Ahojte ,chcem sa spýtať ako urobiť čokoládovu polevu tak aby stuhla na koláči? Piekla som koláč včera a doteraz je čokoláda na koláči ako keby roztopená nie tuhá
Ďakujem za rady 🙂
A ako si robila? Ja rozpustim samotnu a pridam kusok masla
Podľa mňa je najlepšie na takú polevu použiť veru,čím menej jej dáš tým tvrdšia bude čokoláda po stuhnutí tvrdá,treba pridávať postupne,kým nebude vhodná na poliatie koláča a dať stuhnúť do chladničky.
Ja dávam aj ceru aj olej.ceru kvôli tuhnutia a olej aby sa nepolamala ale len od oka
Klasicku polevu robim aj ja s Cerou. Ale uz som robila aj ganache, ta stuhla, ale podstatne neskor a nie tak dotuha. Do klasickej pridavam tiez trosku oleja.
Robila som aj s kokosakom a to nestuhlo tiez dobre.
80h smotany na slahaniezohriat, do toho 100g coko roztopiť. Nebude tvrda, ale pekne tuha aby sa dobre krajala
Alebo coko roztopit s kuskom masla
Do rozpustenej čokolády dávam olej 1 kávovú lyžičku na 90 g čokoládu, ak je ešte hustá pomaly pridávam ďalší olej
Do hodiny je tuhá a pekná lesklá