Ahojte, ak sa vám ,,podarí,, navariť viac ako zjete, dávate si niečo aj do mrazničky, na takú rýchlu pomoc, keď nemáte čas, alebo nestíhate navariť? Ze len vyberiete cestoviny a omáčku z mrazničky, rozmrazíte, ohrejete a jete 😁
Ja to síce tak nerobím ale už ma to par krát napadlo, ale neviem...bojím sa 😁 čo sa môže a co nie.
...musela by som variť v kotli, aby dačo ostalo... takmer nikdy neostane ani na druhý deň... 🙈
@tinaslukaskom ano!!! Na mrazenych tegloch visi moj zivot 😀. Niekedy aj pat dni nemusim varit, ked mam plny mrazak. Varim preto vzdy vo vacsom objeme, rovno ratam aspon 4 davky do mrazaku. Mrazim vsetku varu. Obrovsky setric casu, namahy, tvojej energie, sporakovej energie.
nie, nikdy, mam rada cerstve a mame aj maly mrazak
Áno, výnimočne sa stane že sa uvarí viac a nezje sa ani na večeru ..🙂 tak šup mraznička. Ale ozaj málokedy. Tiež mám radšej čerstvé a nie všetko zamrazené chutí potom dobre.
len pecivo a kolace - to zamrazene vydrzi dlho a po rozmrazeni je to ako cerstvo upecene.. ale ine jedlo mi pride zbytocne mrazit, ved to vydrzi aj v chladnicke a zje sa na druhy den a zas tolko toho neostava, aby som to mala na niekolko krat do buducna.. a cestoviny a omacku by ma teda mrazit vobec nenapadlo, v zmysle, ze len to ohrejem a zjem, nech to mam jednoduchsie a rychlejsie - vsak uvarit cestoviny a zbuchat k nim omacku (alebo dat hotovu z pohara) je snad aj rychlejsie, ako kym sa to rozmrazi a urcite chutnejsie 🙂
mozno ak clovek zije sam a navari si plny hrniec svieckovej, alebo nieco take a potom naporciuje do mrazaka, nech ma 'na horsie casy', ale pri vacsom pocte stravnikov mi to nepride nejak vyhodne
Schválne varím viac, aby ostalo aj do mrazničky ... halušky, plnená paprika, segedín, perkelt.
Ak ostane ryža, tiež dávam do mrazáku.
Nemrazím chlieb a pečivo, to nám po rozmrazení nechutí.
@tinaslukaskom áno, pravidelne to tak robíme a veľakrát nám to pomohlo. Vždy mám v mrazničke vývar, šúľance, pirohy, nejaké mäso na šťave. Aj keď len jedna porcia, pomôže to.
Tak isto mám v mrazničke vždy chlieb, keďže žijeme v malej dedine a veľakrát nám to pomohlo 😀
Mrazim Fakt vsetko.
Len zemiaky nie..
Ak varim gulas,svieckovu..vsetky tie omackove veci s mäsom...to automaticky vagim viac a mrazim,a niekedy len vyvarim k tomu cestovinu ci ryzu...
Rovnako ak robim vyvar-nevarim ho casto,cize automaticky aj mrazim..
Pecene ,dusene mäso,chlieb...vsetko.
Je to Super.a nic nemusim vyhodit...
@tinaslukaskom cielene nemrazím, len ak sa prerátam a niečo ostane.
Vyvar mrazim vzdy asi - pouzijem na omacky, podliatie, do rizota alebo polievky potom. Nemrazim cielene, ale ked sa mi podari uvarit kotol segedinu, kapustnice, alebo plnenej papriky ako naposledy - tak mrazim. Potom niekedy neskor, akoby som nasla 🙂
Do mrazaku robievam slivkové gule, keď sú slivky na jeseň, niekoľko balíkov. Muž ich má.rad, je to piplacka a takto to na jeden šup mám z krku.
Iné jedlo len ak náhodou ostane, ale zväčša varím tak, že si naratam porcie. A varím si do mraziaku aj vývar, to dávam do ryže a polievok a tak.
