Dievčatá čo zvyknete variť na oslavu narodenín? Prídu rodičia a brat s priateľkou. Vždy som piekla kačicu, lokše a červenú kapustu ale to mama robila dnes.... takže musím niečo iné vymyslieť
Čokoľvek, čo vám chutí. Špagety nie. 😉 A s mamou si sa prečo nedohodla vopred? 🤔 Asi by som dala kura/rezne a prílohu. Takto tesne po sviatkoch ani to nie. Čo tak ísť do netradičného jedla? Zeleninové, sushi, šaláty? Alebo to posunúť na level "čaj /káva o piatej" a zákusok? @ada_alica
Ďakujem dievčatá, veľmi ste pomohli 🥰
My keď je to spojené s obedom, tak bežne pečieme kurence a ku tomu ryža, opekané zemiaky, chlieb, kyslé prílohy, čerstvý šalát a každý si vyberie čo chce 🙂 a inak často len obložené misy s rôznymi mäsovými/syrovými roládami, šunky, syry, zelenina, zelerový šalát napr.
@ada_alica a musíš mať teplé jedlo ja keď robím rodinnú oslavu tak robím studené misy a jednohubky a keď idem variť tak jednoducho rezne so zemiakovou kasou
Steaky, nejakú dobrú omáčku (hubová, nivová, zo zeleného korenia...) a opekané zemiaky.
Obrátené rezne a k tomu šalát zemiakový klasika alebo židovský, kľudne ryža. Alebo pečená krkovička, knedľa, kapusta.
Vsak kludne sprav zse kacicu. Mozes urobit inu knedlu karlovarsku, zemikovu, nemusi byt parena.
Vsak kacka mnam, to by som aj ttyzden jedla s loksami
@elizabet173 vec chuti. A ak im chuti "nie je o com" 😁
Naposledy som robila panenku na sipkovej omacke s opekanymi zemiakmi. Neviem podla mna si z tohto nejako extra netreba robit hlavu 🙂
Svieckovu