Ahojte čo varite na obed ja už neviem fakt čo vymyslieť ,kludne aj bezmäsite jedlá ale nie sladké ďakujem
karfiolovú polievku, krupoto, palacinky pohánkové s makom
@linki90 hrachovú polievku s haluškami a zeleninové rizoto
Zemiaková kaša so sekanou
@kvetinka75 ako robíš to krupoto? ďak.
plnena paprika, cez leto ked boli papriky som si narobila uz naplnene do mraznicky tak dnes som len omacku urobila a dala do nej papriky z mraznicky a dokupila knedlu.
Hermelín na grilovacej panvici s brusnicami.
@salamistka tak isto ako rizoto ale dám menej vody, pretože krúpy toľko nepotrebujú a varím 20-25 min. Podľa toho aké veľké sú krúpy.
Do toho podľa toho na čo je chuť, rôzna zelenina, šampinony, mäso .... príp. tam po uvarení dám žeruchu, rukolu a pod.
Špenátová polievka a maďarský guláš s knedľou.
@kvetinka75 čo zvykneš do toho dávať? resp. aký typ zeleniny sa tam hodí najviac?
@salamistka ja dávam klasiku - hrach, kukuricu, mrkvu, a keď mám pridám karfiol alebo brokolicu. Na nete je veľa receptov - dá sa aj kúpiť mix mrazenej zeleniny ale nám toto najviac chutí.
@salamistka našla som napr. toto (ale to by mi doma asi nikto nejedol)
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/75979/naj...,
Ale ja to všetko varím spolu s krúpami.
@linki90 fejkove bolognese len tak narychlo😂
@kvetinka75 áno, ten recept som videla aj ja, ale inak dosť málo inšpirácie ohľadne krupota som našla, my nejedávame mäso, takže preto zisťujem takto...ďakujem 🙂
@salamistka aj krúpová kaša je dobrá, ja do nej dávam aj zemiaky variť , alebo placky,
dojedáme z nedele... vývar s rezancami a sviečkovú...
manžel odmietol - mal praženicu
zajtra - fazuľová polievka,
štvrtok - halušky s vajcom
piatok - palacinky
sobota - langoše
daj sa do skupiny dnes na obed - tam nájdeš inšpirácii...
@deti95060810 ahoj mas prosim ta nejaky overeny recept na langose? Uz som poskusala viacero len tak random z netu a nikdy neboli take nadychane ako ked si ich davam v meste😀
@linki90 my dnes rajčinová polievka, zapečené zemiaky s cestovinou+kukurica, šunka, syr a smotana
My dnes fasiiiirky, strasne sa na ne tesim, nerobila som ich asi sto rokov :D Akoze vacsinou sa snazim varit tak zdravsie, hrozne malo vyprazam, tak raz za cas si myslim, ze je to uplne v pohodicke🙂
Rizoto s kukuricou, hraskom, navrch syr, kysla uhorka, to mozeme 🙂
@linki90
Dnes varím pikantné bravčové soté s lokšami. Včera som varila indické kari s maslovou tekvicou. 🙂
@petronellla87
Ja robím podľa tohto receptu a vždy boli top (dufam, že pomôže) 😉
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/25171/lan...
@linki90 špagety s hlivovou omáčkou dnes Mäso je voliteľné v tomto jedle