Dobrý deň, zaujímalo by ma či je dávate polievku do mraziaka.
Chcela by som si uvariť zeleninovú polievku alebo rôzne iné a dať do zamraziť aby som nemusela pre seba každý deň variť.
Používate na to špeciálne nádoby alebo misky?
A ešte ma zaujíma ako to správne rozmraziť pri izbovej teplote alebo v chladničke. Ďakujem za všetky odpovede a rady
Davam zmrazit ak navarim viac, daju sa zmrazit vsetky okrem takych, kde su zemiaky. Nie, ze by zemiaky neboli jedle, ale maju divnu konzistenciu po rozmrazeni. Davam ich zmrazit v takych nadobach, aby sa po rozmrazeni cela zjedla. Rozmrazujem bud v chladnicke, na linke alebo ak si neskoro spomeniem, tak v mikrovlnke. Najlepsie sa mrazi cisty vyvar
Za mna nie, mne to potom nechuti. Radsej varim menej, nevyhadzujem nic, ale proste cerstve je cerstve.
Robievame každú nedeľu vývar a keď veľa zostane, precedím a do plastového kyblika ho dávam do mrazničky, potom keď príde chuť robievam z neho cesnakovú polievku.
Nedávam. Nikto by to potom u nás nejedol.
nedávam, pretože sa u nás vždy všetko zje a navyše by to rozmrazené nikto nejedol, ani mne to nechutí a vždy to poznám (robí to moja mamina).
Pravidelne zamrazujem vývar, ktorý potom použijem na krémové polievky či risotto, zamrazujem aj iné polievky napr. paradajkovú. Kapustnica vydrží aj v zavarená v pohári nedávam do mrazničky.
Nemrazim nechutí nám to, ale kolegyňa mrazí v normálnych dozach a vytiahne do chladničky a potom v mikrovlnke
Jedine vývar. Ten mi chutí ako čerstvý aj keď bol mrazený, dokonca si ho čistý cielene dávam mrazit, keď potrebujem do jedál. Iné mrazené polievky by som nezjedla
Vyvary sa takto bezne mrazia, nemam osobnu skusenost ale ked hovoris, nabuduce vyskusam 😁 nechce sa mi verit ze by mrazenie tak vyrazne zmenilo chut polievky, ze by to clovek spoznal
Mrazím všetko, čo sa dá
aj ja mrazím
Ja vyslovene vývar varím na mrazenie. Robím silný a zredukovaným, ktorý potom používam do omáčok alebo talianskeho rizota. Tak do mesiaca je spotrebovaný. Inak nemrazím už žiadne uvarene jedlo, lebo by sme to nezjedli. Varíme všetko na čerstvo v menších množstvách.
mrazím všetko,čo sa dá.
veď na to je mraznička.
Rozmrazujem ako kedy
Ja aj naschval navarim viac.a naporcujem do mraziaka...
Kto by stal denne pri hrncoch...na to väcsinou nemam cas.
Pravda je ,ze cerstve je cerstve...
Pravda je ,ze na to vymysleli chladnicky a mraznicky-aby jedlo dlhsie vydrzalo
Pravda je ,ze hlavne je to.zvyk
Je super prist,vybrat v sobotu vecer...a v nedelu mas navarene....😁👌
Ja osobne polievky len ciste = cize vyvar, alebo kremove polievky. Mixnute.
To potom radsnej dam mrazenu zeleninu do vyvaru uvarit, pridam halusky atd...
Mrazim v davkach 500-1000ml max, aby sa to zjedlo ked sa to vymrazi, dorobim k tomu pridavok = krutony, cestovinu atd a moze sa jest. Rozmrazujem bud tak, ze to vyklopim do hrnca a nechavam pomaly roztopit, v mikrovlnke sem tam alebo na linke. POdla toho ako si spomeniem.
Nemrazim napr. mliecne polievky, strukovinove atd. Mrazim rada segedinsky gulas, plnenu kapustu a taketo srandy, buchty, knedlu.. ked robim domace, tak nech mame dlhsie :D
A ako dlho vám vydrží vývar v mrazničke?
sest mesiacov, bez tuku aj dlhsie
Fuj to by som už nejedla zmrazené raz a potom rozmrazené, je problém spraviť polievku a za 4 dní ju zjesť?
@viestta aj s haluškami napríklad? Krupicove atď? Pýtam sa lebo teda mrazim väčšinou len čistý vývar vdaka
@valikasikulova vyvar mrazim cisty. Zelenina, halusky a maso sa u nas zvycajne zje. Ked zavaram halusky, tak do mensieho hrnca odoberiem aby mi ostal cisty vyvar. Ked treba doplnim do toho s haluskami, takze neviem co by sa stalo s haluskami pri rozmrazeni.
@zuzubb007 4 dni po sebe by u nas vyvar nikdy nejedol. A kedze si davam zalezat na vyvare, bezne varim 12 hodinovy, bezne varim z pecenych kosti, tak ten vyvar je natolko kvalitny, ze sa ten nezjedeny zvysok oplati aj zmrazit. On zmrazovanim vbec nestraca na chuti ani kvalite. A ked uz varim vyvar, tak radsej viac, aby som mala do zasoby.
Ja mrazím všetko. Teda, skoro všetko. Aj polievky. Tiež varím len pre seba, tak sa mi nechce každý deň variť. Večer vyberiem, na linke sa do rána rozmrazi , a mam obed. 😄
Mrazim zeleninlve polievky, ja ich mixujem su take kremove, dam do zatvaratelneho saciku aby nenatiahli vonu z ostatnych jedal. Rozmrazujem tak ze vyberiem na pol hodku pri izbovej teplote kym sacik povoli aby sa dal dat dole a dam to do hrnca a zohrejem. Zeleninovej polievky sa neda navarit malo, takto zvysok zamrazim a potom je rychla vecera. Vyvar nemrazim lebo nam nikdy nezostane ale keby zostal zamrazila by som (cisty bez zeleniny a masa).
@viestta no ja si neviem predstaviť koľko vývaru by som musela navariť aspoň 20 litrov aby ostal, my milujeme vývar, aj moje deti by kľudne 3 x denne zjedli, keď máme 2 x denne jedia bežné takže taký 6 litrový hrniec je na dva dni 🤣, ale keby vydržal dlhšie jedia aj týždeň po sebe aj ja
Idem uvariť vývar, chcem to dať do pohárov a zamraziť.
Mám tie poháre prevariť v horúcej vode alebo to len stačí naliať a dať do mrazničky. Ďakujem
Do skla by som ich do mraznicky nedavala, lebo ako iste vies, voda ked zmrzne zvacsi objem a moze ti pohare roztrhat. Daj ho do plastovych nadob. Nic nemusis sterilizovat, len vychladnuty vyvar nalejes a das zmrazit.
Nie nedávame, ani ja ani priateľ by sme to už nezjedli. No mám známu, ktorá takto navarí polievku, dá ju do sklenených misiek a dá zamraziť.