Dávate detičkám do jedla aj sušené droždie?

matusik24
19. feb 2014

Ahojte dievčatá,tak by som chcela zase poradiť .Počula som o tom že sa má dávať deťom do jedla sušené droždie .Poznáte to a ak to aj dávate dajte tip na recepty.Je to vraj dobré, ak má dieťatko menej vitamínu B.Ďakujem Martina

stanislavao
19. feb 2014

fuj. no ja by som to nezjedla. a nikdy som to ani detom nedavala.

zabiatko25
19. feb 2014

ja robievam drozdovu polievku...ta je celkom dobra...http://varecha.pravda.sk/recepty/drozdova-polie...

lucinkab
19. feb 2014

radšej by som to riešila droždovou pomazánkou...a ktorý vitamín B? ved na to sú aj strukoviny atd 🙂 😉 😉 😉

belllinka
19. feb 2014

Bukovsky odporuca susene inaktivne drozdie davat napr do polievky.

mimla
19. feb 2014

Ja robím túto pomazánku: Cibuľu nadrobno nasekať a osmažiť, pridám dve kocky droždia, potom, ako sa roztopia dám dve vajíčka. plus soľ a rasca. Ak sa to hneď nezje, tak to rýchlo dám do nejakej nádoby s vrchnákom, všetko rýchlo umyjem a intenzívne vetrám 😀 Má to celkom intenzívny pach. Ale keď to chutí, tak kašľať na pach.

katy1979
19. feb 2014

Pomazanka je velmi dobra. Len podla mna vsetko s mierou ;) ak spapa tak radsej zeleninu, ovocie, strukoviny.

x_shushu_x
26. feb 2014

práve teraz tuto otazku riesim- kupila som pangamin (pivove kvasnice) kupila som tie obycajne- tie urcene pre deti su obalovane nejakym farebnym sladkym filmom. Tie kvasnice maju efekt, ak sa papaju samotne- bud v teplej vode alebo v mlieku s nicim inym- dokonca sol nici ich funkciu- takze pomazanka asi moc nepomoze :o/. Kedze si nemyslim, ze by som do malej dala kocku drozdia, kupila som tieto tabletky. Je to vlastne to iste, asi jej to budem drvit do vody. Planujem, ale nasadit az ked poriesime ine zdravotne zalezitosti ktore riesime...vela stastia 🙂..

kikuleenka
26. feb 2014

V bio potravinach sa da kupit inaktivovane (lahodkove) drozdie, vyhodou je, ze nenafukuje a ani chut nie je tak vyrazne drozdova. Da sa dat do natierok, polievok, fasirok...

ynett
26. feb 2014

@mimla milujem túto pomazánku 🙂 smrdí desne ale je úúúúžasná.

ako dieťaťu mi naši dávali jedávať kvasnice kvôli nedostatku vitamínu, tuším to bolo D, mala som problémy s kútikmi na ústach, dosť extrémne. neznášala som to....fúúúúj...a potom mamina našla pomazánku čo spomína @mimla a odvtedy bolo po probléme 🙂

nicminenapada
25. okt 2016

@mimla S hriankami je to úžasne dobré!!!!
@mimla

nicminenapada
25. okt 2016

@belllinka Áno, odporúča to a ja som o tom nikdy nepočula. Poznám sušené droždie, ale je sušené zároveň inaktívne???? Nerozumiem tomu.

gretocka
25. okt 2016

ano milujeme TEBI - nie je to obycajne susene drozdie, je velmi chutne a deti ho jedia bezne len tak na chlebik s maslom