Ano, davam to co sa nezje do mraznicky. Celkom casto. Balim po jednej porcii aby sa vybralo len tolko kolko treba. Okrem zemiakov takmer vsetko. Aj vyvar mrazim, aj si vyrabam specialne vyvary na podlievanie pri vareni.
Mrazim len vyvar a bolonsku omacku. Ta je aj po rozmrazeni uplne super. Muz vzdy uvari omnoho viac prave preto, aby sa zamrazila. U mojich deti je to jedlo, ktore nikdy neodmietnu. Cize rychla pomoc, ked nestiham, su chore..za 10 min mam uvarene cestoviny a hotovo.
Ako dlho môže byť zamrazene jedlo v chladničke?
Ja som tiež chcela začať mrazit, ale známa mi vravela, že max 2tyzdne, tak to ma odradilo
@simona20201309 3 mesiace uplne v pohode
Nie. Mame sice velky mrazak, ale mrazene mi nechuti.
@viestta vážne? Super. Ďakujem za odpoveď
No, z mrazaku to uz neni ono. Zacne sa to akoby rozpadavat. Zemiaky z mrazaku bola uplna hroza, takisto take rebierka, sme to vyhodili. Zelenina z vyvaru rozmocena
Nerobím to cielene, že by som naschvál navarila viac, aby bolo aj do zásoby do mrazničky, ale keď sa stane, že zostane, zamrazím. Nikdy nebol problém.
@basska_b zemiaky nemrazim. Nemrazim ani vyvar so zeleninou, ale cisty. Ak ho potrebujem uvarim v nom cerstvu zeleninu, polievka je ako prave dovarena. Maso nakrajane na porcie uplne v pohode, vsetky omacky, plnena paprika, kapusta (tu varim vo velkom a planovite odkladam do mrazaka), ryza tiez uplne v pohode. Knedle nakrajane na platky bez problemov. Mrazim aj huste polievky ako kapustnica, sosovicova, fazulova. Napriklad aj segedin. Uvarenu fazulu mrazim uplne bezne. Uvarim cely sacok, co nepotrebujem dam do mraznicky, nabuduce mam polievku alebo privarok do pol hodiny hotovy. Mrazim si aj predpecene korpusy na pizzu, tie staci vytiahnut, oblozit a dopiect. Dusene kapustu na fliacky tiez davam do mrazaka. Urobim celu a tan zvysok odlozim na dalsie pouzitie. Takisto dusenu hlavkovu alebo cervenu kapustu k ceskemu trojboju. Mrazim aj fasirky.
@simona20201309 ja mam aj rok.
@tinaslukaskom
ano, varime takto cielene urcite jedla - bolonsku omacku, zeleninove kari, ja aj vianocnu kapustnicu v roku 😁, gulaš ci svieckovu. Zemiaky a cibulu nemraz, zoladne to mrazom. A cestoviny som este nemrazila, bo tie uvarim rychlo 🙂. Zial mame len taky ktoaty mraziak, inak by tam toho bolo podstatne viac 😁. Ken smelo do toho.
@basska_b zemiaky nie sú na mrazenie vhodné a vývar sa mrazí bez zeleniny. Máš ho ako čerstvý.
@tinaslukaskom nie nemrazim varim rak sby sa zjedlo nikdy nic nevyhodim...nam mrazene jedla ani nechutia....este pirohy viem nalepit zmrazit do mraznicky a potom uvarit ked deti dostanu chut narychlo odvarit...ae uvarene jedlo nie
Ďakujem, tak skúsim aspoň ten vývar na začiatok 🙂
@tinaslukaskom mrazim, ale chcem oveľa viac🙂
Kamoška mrazí všetko obalené rezne, rizoto, mäsa na stavach.Ja len segedín, bolognsku omáčku, fazuľovu polievku ja som fajnová a minule som si zamrazila halušky a mne už po rozmrazeni nechutili
@tinaslukaskom ja mrazím len vývar, použijem na rýchlu vajíčkovú polievku, pod dusenú kuracinu, pod rizoto. Moja mama napríklad mrazí pečivo, zákusky. Možno ti baby poradia aj iné omáčkové jedlá a polievky.