Čokoládova poleva

19lenka19
24. aug 2024

Ahojte ,chcem sa spýtať ako urobiť čokoládovu polevu tak aby stuhla na koláči? Piekla som koláč včera a doteraz je čokoláda na koláči ako keby roztopená nie tuhá
Ďakujem za rady 🙂

patka06
24. aug 2024

Do rozpustenej čokolády dávam olej 1 kávovú lyžičku na 90 g čokoládu, ak je ešte hustá pomaly pridávam ďalší olej
Do hodiny je tuhá a pekná lesklá

petulda333
24. aug 2024

A ako si robila? Ja rozpustim samotnu a pridam kusok masla

angela85
24. aug 2024

Podľa mňa je najlepšie na takú polevu použiť veru,čím menej jej dáš tým tvrdšia bude čokoláda po stuhnutí tvrdá,treba pridávať postupne,kým nebude vhodná na poliatie koláča a dať stuhnúť do chladničky.

barka1
24. aug 2024

@19lenka19 so smotanou, teda ganaz, nestuhne tak, ako ked sa robí so stuzenym tukom

ada85
24. aug 2024

Ja dávam aj ceru aj olej.ceru kvôli tuhnutia a olej aby sa nepolamala ale len od oka

nevenka
25. aug 2024

Klasicku polevu robim aj ja s Cerou. Ale uz som robila aj ganache, ta stuhla, ale podstatne neskor a nie tak dotuha. Do klasickej pridavam tiez trosku oleja.
Robila som aj s kokosakom a to nestuhlo tiez dobre.

pralinka86
25. aug 2024

80h smotany na slahaniezohriat, do toho 100g coko roztopiť. Nebude tvrda, ale pekne tuha aby sa dobre krajala
Alebo coko roztopit s kuskom masla