Môžem použiť cuketu keď ma na konci trochu pliesen,keď som odrezala vo vnútri je ok! Je dosť veľká a chcela som ju použiť dnes! Či radšej zahodiť? Prejde aj do vnútra pliesen? Dik
@melanta ani ak ja si myslím ,vyhodim radšej
Ja by som ju pouzila, odrezem a hotovo ak neni vnutri cela makka
Náš učili, ze keď je niekde pleseň na povrchu, môže byť prerastena hlbšie, aj keď to nevidíme, ze napríklad na dzeme nestačí vyhodiť vrchnú časť s plesňou, lebo už môže byť prerastena až ďalej, kde sa nam to už zdá čisté. Čiže ja vždy všetko vyhadzujem
@andrea_prestastna čiže v podstate píšeš, že nevadí ti zjesť pleseň a dať ju zjesť rodine. Lebo ak je pleseň na vrchu, tak je aj vo vnútri potraviny. To, že ju nevidno alebo že potravina ešte nezmenila konzistenciu nie je dôkaz toho, že tam pleseň nie je, pretože ona tam už je.
@melanta jasné že vadí,preto sa pýtam
vyhodila by som ju celu bez vahania, ty predsa nevidis, ci to nie je v celej tej potravine alebo ozaj len na tom jednom kusku. takze asi tak. naco riskovat.
@janikk54 ano
Ak je na niečom pleseň, vyhodím to. Že na pohľad vyzerá zvyšok v poriadku neznamená, že tá pleseň v tej potravine nie je. S jedlom sa plytvať nemá, ale rozhodne by som nedala svojej rodine jesť jedlo, na ktorom je pleseň.