na mrazenie vhodné a vývar sa mrazí bez zeleniny. Máš ho ako čerstvý.

slavomira236
12. feb 2023

@tinaslukaskom nie nemrazim varim rak sby sa zjedlo nikdy nic nevyhodim...nam mrazene jedla ani nechutia....este pirohy viem nalepit zmrazit do mraznicky a potom uvarit ked deti dostanu chut narychlo odvarit...ae uvarene jedlo nie

tinaslukaskom
autor
12. feb 2023

Ďakujem, tak skúsim aspoň ten vývar na začiatok 🙂

luccija
14. feb 2023

@tinaslukaskom mrazim, ale chcem oveľa viac🙂
Kamoška mrazí všetko obalené rezne, rizoto, mäsa na stavach.Ja len segedín, bolognsku omáčku, fazuľovu polievku ja som fajnová a minule som si zamrazila halušky a mne už po rozmrazeni nechutili

interneta
26. nov 2023

@patka06 ako mrazite plnenu papriku? Spolu s omackouci bez? Do vrecka, ci do misky? Je po rozmraze ni ina, ci uz chutovo alebo konzistenciou? Dakujem

viestta
26. nov 2023

@interneta vsetko mrazim po jednej, dvoch porciach aby sa rozmrazilo len tolko co sa zje. Papriku aj omacku spolu v dozach primeranej velkosti