Čo variť pre štvorročné dieťa, ktoré má salmonelózu?

lusinda69
16. nov 2016

Ahojte maminy.Idem k vam po radu.Moj 4 ročný syn ma salmonelu.Vcera nas po týždni prepustili z nemocnice.Som naozaj zúfalá,pretože neviem co mu dat jest.Poucili ma co nesmie,ale ako mam varit bez oleja,masla,korenín?On odmieta jest "diétne"jedla,ktore musi.Je to masový typ,nenávidí zeleninu a ovocie.Kto ste tym prešli,poraďte mi prosim ako,co a kedy moze pomaly nabiehať na normálnu stravu.Za každú radu vam budem naozaj nesmierne vďačná.

stepanka274
16. nov 2016

No musíš to nejako skombinovať s tým čo má rád plus to čo odporúča lekár, hlavne veľa tekutín. Prešli sme si tým aj my, ale môj syn mal rád ovocie aj zeleninu, takže som nemusela extra vymýšľať. Nejaký málo sladený čaj, daj mu tyčinky, tie radia pri diétach, ono tá diéta nemusí byť tak dlho striktná. Syn ju mal ked už mal asi 12 rokov a bolo to dosť brutálne, ale daj mu suché pečivo napr., a opatrne, hlavne nech má prísun tekutín, svojím ciťákom na to určite prídeš. Držím palce, rada povzbudím. Kľudne mi napíš.

ovaaa
16. nov 2016

Ahoj presli sme si salmonelou+ campilobakteriou toto leto. Syn bol v nemocnici 10dni a doliecoval sa 2,5 mesiaca. Po nemocnici som tiez mala dilemu vzhladom na to, ze mal drobec dve diagnozy v jednom. Zaujimave bolo, ze v nemocnici mu davali vsetko okrem mliecnych vyrobkov. Po nemocnici som mu varievala viac menej polievky kuraci vyvar, so struhanou zeleninour, spagety s vodovym kecupom, rizoto....na ranajky rozok s maslom, s dzemom, sunkou, neskor vianocku..., na maskrtu dru tycinky, piskoty.... Ten moj nemohol ovocie, zeleninu, maso.....tiez to bolo obmedzene ........
Celkovo dobral 3ks proboitik a vies co mi nakoniec ovedal infektolog??? ziadne probiotika, normalnu stravu, crevo sa s tym vysporiada samo....a tak aj bolo....Ale maso som dost dlho nevarila.....

henrieta7
16. nov 2016

@lusinda69 aj my sme to žiaľ nedávno mali. Syn mi do týždňa po prepustení z nemocnice prešiel pomaly na normálu stravu, ale už nehnačkoval. Je to teda individuálne podľa stavu dieťaťa. Nám probiotiká zase kázali. A tie prvé dni jedol piškóty, banány, varené kuracie mäso s ryžou alebo varenými zemiakmi, alebo len uvarené cestoviny . Keď má rád mäso, tak mu uvar v slanej vode,my sme tam dali aj celú rascu, aby to bolo trochu lepšie, tú samozrejme nejedol. Jemu to našťastie chutilo.

lusinda69
autor
18. nov 2016

@henrieta7 dakujem ,nam zakázali piskoty,vsetko mastné,teda bez oleja a kedze mal tyzden v nemocnici stravu len zemiaky,ryža a maso na vode,teraz mi to odmieta.a to absolutne.

lusinda69
autor
18. nov 2016

@ovaaa dakujem ti moc,pretože maslo som myslela ze nesmie,džem takisto.masa sa aj dost bojim,pretože s najväčšou pravdepodobnosťou to dostal z kuracích pŕs.

lusinda69
autor
18. nov 2016

@stepanka274 dakujem ti,ja som z toho v takom strese,ze sa obavam vsetkeho a aj toho ze sama nemam cit posúdiť co ano.preto ta bezradnosť