Ahojte chcela by som návšteve pripraviť nejaký úžasný zákusok a nemám veľmi čas prezerať všetky možné recepty 😃 ako naschval keď si aj niečo zaujímavé uložím potom sa neviem ku tomu dopátrať 😃 ak máte nejaký zaujímavý obľúbený stačí aj názov a ja si už vyhladam, prosím tipy na niečo čo možno nepozná každý alebo nie je take veľmi zname ( tým myslím ako tiramisu a pod )
Chuťovo je mi v podstate jedno hlavne nech je dosť plnky ( nie kopec cesta a malo ostatného )
Teším sa na tipy ☺️
Obliz prst.
Chcela som ti napisat cheesecake :D ale potom citam, ze nieco ,co kazdy nepozna. Som za zamatovu roladu, to je velni chutny kolac. Alebo svokra robi metrovy kolac a sunquickove rezy a oboje su vyborne 🙂
Zamatova rolada, francuzske karamelove kocky
@lubkovaandrejka nemusí to byt zase niečo o čom ešte nikto nikdy nepočul skôr si už ja vyberiem čo z toho veľmi nepoznám lebo mám pocit že mi je už všetko take podobne 😂 cheese nie ten sa dá na milion spôsobov ale dávame si ho väčšinou v kaviarni
parizske rozky :D alebo nejaky brownies s orechmi? pripadne my mame celkom radi aj pudnigove, len tie su take "rozhadzane" :D
Biely Egypt.
https://sk.pinterest.com/pin/440719513529455686/
Najobľúbenejší zákusok môjho syna. Na každý jeho sviatok musím tento luxus urobiť. 🙂
Ja robim jahodovy rez
Oblíž prst, orgazmus, šumienkový zákusok.
ja som robila za posledný mesiac tento už 2x :D Celkom jednoduchý a presne spĺňa aj u mňa, že veľa plnky a málo suchého 🙂 Aj sa s tým dajú robiť variácie, do jedného krému som pridala gaštanové pyré, druhýkrát pridala aj trochu nutelly...
https://babickinerady.sk/jednoduchy-kremovy-kol...
tiramisu 🤩
Japonske rezy
https://www.mimibazar.sk/recept/8403/japonske-rezy
Akoze viem ze na tejto fotke nevyzera vabne (iny recept som na nete nenasla) ale je vynikajuci. Robila ho moja mamka kým ešte žila, ja ho mám v pláne. Je fakt božský.
@petulda333 aj Francuzske karamelove kocky sú mňam 👍
Karamelový veterník na plechu
https://www.mimibazar.cz/recept/106459/karamelo...
Tento robím každé vianoce, je fantastický. Len ho treba urobiť deň vopred.
Medový krémeš.
Ten má u nás vždy úspech.
Kardinálov rez ;)
Ahoj, túto tortu som robila nedávno a chutila, všetci chválili - https://kuchynalidla.sk/recepty/cokoladovo-mali... 🙂
U nás je najobľúbenejší metrový koláč.Alebo potom medový krémeš to je taká klasika
no ja musim suhlasit s obliz prst a vtacie mlieko....tam teda fakt nic suche nie je
@vyrovnanaosoba orgazmus je sex na tanieri či to sú dva rozdielne ?😂 lebo ten sa mi nepodaril neviem prečo ..ani len ako zákusok 🥲😂
Murín v koseli
Biely Egypt
Suroviny:
Piškótové pláty: 5 bielkov, 5PL kryšt. cukru, 100 gr pražených nasekaných lieskových orieškov, 2 PL polohrubej múky, ½ balíka prášku do pečiva = toto krát 2 (potrebujeme 2 kusy plátov)
Žĺtkový krém: 1200 ml mlieka, 10 PL kryšt. cukru,
2 bal. vanilkového cukru, 10 žĺtkov, 10 PL Gustinu,
2 PL hladkej múky, 250 gr masla, 200 gr bielej čokolády
Biely šľahačkový krém: 500ml šľahačkovej smotany, 2PL práškového cukru, 100gr mascarpone alebo jemného nehrudkového tvarohu, 2 kg banánov
1/ vyšľahať bielky s cukrom, pridať múku, prášok do pečiva, oriešky , zmes natrieť na papierom vystlaný plech – trošku omastiť olejom, piecť na 180°C - 20 minút – toto krát dva (potrebujeme upiecť dve piškóty)
2/ Dať zovrieť 1 l mlieka. Kým zovrie, vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkou do peny. Do 200ml studeného mlieka zamiešať škrob a múku. Do vriaceho mlieka, vlejeme škrobovú zmes a vyšľahané žĺtky. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej vmiešame nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo na hladký krém.
3) Metličkou, alebo mixérom spojíme mascarpone (tvaroh) s cukrom. Vyšľaháme šľahačku dotuha a spojíme s tvarohovou zmesou.
4) Banány olúpeme a nakrájame na asi 1,5 cm plátky.
(Všetky pripravené krémy a banány si pomyselne rozdeľme na 2 časti. )
Vrstvíme: Oriešková piškóta + žĺtkový krém + naukladať banány + šľahačka + druhá piškóta + žĺtkový krém + banány + šľahačka.
Zákusok pôsobí trošku zložito, ale verím, že ani začiatočníčky v pečení neodradí a vyskúšajú ho. Je naozaj vynikajúci, jemne krémový, vonia po opražených orieškoch. Dobre krájať sa dá asi tak po 12 hodinách. Stačí ho chladiť aj cez noc. Už sme ho krájali aj za čerstva, lebo sa nevedelo vydržať )).
Prajem veľa zdaru, nech sa zákusok vydarí a skvelé maškrtenie 🙂
moj oblubeny je puncak od susedky, ma tajne prisady a je bombovy. ak ches recept, pis do spravy
Tieto rada robím,su svieze,velmi nam chutia
Zamatová roláda