Ahojte pekarky 🙂 Co uprednostnujete pri peceni lineckych?Maslo alebo palmarin?A robite ich bez prasku do peciva alebo s nim? 🙂 Dakujeem za vsetky rady
ja som raz skusila maslo a cesto sa mi rozpadavalo😢 skoncilo cele v kosi, nemala som nervy na to..;-p
ja davam kolace do umelej hmoty, nie umelu hmotu do kolacov, takze robim z masla. Do lineckeho cesta prasok do peciva nejde, dlho som robila cisto recept 3-2-1, minuly rok som dala aj zltko a zdali sa mi lepsie...
Ja pouzivam (mam taky recept-hned mekky)palmarin+mast!
ja pouzivam do kazdeho pecenia iba maslo, ako aj na jedenie, ziaden margarin nekupujeme nikdy a linecke konkretne bez prasku do peciva
Ja do vsetkaho iba maslo 🙂
Ja dávam heru, palmarín.... Pečiem často a to by som pri 4 deťoch prišla aj o gate. Musím šetriť kde sa dá.
maslo jednoznacne
Palmarin.. maslo necha taku kyslu maslovu pachut a pridaj mast.
Pre seba by som dala urcite maslo, kedze dcera ma intoleranciu laktozy, budeme si musiet vystacit s nejakou rastlinnou nahradou. A bez prasku na pecenie 🙂
Maslo, setrit na vlastnom zdravi je najvacsia chyba, ktoru telo nezabudne a vrati nam to aj s urokmi
Nekupujem a ani nepoužívam do ničoho nič iné okrem poriadneho masla. Všetko ostatné ako napr. palmarín, rama, veto - všetko sú to len hnusné - pardón za výraz - sračky, ktoré nám ničia zdravie....
Masloooooo!
Palmarin nepouzivam vobec nech peciem cokolvek. Bud malso alebo zdravy olej. Ale do lineckeho maslo. Skusila som kokosovy olej a tak sa to topilo, ze tie tvary boli nepekne.
ja davam do vsetkeho maslo aj na chleba :D.. ale teraz som piekla vanilkove rozky a velmi sa mi rozpadavali.. tak som sa tu na MK pytala, cim to je a jedna mamicka mi radila, ze je to maslom - mam pouzit heru.. tak to vyskusam, lebo vanilkove som robila presne podla maminho receptu, ta tam ma napisane len "tuk".. ale vsetky sa drolia, co sa mame nikdy nestavalo..
Ja maslo, ale keď niekto dá palmarín, už z akéhokoľvek dovodu neje kekse na kilá tak ho to snáď nezabije 😉
Ja davam obycajny smetol co sa kupuje na vahu a s cestom sa pracuje vyborne.
Heru 🙂
Palmarín a bez prášku do pečiva. 😉
Ako tu uz poniektore kocky spominali, ja tiez davam do vsetkeho maslo a jedine maslo. Ine sr...nekupujem. Nikdy sa mi nic nerozpadlo, ani chutovo nie je nic kysle alebo pod. Peciem aj linecke a vanilkove rozky, co je obdoba, a vzdy v pohode.Prasok do peciva tam nejde.
Tiež pri pečení používam len maslo, tie umeliny neznášam. S cestom sa mi vždy dobre pracuje a má výbornú chuť, kypriaci prášok nepridávam.
maslo a kypriaci do nich nedavam,ja pečiem len s maslom
Ja do všetkých koláčov dávam len maslo, vyjde to pomaly cenovo rovnako ako margarín, hlavne keď je maslo v akcii, tak nakúpim aj 10 kusov a dám do mrazničky, potom len vyťahujem podľa potreby. Linecké pečivo mám bez prášku do pečiva.
Ja davam palmarin do pecenia,na plnky maslo....na vianoce robim dost kolacov,do ktorych do cesta ide "tuk" no keby mam vsade davat original maslo plus do plniek tak asi skrachujeme,bohuzial situacia je taka a vlastne tie recepty mam od starkej auz vtedy tuk podobny palmarinu,neviem ako sa volal vtedy.Nejeme ich na tony tie kolace zeby nas to "zabilo" .
palmarín
ja do lineckych maslo, minuly rok som nasla super recept, vecer upeciem a na druhy den su makke-rozpustaju sa v ustach
Maslo, jednoznačne ☺️
Maslo milujem, ale do lineckých dávam Heru. Dnes skúšam nový recept so salkom...
Už iba maslo. Poradili mi tu na koni ženy kedysi, že je v pohode aj do suchých koláčov a umeliny už nepoužívam.
Ja pouzivam jedine maslo do vsetkeho a linecke bez prasku do peciva a pomer 3:2:1 muka maslo cukor 1zltko a vanilkovy cukor