Ahojte mamicky chcem sa opytat lekarka mi povedala ze kedze mala bude mat v sobotu 4 mesiace mozem v nedelu dat uz tuhu stravu..moja otazka je ..da sa pripravit nejaka kasa z mlieckom aj pre 4 mesacne babätko?..lebo mi radili ze poobede mozem dat rozmixo.zeleninku a potom tak o 2-3 dni vecer dat kasu nestle z mlieckom...ale moc kupovat nechcem skor by som racej nieco spravila..ake mate skusenosti??? dakujem za radu 😀
nie uz nekojim..sme na umelacku 😀 dakujem
@mata30.4 ja by som povedala ze 4mesacnemu dietatku je skoro dat prikrm (moj nazor) ja davam malemu kasicky kupovane - doma ich len zarobim ale to su kasicky pre starsie deticky...a na zaciatok som davala ovocie a v pripade zeleninky - uvarit alebo spravit na pare, ja som davala troska vodicky aby to nebolo az take huste...a na zaciatok treba dat len jeden druh zeleniny 3dni za sebou aby si vedela ako bude reagovat na nove jedlo a potom bud pridat novy druh zeleninky k tomu prvemu alebo samostatne nový druh zeleniny....a po prvy den len troska, druhy den viac a treti den uz celu porciu
Ahoj, s kašičkami by som ešte trošku počkala, lebo sú nasladlé. Vyskúšaj najprv mrkvičku na obed a dokŕm mliečkom, uvidíš koľko ti spapá. Ďalšiu potravinu /zemiak/ som ja dávala až keď malý zjedol celú porciu mrkvy, že už nepotreboval mlieko na dokŕmenie. Radím ti preto zeleninu, lebo deti zvyknú odmietať zeleninu, ak prvú potravinu ochutnajú sladkú /kašu alebo ovocie/. Viem o čom hovorím, tú chybu som spravila pri dcérke a potom to bola katastrofa ju naučiť jesť zeleninu a mäso. U syna som išla na to opačne, čiže so zeleninou, a teraz zje všetko pekne, dokonca už aj sám. A ak ti začne malá jedlo vypľúvať, alebo máš pocit, že jej to papanie nejde, tak počkaj pár dní a skús znova, vôbec sa nestresuj, na to musí byť aj dieťa pripravené. Držím palce.
@mata30.4 ahoj, neviem či som ťa dobre pochopila, chceš si robiť kašičky doma? Ak áno, kľudne môžeš, len je s tým dosť roboty, a zober do úvahy aj to, že tú ryžu nevymixuješ tak do hladka, ako keď kúpiš ryžovú kašu. Tú kupovanú môžeš spraviť aj redšiu a môžeš ju dať do fľaše. Nečakaj hneď od svojho bábätka, že bude hneď krásne papať, a z tej doma robenej, z tých hrčiek ju môže napínať a bude ti to odmietať. Ale zasa za vyskúšanie nič nedáš. 🙂
@mata30.4 ahoj a je kojena alebo nie? Lebo ak je kojena, tak mozte este kludne pockat do 6 mes, zatial davat iba omrvinky s chlebika obcas aby si telo zvyklo na lepok. Ak nie je kojena, tak uz mozte pomalicky zacat ochutnavat zeleninku, zemiacik, neskor kasicky, ovocie. K tym kasickam ale - ja by som tie brecky co sa predavaju ako detske kase svojbu babu nedala .. nedavno som vyskusala vzorku nestle ryzova od 4 mes co mi prisla postou a des to bol - strasne presladene, az hroza, ani syncek to nechcel jest. Normalne je aj v zlozeni napisany cukor. Mozes kupit kasu nemliecnu neprisladzanu instantnu ak to chces mat rychlo hotove (existuje ryzova, ovsena, prosova), ktoru zarobis bud s vodou (ak kojis) alebo s umelym mliekom ktore pouzivas a na ktore je dcerka zvyknuta. Ja taketo kase kupujem v dmku, ale skusali sme uz aj klasicku krupicnu a kukuricnu (ma uz vyse roka).
@kvetinka211 nie nieje uz kojena zacali sme mrkvickou a uz teraz viem ze je to bezh na hooodne dlhu trat 😀 ale sak zvladnem to zvladli ste to aj vy tak preco nie ja ? ci? 😀 😀 😀 dakujem za nazor a rady
@mata30.4 kludne jej mozes dat, ale pokial nebyva po mliecku hladna a sspava dobre, tak mozes klusne aj pockat, a ak kojis tak do pol roka. ako prva zeleninka sa dava samotna mrkvicka, potom s odstupom cca 3 dni zemiacik... a kasu mozes bud kupovanu s mliekom, alebo bezmliecnu-da sa rideit UM alebo MM, ja som malej zvykla uvarit ryzu a rozmixovat s mliekom na kasu, potom neskor ked bude tolerovat ovocie mozes pridat jablcko, banan, marhulu