Dajú sa zachrániť moje medovníky?

13. dec 2022

Ahojte robila som medovníky podla stranky Liana a tohto receptu
160 g med
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
1 KL Sóda bikarbóna Liana
1 KL Škoricový cukor Liana
160 g cukor kryštálový
120 g maslo
500 g múka hladká
2 celé vajcia
1 žĺtok na potieranie s 1 PL vody
Lenže ako som ich potrela žltkom s vodou ostali normálne mokré na niektorých miestach a to som ich tým fakt len tak jemne šuchla...dá sa to nejak zachrániť alebo môžu poputovať do koša....ďakujem za každu radu

xsimonkax
13. dec 2022

Najlepšie je medovníčky pred pečením ničím nepotrieť. Keď ich vytiahnem z rúry potrieme vajíčkom. Tým ze sú horúce sa vajíčko krásne zatiahne a medovníčky sú lesklé ako sklo.

autor
13. dec 2022

@xsimonkax potrela som ich práveže potom ako som ich vytiahla

rachel36a
13. dec 2022

A potierala si ich okamzite kym boli horuce?

autor
13. dec 2022

@rachel36a áno hned ako som ich vytiahla z rury

xsimonkax
13. dec 2022

Dala si viac vody. Voda sa do vajíčka nedáva načo 😄 ak sú mokre skus ich dat zapiecť trosku nech vyschnú

autor
13. dec 2022

@xsimonkax som antitalent v pečení a išla som podla receptu ako sprosta s klapkami

xsimonkax
13. dec 2022

Učíme sa pohodka😝 aj horšie sa stane. Skus ich trosku pripiect len dávaj pozor nech nezhoria

autor
13. dec 2022

@xsimonkax ďakujem 🙂

rachel36a
13. dec 2022

Daj na chvilku do horucej rury nech sa ti odpari voda a vajce upece...nabiduce nedavaj vodu, iba vajicko

autor
13. dec 2022

@rachel36a na 170 stupňov či stačí menej?

rachel36a
13. dec 2022

Mozes aj na 170, ale len chvilku, lebo ak nechas dlho tak ti stvrdnu

autor
13. dec 2022

@rachel36a
@xsimonkax ďakujem pomohlo to v tej rure

smitjan
13. dec 2022

@xsimonkax suhlasim, vacsinou ked som pred pecenim potrela, tak mali taky zvlastny povrch, neboli vobec pekne, uz roky len po peceni hned, ale napriklad potieram len tie, ktore nejdem zdobit.

lamonita
13. dec 2022

Skus nabudúce nie vodu ale mlieko. Ale ozaj len taky frcik. Alebo len zltko, ako baby pisu