Dávate polievku do mrazničky?

2. dec 2024

Dobrý deň, zaujímalo by ma či je dávate polievku do mraziaka.

Chcela by som si uvariť zeleninovú polievku alebo rôzne iné a dať do zamraziť aby som nemusela pre seba každý deň variť.

Používate na to špeciálne nádoby alebo misky?

A ešte ma zaujíma ako to správne rozmraziť pri izbovej teplote alebo v chladničke. Ďakujem za všetky odpovede a rady

ssimusska
2. dec 2024

Nie nedávame, ani ja ani priateľ by sme to už nezjedli. No mám známu, ktorá takto navarí polievku, dá ju do sklenených misiek a dá zamraziť.

viestta
2. dec 2024

Davam zmrazit ak navarim viac, daju sa zmrazit vsetky okrem takych, kde su zemiaky. Nie, ze by zemiaky neboli jedle, ale maju divnu konzistenciu po rozmrazeni. Davam ich zmrazit v takych nadobach, aby sa po rozmrazeni cela zjedla. Rozmrazujem bud v chladnicke, na linke alebo ak si neskoro spomeniem, tak v mikrovlnke. Najlepsie sa mrazi cisty vyvar

la_dolce_vita
2. dec 2024

Za mna nie, mne to potom nechuti. Radsej varim menej, nevyhadzujem nic, ale proste cerstve je cerstve.

lilly7913
2. dec 2024

Robievame každú nedeľu vývar a keď veľa zostane, precedím a do plastového kyblika ho dávam do mrazničky, potom keď príde chuť robievam z neho cesnakovú polievku.

maca1984
2. dec 2024

Nedávam. Nikto by to potom u nás nejedol.

tiezjedna
2. dec 2024

nedávam, pretože sa u nás vždy všetko zje a navyše by to rozmrazené nikto nejedol, ani mne to nechutí a vždy to poznám (robí to moja mamina).

katica06
2. dec 2024

Pravidelne zamrazujem vývar, ktorý potom použijem na krémové polievky či risotto, zamrazujem aj iné polievky napr. paradajkovú. Kapustnica vydrží aj v zavarená v pohári nedávam do mrazničky.

eliska13
2. dec 2024

Nemrazim nechutí nám to, ale kolegyňa mrazí v normálnych dozach a vytiahne do chladničky a potom v mikrovlnke

petracandle
2. dec 2024

Jedine vývar. Ten mi chutí ako čerstvý aj keď bol mrazený, dokonca si ho čistý cielene dávam mrazit, keď potrebujem do jedál. Iné mrazené polievky by som nezjedla

vanilkovazmrzka
2. dec 2024

Vyvary sa takto bezne mrazia, nemam osobnu skusenost ale ked hovoris, nabuduce vyskusam 😁 nechce sa mi verit ze by mrazenie tak vyrazne zmenilo chut polievky, ze by to clovek spoznal

jvlo
2. dec 2024

Mrazím všetko, čo sa dá

lucykelly
2. dec 2024

aj ja mrazím

brrunetkaa
2. dec 2024

Ja vyslovene vývar varím na mrazenie. Robím silný a zredukovaným, ktorý potom používam do omáčok alebo talianskeho rizota. Tak do mesiaca je spotrebovaný. Inak nemrazím už žiadne uvarene jedlo, lebo by sme to nezjedli. Varíme všetko na čerstvo v menších množstvách.

rozculena
2. dec 2024

mrazím všetko,čo sa dá.
veď na to je mraznička.
Rozmrazujem ako kedy

osky
2. dec 2024

Ja aj naschval navarim viac.a naporcujem do mraziaka...
Kto by stal denne pri hrncoch...na to väcsinou nemam cas.
Pravda je ,ze cerstve je cerstve...
Pravda je ,ze na to vymysleli chladnicky a mraznicky-aby jedlo dlhsie vydrzalo
Pravda je ,ze hlavne je to.zvyk

Je super prist,vybrat v sobotu vecer...a v nedelu mas navarene....😁👌

simca06022011
2. dec 2024

Ja osobne polievky len ciste = cize vyvar, alebo kremove polievky. Mixnute.
To potom radsnej dam mrazenu zeleninu do vyvaru uvarit, pridam halusky atd...

