Ahojte robila som medovníky podla stranky Liana a tohto receptu
160 g med
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
1 KL Sóda bikarbóna Liana
1 KL Škoricový cukor Liana
160 g cukor kryštálový
120 g maslo
500 g múka hladká
2 celé vajcia
1 žĺtok na potieranie s 1 PL vody
Lenže ako som ich potrela žltkom s vodou ostali normálne mokré na niektorých miestach a to som ich tým fakt len tak jemne šuchla...dá sa to nejak zachrániť alebo môžu poputovať do koša....ďakujem za každu radu
@xsimonkax potrela som ich práveže potom ako som ich vytiahla
A potierala si ich okamzite kym boli horuce?
@rachel36a áno hned ako som ich vytiahla z rury
Dala si viac vody. Voda sa do vajíčka nedáva načo 😄 ak sú mokre skus ich dat zapiecť trosku nech vyschnú
@xsimonkax som antitalent v pečení a išla som podla receptu ako sprosta s klapkami
Učíme sa pohodka😝 aj horšie sa stane. Skus ich trosku pripiect len dávaj pozor nech nezhoria
@xsimonkax ďakujem 🙂
Daj na chvilku do horucej rury nech sa ti odpari voda a vajce upece...nabiduce nedavaj vodu, iba vajicko
@rachel36a na 170 stupňov či stačí menej?
Mozes aj na 170, ale len chvilku, lebo ak nechas dlho tak ti stvrdnu
Skus nabudúce nie vodu ale mlieko. Ale ozaj len taky frcik. Alebo len zltko, ako baby pisu
Najlepšie je medovníčky pred pečením ničím nepotrieť. Keď ich vytiahnem z rúry potrieme vajíčkom. Tým ze sú horúce sa vajíčko krásne zatiahne a medovníčky sú lesklé ako sklo.