Ahojte🙂 dajte inšpirácie čo varite vašim deťom, mám pocit že varím stále to iste dookola.
Nejake omáčky, polievky .. nemáte nejake špeciálne tajne recepty, ktorými ste očarili vaše deti? 😅😆
absolutna topka je paprikas z kuracich prs s kolienkami, chlieb vo vajci - aj my ho milujeme a vôbec ho neberieme ako nudzne jedlo, krupicova kasa, pudingy a nas maly lubi paradajkovu polievku 😃
Niekedy uz tiez neviem co, vsade nieco prekaza 🤦
@babulkomale paprikas varím stále! 😅 ja už ho niekedy ani nejem, lebo mám pocit že som paprikasu už prejedena😅
zda sa ze je to univerzalne detske jedlo 😃
Môj je dosť výberavy ale ma rad maso na prírodno, omáčky paradajkovu, paradajkovou batatovu, slaninovu, mrkvovu,...prílohy akékoľvek. Nemá rád jedla typu rizoto, francúzske zemiaky kde je vsetko zmiešané a on nevie vyrypat časť, ktorú nechce ;)). Všetko sladke ma rád, ale skadky obed/veceru ma tak raz tyzdenne
Zeleninové placky, guľky bud z mäsa, ryby alebo tofu, omáčka a zemiaky, rizoto zeleninové, zapekané zeleniny, lievance, mäsko s ryžou a zeleninou, kyslou kapustou, strukovinve prívarky, cestoviny, lasagne.
Tvarohové sulance s makom (1 tvaroh, šálka krupice, 1 vajce)
Francúzske zemiaky
Batatove "hranolky" s avokadom
Banánové lievance
Špagety carbonara (slanina, smotana, vajce, mozzarella)
Kolienka s vajcom
Lokse s maslom
Zeleninová polievka s červenou sosovicou
Divina na hrášku, ryza
Granadir
Cuketovo mrkvove placky
To iste, co skolakom a studentom.
moja má rada kašu s mäsom, ryžu s mäsom, klasika pečené kura, cestoviny syrové, mleté mäso so špagetami, lievance som robila predvčerom
s polievkami je to ťažké, zje len vývar a paradajkovú...
Vsetko jedia čo dospelý .. tazke recepty od A po Z čo ťa len napadne
U nas vsetci zjedia cestoviny a rizota na rozne sposoby. Tiez polievky. Zvysok sa deli...niejto viac prilohu,iny viac maso,.. Mliecne chuti tirz vsetkym. Huby a podivnosti jeme minimalme. A tiez tie nezdrave vyprazane varianty chutia..no to robim vynimocne. Mozes skusit nieco nezvycajne,napr kuskus,rozne zdrave kase (aj na slano),ryby, a no porzi recepty. ;D Vela x staci imac okorenit a cele jedlo je ine.
U nás frčí všetko tak sa snažím variť tak aby sme mali napr každú nedeľu inú prílohu- raz zemiakovou kašu, inokedy ryžu, tarhonu alebo knedľu. Mala väčšinou jedáva až večer keď je v škôlke (poobede si dá nejaký roztek alebo jogurty). Polievkou nepohrdne nikdy-najcastejsie robíme vyvar, šošovicu, fazuľu alebo aj hrstkovu, zeleninovú. Zbožňuje špenát tak robím ten so zemiakmi a vajcom alebo spenatove halušky. Halušky so syrokremom môžu byť u nás stále, rovnako ako fliačky s kapustou. Ja varím také tradičnejsie jedla tak sa teším ze mala nie je vyberava a zje všetko čo pred ňu polozim
U nás je hitom čokoľvek zo šošovice, deti (aj chlap) sa za tym idú zabiť. A mäso s ryžou (v jednom hrnci, na spôsob rizota). Špagety s bolognskou omáčkou, zapekané mäso s cestovinami, wrapky (mohli by byť aj palacinky, keby som nebola hnila) plnené spôsobom "co dum dal".... Sladké jedlo mi mladšie decko nedá do huby. Ze to je mlsa a nie jedlo (tento názor je evidentne daný chromozómom Y a je vrodený, môj muz ho ma tiež, ale nezverejňuje ho, takže to decko neodkukalo. )
Nič mu nevyvaram, je to, čo aj my. Dnes napríklad obrátené rezne s ryžou.
Včera fazuľová s údeným a cestovinou
Palacinky
Cestoviny s tvarohom
Fazuľová mliečna s parkom a zemiakmi nakyslo
Plnená kapusta
Šošovicový prívarok, fašírka
Vývar s cestovinou
Paradajková omáčka, plnená paprika, knedlík
Koprova omáčka, knedlík, hovädzie mäso
A čo má vyslovene rád a jedol by aj každý deň, je tá mliečna fazuľová a krupica s grankom. 😃