Mrazim v davkach 500-1000ml max, aby sa to zjedlo ked sa to vymrazi, dorobim k tomu pridavok = krutony, cestovinu atd a moze sa jest. Rozmrazujem bud tak, ze to vyklopim do hrnca a nechavam pomaly roztopit, v mikrovlnke sem tam alebo na linke. POdla toho ako si spomeniem.
Nemrazim napr. mliecne polievky, strukovinove atd. Mrazim rada segedinsky gulas, plnenu kapustu a taketo srandy, buchty, knedlu.. ked robim domace, tak nech mame dlhsie :D

autor
2. dec 2024

A ako dlho vám vydrží vývar v mrazničke?

viestta
2. dec 2024

sest mesiacov, bez tuku aj dlhsie

zuzubb007
2. dec 2024

Fuj to by som už nejedla zmrazené raz a potom rozmrazené, je problém spraviť polievku a za 4 dní ju zjesť?

valikasikulova
2. dec 2024

@viestta aj s haluškami napríklad? Krupicove atď? Pýtam sa lebo teda mrazim väčšinou len čistý vývar vdaka

viestta
2. dec 2024

@valikasikulova vyvar mrazim cisty. Zelenina, halusky a maso sa u nas zvycajne zje. Ked zavaram halusky, tak do mensieho hrnca odoberiem aby mi ostal cisty vyvar. Ked treba doplnim do toho s haluskami, takze neviem co by sa stalo s haluskami pri rozmrazeni.

viestta
2. dec 2024

@zuzubb007 4 dni po sebe by u nas vyvar nikdy nejedol. A kedze si davam zalezat na vyvare, bezne varim 12 hodinovy, bezne varim z pecenych kosti, tak ten vyvar je natolko kvalitny, ze sa ten nezjedeny zvysok oplati aj zmrazit. On zmrazovanim vbec nestraca na chuti ani kvalite. A ked uz varim vyvar, tak radsej viac, aby som mala do zasoby.

bielasovicka
2. dec 2024

Ja mrazím všetko. Teda, skoro všetko. Aj polievky. Tiež varím len pre seba, tak sa mi nechce každý deň variť. Večer vyberiem, na linke sa do rána rozmrazi , a mam obed. 😄

duppka13
2. dec 2024

Mrazim zeleninlve polievky, ja ich mixujem su take kremove, dam do zatvaratelneho saciku aby nenatiahli vonu z ostatnych jedal. Rozmrazujem tak ze vyberiem na pol hodku pri izbovej teplote kym sacik povoli aby sa dal dat dole a dam to do hrnca a zohrejem. Zeleninovej polievky sa neda navarit malo, takto zvysok zamrazim a potom je rychla vecera. Vyvar nemrazim lebo nam nikdy nezostane ale keby zostal zamrazila by som (cisty bez zeleniny a masa).

domak2
2. dec 2024

@zuzubb007 keď už musíš hovoriť fuj na jedlo, tak tu ti isto niekto povie, že fuj, jest 4 dnovu polievku 😅

Autorka, krémové a čistý vývar kľudne, koreňová zelenina a zemiaky sú po rozmrazeni divne.

zuzubb007
2. dec 2024

@viestta no ja si neviem predstaviť koľko vývaru by som musela navariť aspoň 20 litrov aby ostal, my milujeme vývar, aj moje deti by kľudne 3 x denne zjedli, keď máme 2 x denne jedia bežné takže taký 6 litrový hrniec je na dva dni 🤣, ale keby vydržal dlhšie jedia aj týždeň po sebe aj ja

viestta
2. dec 2024

@zuzubb007 tak pises, ze ho jete 4 dni a potom ho zjete za dva. V kazdom pripade, mrazenemu vyvaru nic nie je

zuzubb007
3. dec 2024

@viestta ja som nikde nepísala, že konkrétne ja jem polievku 4 dni, prečítaj si vyššie vetu

autor
4. dec 2024

Idem uvariť vývar, chcem to dať do pohárov a zamraziť.

Mám tie poháre prevariť v horúcej vode alebo to len stačí naliať a dať do mrazničky. Ďakujem

viestta
4. dec 2024

Do skla by som ich do mraznicky nedavala, lebo ako iste vies, voda ked zmrzne zvacsi objem a moze ti pohare roztrhat. Daj ho do plastovych nadob. Nic nemusis sterilizovat, len vychladnuty vyvar nalejes a das zmrazit.