Prosím vás ženy,čo znamená,keď je v recepte zaliať vývarom...zalejete bujonom,alebo fakt varíte klasika vývar 4hodiny
Ja mavam v mrazaku odlozeny vyvar pre taketo pripady. A ak nie, tak ten bujon
Jasné že bujón
Záleží aké jedlo to má byť..ale ja si vývar aj zamrazujem
Bujón nepoužívam vôbec. Buď vývar alebo vodu a dochutím bylinkami, koreninami…
Akoze co by to malo znamenat? Znamena to zaliat vyvarom. To je to "skutocne" varenie, nie kadejake polotovarove nahrady.
Ja si vyvar mrazim a ked akurat nemam uvareny cersvy, tak pouzivam ten mrazeny.
Ako kedy, ale ked bujon tak bez glutamanu,za mna su najlepsie tie v skle, nepamatam si znacku
Určite nie bujón to je hnus. Zo zeleniny ktorú používam vždy odkladám šupky do jedného veľkého sáčku do mrazničky a raz do mesiaca to vysypem do hrnca, zalejem vodou a mám aspoň zeleninový vývar ktorý zamrzím do sáčkov. Zúžitkujem odpad zo zeleniny a zároveň nemusím používať umeliny. Plus keď robím mäsový vývar tak robím viac aby som zase mohla zamraziť. Ale bujon do kuchyne nepatrí. A mäsový vývar určite varím viac ako 4 hodiny nech je silný
@kkovacovak Varit supky? To som este nepocula. Ake supky? Z akej zeleniny? Ono zevraj v tych supkach je najviac vitaminov ale je tam aj spina a vselijakaje cierne flaky ktore zamerne dam z tej zeleniny prec. Neviem ci by som taky vyvar jedla. Zaujimalo by ma ci to pouzivaju aj ine mamicky.
Ak uz tak ze tu zeleninu ani nesupem ale poriadne okefujem pod vodou a varim aj so supkou. Vtedy mi tie supky nevadia ale tie cierne flaky stale odstranim.
@kkovacovak nie všetky bujóny sú umeliny
@andreatytler ja tú zeleninu umyjem, potom ju ošúpem a tie šupky alebo odrezky dávam do sáčku. Aj z cibule a z čohokoľvek čo mám. Alebo keď mám v chladničke nejakú mäkkú zeleninu, ktorú už nechcem nikde použiť. Čierne fľaky nie sú ničím škodlivé a v tej vode sa všetko zlé zabije takže nie je dôvod to nejako riešiť alebo orezávať. Potom to len precedím a vybavené.
@caroline_ tak vždy je lepší domáci vývar ako z obchodu
Bujón