Dá sa pripraviť kaša s mliečkom pre 4 mesačné dieťa?

mata30.4
23. mar 2012

Ahojte mamicky chcem sa opytat lekarka mi povedala ze kedze mala bude mat v sobotu 4 mesiace mozem v nedelu dat uz tuhu stravu..moja otazka je ..da sa pripravit nejaka kasa z mlieckom aj pre 4 mesacne babätko?..lebo mi radili ze poobede mozem dat rozmixo.zeleninku a potom tak o 2-3 dni vecer dat kasu nestle z mlieckom...ale moc kupovat nechcem skor by som racej nieco spravila..ake mate skusenosti??? dakujem za radu 😀

seminkads
23. mar 2012

@mata30.4 kludne jej mozes dat, ale pokial nebyva po mliecku hladna a sspava dobre, tak mozes klusne aj pockat, a ak kojis tak do pol roka. ako prva zeleninka sa dava samotna mrkvicka, potom s odstupom cca 3 dni zemiacik... a kasu mozes bud kupovanu s mliekom, alebo bezmliecnu-da sa rideit UM alebo MM, ja som malej zvykla uvarit ryzu a rozmixovat s mliekom na kasu, potom neskor ked bude tolerovat ovocie mozes pridat jablcko, banan, marhulu

mata30.4
autor
23. mar 2012

nie uz nekojim..sme na umelacku 😀 dakujem

lutia
23. mar 2012

@mata30.4 ja by som povedala ze 4mesacnemu dietatku je skoro dat prikrm (moj nazor) ja davam malemu kasicky kupovane - doma ich len zarobim ale to su kasicky pre starsie deticky...a na zaciatok som davala ovocie a v pripade zeleninky - uvarit alebo spravit na pare, ja som davala troska vodicky aby to nebolo az take huste...a na zaciatok treba dat len jeden druh zeleniny 3dni za sebou aby si vedela ako bude reagovat na nove jedlo a potom bud pridat novy druh zeleninky k tomu prvemu alebo samostatne nový druh zeleniny....a po prvy den len troska, druhy den viac a treti den uz celu porciu

lucia81
23. mar 2012

Ahoj, s kašičkami by som ešte trošku počkala, lebo sú nasladlé. Vyskúšaj najprv mrkvičku na obed a dokŕm mliečkom, uvidíš koľko ti spapá. Ďalšiu potravinu /zemiak/ som ja dávala až keď malý zjedol celú porciu mrkvy, že už nepotreboval mlieko na dokŕmenie. Radím ti preto zeleninu, lebo deti zvyknú odmietať zeleninu, ak prvú potravinu ochutnajú sladkú /kašu alebo ovocie/. Viem o čom hovorím, tú chybu som spravila pri dcérke a potom to bola katastrofa ju naučiť jesť zeleninu a mäso. U syna som išla na to opačne, čiže so zeleninou, a teraz zje všetko pekne, dokonca už aj sám. A ak ti začne malá jedlo vypľúvať, alebo máš pocit, že jej to papanie nejde, tak počkaj pár dní a skús znova, vôbec sa nestresuj, na to musí byť aj dieťa pripravené. Držím palce.

mata30.4
autor
24. mar 2012

@lutia dakujem nie neboj ja len chcem vediet a napisat si to kase jej ecte nebudem davat len aby som to mala napisane...

mata30.4
autor
24. mar 2012

@lucia81 dakuejm no skusim zajtra zeleninu a uvidime....z kasickami je skoro len som to chcela napisat na papier ze kedy s tym zacnem aby som nestresovala co mam robit ked to pride .. 😀 takze ryza a mliecko?alebo aj nieco ine ako ryza?

lucia81
24. mar 2012

@mata30.4 ahoj, neviem či som ťa dobre pochopila, chceš si robiť kašičky doma? Ak áno, kľudne môžeš, len je s tým dosť roboty, a zober do úvahy aj to, že tú ryžu nevymixuješ tak do hladka, ako keď kúpiš ryžovú kašu. Tú kupovanú môžeš spraviť aj redšiu a môžeš ju dať do fľaše. Nečakaj hneď od svojho bábätka, že bude hneď krásne papať, a z tej doma robenej, z tých hrčiek ju môže napínať a bude ti to odmietať. Ale zasa za vyskúšanie nič nedáš. 🙂

mata30.4
autor
24. mar 2012

@lucia81 hmm..pravda..ono ja radsej nic necakam aby som potom nebola sklamana...myslim ze kazde babätko je tak trosku pokusny zajacik 😀 takze som celkom rada ze toto obdobie si nebude pamätat 😎 no skusim aj uvarit a ked nie v zalohe bude kupavana 😅 ecte raz dakujem

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka211
24. mar 2012

@mata30.4 ahoj a je kojena alebo nie? Lebo ak je kojena, tak mozte este kludne pockat do 6 mes, zatial davat iba omrvinky s chlebika obcas aby si telo zvyklo na lepok. Ak nie je kojena, tak uz mozte pomalicky zacat ochutnavat zeleninku, zemiacik, neskor kasicky, ovocie. K tym kasickam ale - ja by som tie brecky co sa predavaju ako detske kase svojbu babu nedala .. nedavno som vyskusala vzorku nestle ryzova od 4 mes co mi prisla postou a des to bol - strasne presladene, az hroza, ani syncek to nechcel jest. Normalne je aj v zlozeni napisany cukor. Mozes kupit kasu nemliecnu neprisladzanu instantnu ak to chces mat rychlo hotove (existuje ryzova, ovsena, prosova), ktoru zarobis bud s vodou (ak kojis) alebo s umelym mliekom ktore pouzivas a na ktore je dcerka zvyknuta. Ja taketo kase kupujem v dmku, ale skusali sme uz aj klasicku krupicnu a kukuricnu (ma uz vyse roka).

mata30.4
autor
27. mar 2012

@stvura No tak to hej viem ze sa nemam kam ponahlat..uz mam aj nejake tzv skripta takze po veceroch studujem 😀 ale dakujem za nazor

mata30.4
autor
27. mar 2012

@kvetinka211 nie nieje uz kojena zacali sme mrkvickou a uz teraz viem ze je to bezh na hooodne dlhu trat 😀 ale sak zvladnem to zvladli ste to aj vy tak preco nie ja ? ci? 😀 😀 😀 dakujem za nazor a rady

rolak
27. mar 2012

@mata30.4 ešte k tým príkrmom,mne povedala doktorka,že na začiatok majú byť dosť vodové - zeleninová rozmixovaná polievočka,nielen troška vody,ako tu radí jedna mamička.

mata30.4
autor
28. mar 2012

@rolak no ja davam rozmixovanu mrkvu + um co som vsade citala tak radia aj tak aj tak..ono je to asi len o vyskusani.... 😉