icon

Čo variť pred Vianocami?

h2
21. dec 2017

Ahojte dievčatá, všetky plánujeme, čo budeme variť a piecť na Vianoce, na 1. sviatok Vianočný, na druhý, na Silvestra... ale čo varíte pred Vianocami? Na štedrý deň na obed, alebo deň pred Vianocami? Dajte vaše tipy (najradšej na pôstne, bezmäsité jedlá, ale nemusí byť, hocičo, čo varievate pred Vianocami). Ďakujem. 😉

jasminet
21. dec 2017

@h2 vsak ty uz mas hotovy jedalnicek...
hej, kura pred vianocami, uz jednoduchsie jedlo nepoznam... - u nas je to taka zachrana vzdy ked uz neviem co varit, tak hodim kura na pekac a spokojni su vsetci - hlavne aby bola chrumkava kozicka 😀

h2
autor
21. dec 2017

@silverrko Že Tebe niekto pod ten obrus tajne pozerá? Myslím okrem Ježiška. 🙂

silverrko
21. dec 2017

@h2 hydina sa cez sviatky nema jest utecie vam stastie....tak sa volakedy povravalo urcite nie

h2
autor
21. dec 2017

@jasminet Veď to, že na celé sviatky mám všetko presne naplánované a zrazu som sa spamätala, že pred sviatkami neviem, čo.

silverrko
21. dec 2017

@h2 nie nieeee raz ma to napadlo ved ked verim su vianoce....a odvtedy to robim kazde Vianoce.Nie vsetko su hmotne zelania takto mi prislo aj dietatko😉

h2
autor
21. dec 2017

@silverrko Fakt? My odjakživa, od môjho detstva máme hydinu na 1. sviatok. No, chudáci Američania s tými ich pečenými morkami...

silverrko
21. dec 2017

@h2 Oni maju santu😀ja mam respekt hydinu nerobim kurca uz vobec nie

jasminet
21. dec 2017

@silverrko to sa na novy rok neje 🙂 ani ryby aby neodplavalo...

silverrko
21. dec 2017

@jasminet mno takto kazdeho osobna vec v kazdom pripade mne jezisko darceky nosi🙂 u mna papierik funguje klop klop asi som posluchala😅

jasminet
21. dec 2017
silverrko
21. dec 2017

@jasminet kazdeho osobna vec co ma na stole pocas vianoc a po....ja hydinu nerobim😉 ale ano viem ze niekto pocas noveho roka iba aby nevzniklo dorozumenie

silverrko
21. dec 2017

ne* pisem ako tatar ospravedlnujem sa

timssa
21. dec 2017

Asi budeme dojedať zvyšky a potom po návštevách. 😀

hroma
21. dec 2017

@h2 ja chystam v sobotu urobit bielu sosovicovu, ktora bude v nedelu na obed, druhe asi kare na prirodno a ryzu, ktore urobim zajtra, nech to v sobotu dojeme ;) ..sosovica na vianoce znamena peniaze po cely rok 😂...na veceru kapustnica, podkovicky, file + salat, ktory mame aj na 1 sviatok na obed (toto vsetko co na vianocnu veceru)... 2.sviatok uz rezne + salat a vyvar....

andula77
21. dec 2017

@h2 no a co keby mamina bavarila cosi sama...akoze povedz ze by si si dala nieco id nej kedze uz nebyvate spolu...no a potom uz nebude nespokojna 😉

lussy666
21. dec 2017

@jasminet
@silverrko jo, jo, hydina ani ryby sa nejedavaju na novy rok, aby stastie neuletelo/neuplavalo 🙂
@h2 jeden den pred vianocami by som varila asi len nieco ako cestoviny s vajcom, spagety, sosovicu, polievku paradajkovu..nieco rychle a jednoduche na pripravu. pekne sviatky 🙂

katkaulic
21. dec 2017

Inak aj my na prvy sviatok vianocny dojedame rybu a kapustnicu.Nevarim vtedy... A takisto den pred stedrym dnom si spravím šalát aj kapustnicu, na stedry den len rybu, snazim sa zbytocne nenahanat. V ten den este prestriem na slávnostnú veceru , potom ideme na cintorin a pre betleh.svetlo...

h2
autor
21. dec 2017

@andula77 Tak zase príde mi trošku blbé, chcieť od nej, aby u nás varila. Aj keď ona varí rada, ale u mňa v kuchyni ešte nič nevarila a asi by ani nechcela. A ani ja by som to nechcela. Radšej sa obrním proti jej "dobre mieneným" pripomienkam, veď sú Vianoce. 🙂

h2
autor
21. dec 2017

@katkaulic Aj my to takto robíme, deň pred Vianocami varí muž kapustnicu, ja robím zemiakový šalát a nejaký krémový zákusok (tohto roku budú gaštanové rezy). Potom na Vianoce už len vypražíme rybu a je hotovo, pohodička.

