Budeme mat na 3 dni navstevu a mne uz dosli napady,co varit. Poradite mi co varievate,ked mate navstevu? Co zjedia aj deti,aj dospeli....
Podla mna taka klasika co jedava kazdy tym sa nemoze nic pokazit-rezen/zemiaky, pecene kura, u nas sa osvedcili lasagne a bolonske spagety-nikdy nikto neohrdol… palacinky miluje kazde dieta. Alebo este take halusky a bryndzove pirohy-zvyknem kupit mrazene, rychly obed pre vela ludi… tiez zvyknem robit gulas ale to zas niektore deti nechcu niektore miluju…
Autorka, nezabudni sa spytat vopred navstevy na potravinove intolerancie a ci nie je niekto vegetaria /vegan 🙂
Lúsková omáčka-fašírky,guľáš s knedľou,všetko z kyslej kapusty/plnená,vepřo,segedín,kapustnica/perkelt s haluškami,šišky,langoše,hustá hŕstková polievka,pečená ryba-pyré,domáca pizza,lievance apod.
ved sa ich spytaj co maju deto radi ... keby si nam dala luskaniny ci kapustu na xy sposobov fasirku a podobne radsej objednam pizzu ... su lusia co nezjedia vsetko .. nam staci maso na stave zemiaky ryza a vyvar .. alebo ked niekam ideme k niekomu varime spolu ci si jedlo kupim aby som nerobila skodu
Určite vývar. Ten neurazi nikoho. A mozno pečene kura... a urobiť aj zemiaky aj ryzu. Plus mozno rezne...
Ja by som teda polku z veci, ktoré tu kočky spomenuli veru nezjedla a riešila by som jedlo po svojom 😅 treba sa fakt spýtať ľudí, ktorí prídu, že čo nemajú/majú radi + si môžete niečo objednať/ísť sa najesť 😄
Podľa mňa da opýtaj co si dajú
Ja varím vždy segedinsku kapustu ale čo chodia k nám návštevy tak vyslovene majú radi kapustu.
Napr segedin by som z nas 4 jedla iba ja. Mame jedneho vegetariana, jedneho s HIT (nemoze kyslu kapustu) a jedneho nemilovnika segedinu🤷🏼♀️. A aj ja len v pripade, ze by bol bez laktozy🤭
Treba sa pytat navstevy, nie MK ;)
Navsteva povedala,ze je to jedno. Ved keby jasne povedali,tak neriesim
Nejake pecene maso so zemiakmi, to supnes do rury a pecies. Raznici, ale to je pracne na napichovanie.
uvar to,čo by si normálne varila,keby návšteva neprišla.Keď budú ohŕňať pysky,tak im povedz,nech si objednajú donášku
Vývar, halušky, rezne/fasirky zemiaky, bolonske špagety, palacinky, kuracie na smotane a kolienka, pizza, grilovačka, plnené zemiakové placky
Živánska na plechu-mäso, zemiaky, cibuľa, slanina, kurací perkelt s cestovinou, soté s ryžou
Gulas,rezne,nejake sote
Ja by som uvarila také čo neurazí hádam nikoho. Poriadny kurací vývar, k tomu sviečkovú a dáky ovocný koláč . To máš na dva dni minimálne. To je také že aj deti zjedia na obed
Mne sa osvedčilo také neotrepane jedlo - zapekané kuracie stehná so syrom.
Vykostene stehná naporcujem na menšie dlhé kusy, obalím v hladkej múke (do nej dám soľ a koreniny podľa chuti), obalím v rozšľahanom vajcom. Na vymastený plech dám vrstvu struhaneho syru, poukladáme obalené kúsky, zasypem vrstvou syru, polejem smotanou na varenie. Dám piecť zakryté cca 30minut, potom odkryjem a chytím farbu.
Zemiaky, ryža.
Jedlo sa dá pripraviť vopred, dopiecť pred podávaním. Netreba miešať a stáť pri tom, hotové vytiahnem z rúry a naložím na misu.
Ked pridu ma 3 dni, tak var normalne tak ako pre vas v bezne dni. A co maju radi alebo nemaju, tak to ries s navstevou ;)