Ahojte ☺️ prosím Vás, inšpirujte ma. Ideálne by bolo niečo rýchle a sýte.. Nemám na mysli vyprážaný syr a rezne ale nejaké plnohodnotné jedlo, pretože ja už som došla s nápadmi. Ďakujem 🥰
Akurát mi kysne cesto na langoše, je to moja premiéra tak uvidíme čo z toho bude 🤣 a zajtra bude rizoto
dneska Ratatouille
plnohodnotné jedlo dnes obed a věcera: kari z červenej šošovice so zeleninou, k tomu quinou a za tým zlaté kiwi a na večeru červenú fazuľu s balkánskym syrom, k tomu ražný chlebík a za tým jabĺčko… zajtra budem robiť na obed lososa so šalátom s pečenými gnocchi, ovocie ešte neviem, asi jahody a na večeru rozmýšlam caprese s ražným chlebíkom a tiež jablko za tým…
Dnes len vývar a ideme opekať. Zajtra bude sviečková. 😋
Znojemske hovadzie, ryza a slepaci vyvar s cestovinou to bude dnes aj zajtra
Dnes kuracie sote a placky...zajtra kapustove strapacky a gulasovu polievku
@henka123123 myslíš sote v zemiakovej placke?
Vcera sme mali zapekany karfiol so sunkou a syrom a vajickovu polievku..
@henka123123 nechápem ženy ako tak vedia dopredu aj týždeň naplánovať obed 🤷 alee asi teda mám víťaza
Mám rada zemiakové placky so sote.. Aj keď to nieje najrýchlejšie na prípravu 😁
Ja varim podla toho ako maso nakupim a mam v mraziaku..vzdy nakupim na cely tyzden.si objednam tesco a aj podla toho co maju v akcii nakupim do mraziaka a podla toho vaim cez tyzden..cez tyzden uz len dokupujeme pecivo..pripadne ze vypadne mi slahacka abo co tak tak
@henka123123 Mňám, s tým soté v placke si narobila chute aj mne, spravím niekedy na budúci týždeň. 👍
Autorka, jedlo teda vidím, že už si našla, tak len k tomu plánovaniu, ja som to tak začala robiť, keď som potrebovala trošku viac strážiť financie a prirástlo mi to k srdcu, radšej k tomu nachvíľu spolu sadneme v piatok a spravíme si aspoň približný jedálniček (počas týždňa robím drobné úpravy a prispôsobujem času a chuti) a v sobotu podľa toho nakúpime akoby som každý deň mala rozmýšľať čo variť a čo k tomu musím dokúpiť + menej plytváme, lebo s tou jednou surovinou, už rovno naplánujem toho viac - to mne osobne predtým robilo problém 🙂 a veeeľa inašpirácie vždy nájdem tu v skupine Dnes na obed
Keďže som varila na stavbu tak segedinsky,ale ja mam cez víkend stravu v hoteli.Po dovolenka all inclusive mam však strašnú chuť na halušky s tvarohom.
My sme mali kačacie prsia so zemiakovo-parmazanovou kašou a demi glace omáčkou.. A zajtra šalát s Halloumi a pečene bataty 🤤
@henka123123 Karfiól zo šunkou? A neprotestoval ten karfiól, že je to znasilnenie? 😁
@fido69 hehe ne tesil sa z takej ruzovej suncicky :D
Dnes fazuľová s údeným od včera, na večeru palacinky, alebo skôr na olovrant.
Zajtra červená kapusta, kačka, knedlik. Vývar. Z vývaru potom zoberiem mäso a bude rizoto so zeleninou.
Na dnes aj zajtra mame bravčové sote. Chcela som k tomu robiť placky ale nasla som ešte v kredenci trocha termíne, tak som minula tú 😃 polievky v takomto teple u nás veľmi nejdu
Sviečkovú bude aj na zajtra 🙂
@henka123123 perfektne menu a obdivujem, že si to vieš rozplanovat. Ja keď sa ráno muža opýtam na čo má v ten deň chuť tak nikdy nevie, asi to začnem len takto oznamovať týždeň dopredu 😀
Dnes nevaríme ideme k svokrovcom na guláš a zajtra asi vývar a mam Gnochi tak niečo z nich .
My sme dnes mali kuracie masko s burrito korením. My s mužom k tomu bulgur si zeleninou a nejaký dresing som našla a syn si spravil tortillu. Zajtra neviem čo ale dala by som si segedín 😀
robím si zoznam stále dopredu lebo robím jeden veľký nákup týždenne. šetrí to peniaze a čas a dá sa sa vyskladať jedálniček tak, aby tam boli obsiahnuté všetky živiny…
Rezne zemiakový šalát polievka husta fazuľovica na východniarský spôsob.A mäso v marináde kolienka.
My sme dnes mali rýchly obed..varené zemiaky s kúskom masla, rybu- tuším losos, urobeneho na panvicke na oliv oleji a k tomu mix salat 🙂
Skoro bez roboty https://www.bbcgoodfood.com/recipes/gnocchi-tom... a k tomu listovy salat s rukolou.