jana_eyre
21. dec 2017

Ja tak ako bezne pracovne dni, nieco rychle, zdrave, lahke, podla toho co ukryva nasa komora.. Dnes sme mali cesnakovu polievku a cestoviny s olivami a paradajkami.. Zajtra mozno kuracie zapecene s batatom, lebo tam este jeden mam.. Ja skor velmi silno uvazujem, co vymysliet na vianocny stol aby to bolo zdrave, pecen nezatazujuce.. Snad na nieco pridem a nikto nebude sklamany, ze nemame tradicne menu..

h2
autor
21. dec 2017

@lussy666 Ďakujem, pekné sviatky aj Tebe. Šošovicu tu spomínali viaceré, tak tá bude určite, ešte som sa nerozhodla, či polievka, alebo prívarok. Hádam niečo vymyslím, aby boli všetci spokojní.

h2
autor
21. dec 2017

Ináč, tiež som si spomenula, že tá hydina by sa nemala na Nový Rok, aspoň takto to bolo u nás. Ale asi platí, že iný kraj, iný mrav.

lussy666
21. dec 2017

@h2 my mavame na stefana kacku, kapustu, knedle..24. mame klasika kapustnicu, rybu, rezne, salat..to jeme aj na prvy sviatok a na druhy tu kacicu...kapustnica nam vzdy zostane aj 4 - 5 dni, na silvestra sa robi este jedna 🙂 my zatial nevianocujeme sami, ale chodime stale na cele sviatky k nasim, je tam vela ludi, tak sa to aj poje, ale neviem si predstavit, ze by som varila a piekla tolko druhov a mnozstva doma...a aj ked to v podstate neuznavam, nemam ani rada vianocne jedla (kacicu napr. vobec nejeme), vzdy sa strasne tesim na vianoce a kym niesme u nasich, mozem mat akokolvek vyzdobeny dom, atmosferu chytim az tam 🙂 zajtra ideme, tak sa tesim uz...ale to len mimo temy som uletela, pardon

eliska13
21. dec 2017

@h2 ja žasnem koľko vyvárate🙂)my sme asi leniví
Zajtra spravím hovädzie na hriboch a to budeme jesť piatok, sobota
Na Vianoce klasika kapor, máj.salat, kapustnica a šošovicová polievka
Prvý sviatok dojedame rybu, kapustnicu
2 sviatok kačica
Bezmäsité tak zapeč karfiol a šalát k tomu, zeleninové rizoto
A už vôbec si nerob starosti s tým, že Ti mama ohundre,že budú hrubé slíže si dospela🙂ani ja nerobím domáce nemám toľko času a fakt si na to nepotrpim a kupujem v obchode

sandri
21. dec 2017

@h2 ja nevarím ani 25 a ani 26.12. Na štedrý večer su 3 druhy jedál a následne dní to dojedame. Stačí, že sa naháňam celý štedrý deň, tie ďalšie dni nechcem kuchyňu ani vidieť 🙂

deti95060810
21. dec 2017

u nás je s varením problém....deti dorastajú a poniektorí by zjedli aj neviem čo....ak poriadne nenavarím, otvárajú sa potom paštieky, jedia párky, salámy, jogurty, vyjedia 20 rožkov, aj chleba....
Takže zajtra urobím bravčovú polievku s haluškami aspoň 8l hrniec a k tomu cestoviny s tvarohom, alebo špagety....
V sobotu zemiakový prívarok s vajcom
V nedeľu nech dojedia čo nájdu, večer štedrovečerná večera.....polievka z kyslej kapusty - jušky so zemiakmi, vypr. kapor, zemiakový šalát, losos, zem šalát, koláče, oplátky s medom...
V utorok to isté, v stredu môže byť zas to isté....máme v mrazničke 3 kapre a 1kg lososa....
Na prvý sviatok Vianočný môže byť aj rezancová polievka - ak bude niekto doma....

mnamko
21. dec 2017

Mozem poprosit ako robite lososa na stedry vecer? Dakujem

sense
21. dec 2017

@mnamko my uplne jednoducho citronove korenie a ugrilovat...

tinkamt
21. dec 2017

No zvlastne,ze niekto cez 1.-2.sviatok vianocny varim.Vsak mi nedela post,pot k m stedra vecera a kapustnicu ,salat,rezne,ryby jeme tie dva dni ...ake varenie a ored Vianocami bezne veci,kysle zemiaky,fazula,hrstkova,francuzske....

barborasebastian
21. dec 2017

My máme Vianoce: šošovicová so sušenými slivkami, kačica lokše kapusta, mojonezovy šalát a s pečene koleno, kremes robím a to je všetko. Druhý sviatok vianočný chodievame k mojej babke tam je 20 ľudí takže jedla neúrekom a na Silvestra väčšinou si urobíme studenú misu a zvyknem robiť plnené broskyne kuracím mäsom a zelerom🙂 sladké koláče som tento rok vynechala sme tučni dosť doma😃