Ahojte čo ste varili robotníkom pri práci na dome ? Aké jedlá ? Tak aby to nebolo pre mňa zdlhavé.. Rezne nechcem.. Ďakujem
guláš, mäso na hríboch s ryžou, langoše
Gulase, vepro-knedlo-zelo, maso na stave, dakedy objednala pizzu/kebab a tak
No v prvom rade sú ujasnite, či vôbec oni chcú, aby si im varila. Dnes sa to už neberie tak samozrejme. K nám prišli robotníci, doniesli si svoje jedlo na celý deň v obedaroch, aj keď som mala pripravené, že ich ponúknem.
Lebo, chápeš - zrejme tú prácu majú normálne zaplatenú. Nemajú prečo dostávať jedlo zdarma navyše a myslím, že to už ani neocakavaju
ak su to kamarati co prisli pomoct tak podla toho co maju radi, ak robotnici ktory dostanu za pracu zaplatene ty si stravu zabezpecuju sami
Segedin, gulas, fazulovu polievku, ale poriadnu. Nech ie to kasa s kilom udeneho mäsa, rebro, klobasa. K tomu sudek piva 🙂
My sme mali firmu, ktorú sme platili, takže nič. Ak majú zaplatené, tak nič. Ak by nám stavali kamoši vo voľnom čase, tak by som sa ich opýtala.
gulas, parky, hurky, kapustnica, segedin, rezne , klobasa
Odo mna sa to ocakava ze budem varit kedze su to znami.. Tak nebudem sa kazdheo zvlast pytat co chce jest…
Čiže robia zadarmo. V tom prípade je to namieste, variť im. Lebo ak by sa im platilo, je úplne jedno či sú známi alebo nie. Vtedy nie je dôvod im variť. A ak by to niekto očakával, tam nech varí dotyčný.
A teda ak sú to známi, ktorí robia zadarmo, tak varila by som im to, čo v daný deň varím aj pre nás doma, nevarila by som zvlášť.
segedínsky guláš + knedle - polievka zeleninová, maďarský guláš cestoviny/knedľa, bravčový paprikáš+noky- krúpová polievka, francúzke zemiaky polievka - karfiolová, fašírka-karbonárok + zemiaková kaša polievka kapustová..... zemiakový/tekvicový/šošovicový prívarok s klobásou , sekanou, vajíčkom, údeným polievka s liatymi haluškami.....
@brendaa Super ďakujem
Gulase - segedin, madarsky, mexicky. Platok masa na prirodno. Na veceru napr klobasa. Privarky by som chlapom nevarila, z mojich skusenosti na pracu na stavbe radsej maso.
@venom19 ja som napríklad k privarkom robievala fašírky a k tomu volské oko.
Ja som varila, dokonca som im davala stravu 3x denne
Za francuzske zemiaky a nejaky privarok by som sa hanbila. Ak chlapi fyzicky robia, co robia, potrebuju sa poriadne najest. Takze rezne, fasirky, masa na kocky, platky + prilohy. K tomu huste polievky. Na desiatu klobasy, spekacky, parky, prip.zapecena prazenica v rure s klobasou a slaninou.
No ja som bola v tom, že takéto niečo sa už nerobí, že sa varí robotníkom, keď prídu robiť. Ešte tak kávu by som ponúkla, vodu a koláč nejaký by som spravila.
Nasa suseda, emeriitna kucharka v MS si dobrou papanickou tak rozmaznala partiu strecharov, ze robili +2dni a spravili u nich teambuilding🤣ale ona hned, ze bude varit, nakolko vtedy este neboli restauranty s menickom v kazdej vieske. Elektrikari u nas o 11.30 sadli do dodavky a trada na menicko. Omietkari si dali doviezt🤣monterajz im vydrzi 2 tyzdne max., takze radsej takto.
@oli18 dobre vies dat uplne konkretny priklad ze ake jedla?
@oli18 vôbec sa nemusíš hanbiť🙄 ak je tam toho dosť ako slanina, klobása, syr na spôsob živánskej - je to sýte a chlapom to chutí....Ja určite navarím inak ako by som pre nás doma, robila tie klasické francúzske...
Ak robotníci majú stravu zabezpečenú, že chodia do vývarovne alebo jedálne tak jedia bežné jedlá a v pohode🙂.
Domáca strava je určite lepšia, ak je kuchárka ktorá varí rada a chutne s radosťou aj obslúži. Určite netreba robiť preteky až o preteky...tu ide o to aby sa najedli a boli spokojní všetci.
autorka, neboj hlavná je komunikácia a tvoja pohoda.
Z tých jednoduchých sýtych hrncovych jedál ešte: pravá bolognska omáčka, na špagety alebo lasagne (obidvoje je sýte a vieš to aj zamraziť na ďalší obed neskôr)
boršč
beef stew (alebo irish, french stew) recepty nájdeš na nete, je to hustá polievka na spôsob guláša ale bez papriky, je s koreňovou zeleninou
Bigos - poľské jedlo, hustá kapustova polievka s mäsom
masové curry s ryžou
Rôzne pečené masa na pekáči, kľudne to nakombinuj, napríklad kuracie stehná, klobásy, šampióny, cibuľa všetko upiecť spolu.
Na odľahčenie zas zeleninovu variantu - cukety, rajčiny, cibuľu, hermeliny aj grilovacie syry všetko zapiect spolu
Dobrý nápad sú aj tie francuzke zemiaky, ak tam dáš viac masa najedia sa z toho. Pripadne moussaka - co je balkánska verzia, zemiaky, mäso, baklažán v rajcinovej omáčke zapečene.
Len je to pracné ak varis vo veľkom -to sa nezdá ale variť pre veľa ľudí je časovo narocne, preto tieto jedla narocne na prípravu nerob každý deň
Ak máte doma niekde remosku ta je ideálna na to, naukladas to tam a oni si to len zapnu na stavbe
Potom také rýchle minútky ako hamburgery, ale treba si dať záležať kúpiť origos žemle, veľa masa dnu.
Doniesť gril a veci na grile
Brindzove halušky (z polotovaru)
pizzu - nakúpiť ken tie najlacnejšie základne korpusy a oblohu už naskladať podľa seba
Rezne kuracie, bravcove, zemiaky; fasirky, zemiaky; madarsky gulas, knedla; bravcova krkovicka, kapusta, knedla; bravcove na kocky, prip.platky s ryzou; bravcove na smotane, cestovina: kuracie nohy, ryza; segedinsky, knedla; plnena paprika (alebo len gule) , knedla.
@elviku11
@ninka123
Oni mi prídu niečo urobiť za 200 eur , robia to na fušky. Ak by som chcela oficiálnu firmu, urobia mi to za 500 e. Dosť rozdiel, to že navarim obed ( a tych ludi je len 4) si myslim ze ma nezabije pre nich. Ak by som nenavarila šli by na obed niekde do mesta a to by som ich jednu hodinu nevidela a nerobili by.
Ja tiež varím, guláš kotlíkový, maďarský s knedľou, černohorský so zemiakmi,kuracie stehno s ryžou, boršč,keď nestíham tak len upečiem klobásy so zeleninou.Privarky , fašírky,sunkofleky atď.Robila som aj bryndzové halušky ale pre 10-12 ľudí to je celkom náročné v malých hrncoch
Guláš, francúzske zemiaky, fašírky s privarkami, halušky, husté strukovinove polievky s údeným, segedínsky, plnenu papriku s paradajkovou omáčkou