Prosím vás čo budete variť cez veľkonočné sviatky v piatok , sobotu, nedeľu ? Pondelok budeme mat klasiku ako všetci majonezovy šalát atd ale neviem čo variť pred tým , ďakujem za rady
Vo štvrtok sa držím zvyku zelených jedál čiže špenát, brokolica - nič mäsové, v piatok máme veľký post čiže bude pôstna hrachová polievka, v sobotu vegetariánske jedlo - opäť podľa starého zvyku - bude hokkaido polievka a pečené zemiaky, rozbijeme sa až v nedeľu - bude losos a v pondelok majonézou šalát a rezné. Pečiem čokoládovú tortu. To je všetko. 🙂
To čo zvyčajne, keďže sviatky nedodržiavame. Zajtra budu fašírky s tarhoňou, v piatok ryba so zemiakmi, v sobotu fazuľový guláš a v nedeľu kuracie mäso
Zajtra bude kuraci perkelt a noky. V piatok sa spravi cvikla, salat, hrudka, syrek a chren, uvari udene a z vyvaru polievka. A tym koncim, bude sa jest co bude v chladnicke kym sa nezje. Kedze ma byt pekne tak sa chystame stravit maximum casu mimo domu a proviant sa nabali z toho co bude v chladnicke. Keby sme z toho velkonocneho zacali skulit urobim makove rezance.
Ešte mám kačku s knedľou a kapustou a potom rezne alebo údené so zemiakovým šalátom alebo ryžou
Zajtra chilly rezance z Lidl a syrová omáčka, piatok syr a hranolky, sobota plnená kapusta (holúbky), nedela,pondelok rezeň a šalát. Utorok rezeň a zem.kaša/zemiaky s vnaťkou.
Piatok pečený pstruh a od soboty veľkonočné jedla - chren, cvikla, údeniny, syrok a plnina - kým sa všetko nezje...
úplne normálne ako inokedy...
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-varite-od-stvrtka-do-velkonocnej-nedele/