Už mi fakt došli nápady, prosím poraďte mi, čo doma variť pri 5m dieťati kľudne aj na dva-tri dni bez toho, aby som minula na jedlo cely rodičovský.. niečo rýchle čo sa dá jesť aj na druhý deň a nemusím pri Tom stat pol dňa fakt.. nejdeme huby a špenát, inak všetko...
Granatir, rizoto, hustu polievku.
U nas kuracina na 100 sposobov 🙈.
Skús pozrieť v skupine Jedlá do 5 e.
Ja casto robim huste polievky-fazulova,hrachova,sosovicova ale aj zeleninove (aj kremove) Francuzke zemiaky, palacinky (k polievke), granadir, kapustove fliacky, koprovu, paradajkovu omacku, halusky, rizoto, cestoviny s tvarohom... Maso v tyzdni nejako nevarim ani nam nechyba, max slaninu do spominanych jedal (mame domacu) Manzel chodi na obedy v praci a ja sa snazim prisposobit tak aby mi to jedla aj 1.5 rocna. U nas sa vyhadzuje minimum jedla na to som hakliva a ked uz tak to davame sliepkam.
Kurací vyvar+ rizoto (kde použiješ mäso s kuraťa), pečienka, kuracie mäso s brokolicou a kari, mleté mäso s pórom a k tomu cestovina, perkelt. Keď bol karfiol v akcii tak som robila karfiolove placicky (fasirky) so zemiakmi. Nabudúce to vyskúšam aj s brokolice. Tiež som začala viac pozerať na to kam idú peniažky, nakoľko išlo všetko brutálne hore a od februara som RD, takže financie celkom dost klesli a keď chce človek ešte niečo málo z toho mála odložiť🙈
A ešte tak 1-2 za týždeň spravím cestoviny (niekedy aj zapekane) a'la co dom dal, aby som nič nevyhadzovala, takže rôzne zbytky zeleniny, šunky, syra, atď, nejako to nakombinujem a jedlo je na svete🤷♀️
Zemiakový prívarok