Dávate olej do jedla starším deťom?

matusik24
16. máj 2014

Mám 15 mesačného chlapčeka a chcela by som sa spýtať či ešte stále dávate do hotových jedál tesne pre papaním olej .A aký druh oleja dávate?Ďakujem za odpovede.

xarra246
16. máj 2014

Dávam a určite budem dávať najmä k zeleninke 🙂 Striedam olivový, tekvicový a repkový olej - tento však kupujem v skle, nie v plaste 🙂

kacenka255
16. máj 2014

Ano jasne vitaminy su rozpustne v tukoch. Davam maslo alebo olivovy olej

ivushqa
16. máj 2014

ja mám 20 mesačnú dcérku a ak nemá jedlo, kde už bol olej pridaný od začiatku, tak olej pridávam - striedam ľanový, olivový a tekvicový 🙂

lenkahruzka
16. máj 2014

Ja som tiež dávala olivový a tekvicový. A do sladkých kaší kokosový. 🙂

siska53
16. máj 2014

Ano,kym som nerobila tak,ze som,uz mohla najskor zohriat tuk a osmazit,a potom dusit, alebo ak ide aj teraz o polievku,tak tuk stale do jedla pridavam po uvareni.
a pre @kacenka255 v tuku su rozpustne vitaminy len tieto: D E K A. Tak si to pamatam.

simca06022011
17. máj 2014

Ak je v jedle tuk aj bez pridania, tak nie... V podstate iba do salatok davam olivovy olej. inde to podla mna uz nie je vobec potrebne.

gumimaci
17. máj 2014

nie, ani som nikdy nepridavala (okrem salatov)

belllinka
17. máj 2014

Samozrejme. Davam rybaci, olivovy, sojovy a do sladkych kasi orechovy.

zzuzzina
17. máj 2014

A od ktoreho mesiaca alebo roku ste zacali pridavat?

ushuaia
17. máj 2014

moja dcera ma 7 a pol mes. , zacala som ked mala 6 a pol mesiaca, zatial iba slnecnicovy, o olivovom som citala clanok od jednej lekarky vraj je nevhodny do 1 roka, co mam zasa kamosku na SK - poslala mi papier ako zavadzat prikrmy a jej lekarka olivovy odporucila+ repkovy a tekvicovy...(repkovy, tekvicovy a ine co tu boli spomenute prosto nezozeniem - zijeme mimo EU

snopkulka
17. máj 2014

mladšiemu (6 mesiacov) pridávam 1-2 kvapky repkového a staršiemu (3 roky) dávam repkový alebo rybí - ten nechce papať preventívne na lyžičke, tak pridávam do jedla a ani si to nevšimne 😀

meluela
17. máj 2014

Hlavne musi byt kvalitny - aj pri tekvicovom sa robia podvody, vyse polovica rakuskych tekvicovych sa lisuje z cinskych semiacok ... najmä tie podozrivo lacne z diskontov. Ja som ho uz dlho nekupovala kvoli tomuto, ale vo viedni sa da urcite zohnat kvalitny.
Olivovy je tiez tazke zohnat dobry, ale ked sa inak neda tak aby bol aspon europsky a panensky.
Slnecnicovy by som odoporucila buslak oil, co je slovensky vyrobca, maju aj bio verziu a semiacka su zo zitneho ostrova.
V dmku mavaju celkom slusny vyber, nemam vsak nastudovany povod tych olejov.
Ja olej nepridavam, lebo hlavne tie panenske maju dost vyraznu chut a dlho som mala problem aby syncek vobec nieco zjedol nieto este so zmenenou chutou po oleji ... ale isty cas som mu davala ten tekvicovy. Teraz v 3r uz davam rovno do varenia.

emma_932
17. máj 2014

ano, olivovy.. maly ma trochu problem s kakanim, a olivovy olej je /aj/ na toto perfektny..

googlinqa
17. máj 2014

zaujimave ze olej, a naco by som ho tam mala vlastne pridavat? mala papa normalne jedla ziaden olej jej nepridavam do nicoho, to pocujem prvy raz

pajenka
17. máj 2014

Ano, dávám stále a oleje střídám (olivový, slunečnicový, kokosový, olej z kukuřičných klíčků a konopný olej) s živočišnými tuky (máslo, sádlo)