ahojte kocky nemate nahodou recept na croisanty/dufam za sa to tak pise/.dakujem
och och a nejde to jednoduchsie.a ten tuk je roztopeny? 🙂
xixixi...ide to jednoduchčie...kúp si hotový 😀 😀 😀
ale nie, žartujem 😀 ,tuk toztápam...a cesto natieram 😉
je fakt, ze nad ty klasicke franzouzske croisanty neni mnam mnam, velmi chutne a velmi tucne 😀 ale taky bych se po nich utloukla
baby v metre predavaju mrazena croisanty. su vynikajuce
Ak mate nejake dobre receptiky, tak sem s nimi. Rozhodla som sa, zeby som ich vyskusala upiect mojim princeznickam 😉
junovka, ja ti ich hodim , origanal francuzske...
kedze tu zijem.. 😉
http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/recet...
junovka, preloz si ce zgoogle, ak nie tak mi daj vediet napisem a prelozim..
toto je , pre domacu pekaren recept.. su rozne..
ak mas zaujem alebo vy , hodim rozne druhy.. 😉
http://www.marmiton.org/recettes/recette_croiss...
toto je klasicky , maslovy croissants... 😉
tie su najlepsie
ale najlepsei su s pekarni.;na rohu.. 😉
http://www.dailymotion.com/related/x8lc7s/video...
a tu mas aj video. 😉
http://www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/peci...
Tento recept som dostala od kolegyne a odporúčam Vám ho vyskúšať:
Cesto:
1 kg polohrubej múky, 1 vajce, 1,5dl oleja, 6 dl mlieka, 4 pol. lyžice práškového cukru,1 kocka(42g) droždia - vymiesime hladké cesto (nezľaknite sa, že bude trošku riedke), rozdelíme na 2 cestá. Do jednej polovice primiešame 120g kokosovej múčky a do druhého cesta 4 pol. lyžice kakaa. Cesto necháme kysnúť cca 45 minút. Potom rozdelíme oba bochníky na ďalších 5 - 5 bochníkov.
Kakaové cesto rozvaľkáme na menší kruh, umiestnime naň kokosové cesto a spolu rozvaľkáme na cesto veľkosti taniera. Rozrežeme na 8 trojuholníkov, na akože základňu trojuhlníka dáme 1-1,5 káv. lyžičky nutely, zvinieme na rohlík, poukladáme na plech vystlaný peč. papierom a pred upečením a aj tesne po upečení potrieme sirupom uvareným z 1 dl vody a 1 dl kryšt. cukru. Pečieme pri teplote 200 -230oC, asi 10-15 min. Dobrú chuť!
a aj dalsie si najdi cez googl
Veľmi dobré sú tieto kakaovo-kokosové croissanty s nutelou, už som ich niekoľkokrát doma skúšala a vždy mali úspech ;) http://dobruchut.aktuality.sk/recept/5067/kakao...
pacna, robím ich z kysnutého cesta...nechám vykysnúť, vyvaľkám, potriem palmelou/alebo iným tukom/ preložím ako obálku, znovu vyvaľkám, potriem, preložím na tretiny...opakujem...preložím na polku 😀 /musí sa to viackrát poprej´kladať aby vznikli vrstvy a pečivo bolo jemné/...vyvaľkám vykrojím trojuholníky /s dlhším špicom/ naplním zrolujem potriem žltkom ...upiecť a hotovo 😉