Ahojte. Idem si po radu. Na vyvarene a oplachnuté špagety dávate olej aby sa nezlepili? Ďakujem.
Nie. Kupujem kvalitné semolinove a skôr al dente, nerozvaram ich takže sa nelepia
Precedím a do teplých dám rozpustiť maslo.
@e1i
@janewithane Ďakujem.
@pa3q staci ked ich pri dalsom pouziti oplachnes vodou. Sa odlepia.
Ako čítam možnosti je veľa takže môžem experimentovať. Ďakujem všetkým. 👍
Hlavne cestoviny sa po vareni nemaju oplachovat, moj kamarat z Talianska, ked to vidi 😁
ano, aj my sme kedysi doma oplachovali, ale vraj je to hriech. Uz to nerobim a nechapem, preco by sme to mali. Olej sa tiez kedysi daval. Nekupujeme cesi ani ideal, a nic sa nelepi. davam prednost talianskym cestovinam.
dávam maslo..
@pa3q ano na spagety vacsinou kvapnem olivovy a premiesam kto nema rad dam klasicky
Cestoviny sa majú v osolenej vode uvariť tak do pol cesty, potom sa majú dovariť v omáčke (cestovina ju nasaje) na al dente. Žiadne oplachovanie, ani sceďovanie. Voda, v ktorej sa cestoviny varili, sa môže trošku ešte pridať do omáčky. Toto je vraj originál postup. Kvalitný olivový olej si pridajte na naservírované cestoviny v tanieri.
Kedysi som aj ja sceďovala, hodila ich späť do hrnca a potom poliala troškou oleja. Ale omáčka na nich nedržala, šmýkala sa po oleji.
Nie, precedim a hned vložím do omáčky. Varim len toľko cestovín, čo sa hneď zje.
Áno a viac krát premiešam
Hned ako ich ocedim ,vyklopim ich BEZ OPLACHOVANIA!!! Na pomasteny pekac alebo do nadoby,v ktorej uz mam trosku olivoveho oleja.
Rukou poriadne popretriasam,aby sa omastili.
Tak to robia taliani
Ešte dôležitá vec je použiť kvalitné cestoviny zo semolíny. Napr. značky Barilla, Molisana, Panzani. My sme doma pastožrúti, takže v akcii nakúpime viac balíkov. 🙈🙉🙊
@pa3q varim ich v osolenej vode s troskou oleja