Čo variť pre 8-člennú rodinu?

vasjar
2. feb 2023

Ahojte, možno trošku bizarna otázka, ale potrebovala by som jeden večer navariť pre 8 členov, 4 deti, 4 dospelí. Co spraviť take, ang sa z toho všetci najedli? Vďaka

login1234
2. feb 2023

Domacu pizzu alebo pecene kuracie maso v parmez kruste so šalátom

mira0611
2. feb 2023

@vasjar ahoj, slepaciu polievku by som spravila najlepsie z domaceho kurcata, sem by som dala cely chrbat, a dolne prsia, krk, vnutornosti, a aj kridelka.
Ryzu by som spravila a zemiakovu kašu.
Grilivane kuracie stehna cca.6-8ks a vyprazene masko.
Pravdepodobne aj na dalsi den ti nieco ostane.

jasminet
2. feb 2023

Pečené kurata, ryža/kaša, guláš ak deti zjedia.

a_alexandra_a
2. feb 2023

Tak ja osobne by som sa od hanby prepadla pod zem, keby mi príde ohlásená návšteva a dala by som im pod nos pizzu.
Ja nehovorím, že musí vyvárať desaťchodové menu a podávať ho v bielych rukavičkách, ale zeleninový vývar a ryža/zemiaky s mäsom sú určite vhodnejšia alternatíva. Spravila by som soté. Je už na vašej preferencií, či máte radšej hydinové alebo bravčové

veronicka88
2. feb 2023

Urobila by som obrátené bravčové rezne z kilá a pol karé,zemiakovú kašu/stuchane zemiaky...prípadne plný hrniec gulášu....alebo teda dva celé kurata a ryžu ...čo už vám je bližšie....každopádne niečo čo sa robí samé....rezne robím v rúre v jedno pekáči....

login1234
2. feb 2023

@a_alexandra_a treba vedieť urobit pizzu aby si sa za nu nemusela hanbiť 🙂 napr.kvaskova s domácim pomodoro oblozena kvalitnymi surovinami

a_alexandra_a
2. feb 2023

@login1234 stále je to pizza 🙂 či ti budeš každému hovoriť, že viete čo, to je domáce kváskové cesto, domáce pomodoro a máte tam kvalitné suroviny?

login1234
2. feb 2023

@a_alexandra_a beriem😊 preto som napisala aj inu alternatívu

zuzka102
2. feb 2023

Špagety Bolognese (ale také fajné, s riadnym hovadzim/bravčovým masom a ostatnými ingredienciami). A pripadne aj polievku, či už vývar alebo kremovu z nejakej zeleniny.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zdena1990
2. feb 2023

Rezne tým nikdy nič nepokazís alebo pečené kura... Ryža kaša... Šalát kompót

zuzka102
2. feb 2023

@elizabet173 no ved každému ako chutí, predpokladám, že baba pozná ľudí ktorí k nej prídu a ze co asi jedávajú. A podľa toho nech sa rozhodne.
Ja by som sa napríklad reznom (vyprazanym ci v cestíčku) vôbec nepotešila, lebo vyprážané nejem (zo zdrav. dôvodov). A napríklad moja sestra nezje pecene kuracie stehná, netuším prečo, ale nezje, radšej bude hladná.

simsalabim
2. feb 2023

@a_alexandra_a u nas na roznych rodinnych seslostiach bezne podavame domacu pizzu, robenu na zahradnom grile. vsetk sa idu za nou utlct a hlavne deti od 3-25 su v siedmom nebi.

a_alexandra_a
2. feb 2023

Záleží od veku hostí... 4 dospelé osoby môžu byť kľudne rodičia detí a starí rodičia... ja keby som môjmu svokrovi naservírovala pizzu, hoc aj zlatom poprášenú, pozeral by na mňa, že to čo má byť, z toho sa nenaje. Iné je samozrejme, ak ide o letnú garden party, tam sú jedlá naozaj iné, ale ja som pochopila, že autorka bude mať návštevu v tomto období.
A ja teda si neviem predstaviť, že si pozvem návštevu na večeru a dám im špagety.

veronicka88
2. feb 2023

Baby ja sa fest smejem🤣mne keby čokoľvek z toho ktokoľvek naservíroval bola by som rada že má pozval a bolo by mi to úplne ale úplne suma fuk....aj keby sme si tu pizzu objednali.....veď to je úplne jedno🙈

nika1971
2. feb 2023

@vasjar gulas s knedlou

slavomira236
2. feb 2023

@vasjar maďarský guláš fauny kuracie rezne plnene

hacula1816
2. feb 2023

ako prve mi hned napadol vyvar, ale kedze hovoris, ze to ma byt na veceru, tak neviem, ci je to vobec vhodne :D lebo ako ja osobne by som asi polievku vecer jest nechcela, ale tak sto ludi sto chuti :D to zapecene masko v rure je kazdopadne super napad, vies toho spravit rozhodne viac pre vacsi pocet osob.

thoughtfulweirdo
2. feb 2023

Ja zas keď idem k niekomu takto na jedlo, vždy sa teším, že ochutnám niečo nové. Kura s ryžou si viem upiecť na 10 spôsobov aj doma kedy chcem 😁 takže za mňa radšej niečo menej obyčajné. Ale hanbiť sa nikto nemusí ani za pizzu, ani za špagety, ani za donášku. Vážim si každého, kto ma nakŕmi a určite by som nad ničím neohŕňala nosom.
@elizabet173

keiko33
2. feb 2023

Tak také steaky u nás majú vždy úspech. Kuracie aj bravčové. Prílohu máme najradšej pečené cesnakové zemiaky, ale môžu byť aj hranolky a ryža. A k tomu zeleninový šalát a dresing. Steaky robím buď na elektrickom grile, alebo panvici. Alebo možno pečené mäso v rúre.

matula77
2. feb 2023

ja pre vacsi pocet ludi (v ramci nasej rodiny) robievam ryzu, salat (mrkvovy alebo kapustovy) a dvojaku cinu alebo robim pecene zemiaky/ryzu a kuracie medailonky s omackou. Zase ked pridu kamarati s mensimi detmi robievam cestoviny a kura na smotane lebo viem, ze to velmi lubia a doma nerobievaju. Mna by napriklad potesila tarhona a k tomu nejake bravcove/hovadzie maso na stave ci uz s lecom alebo na sampinonoch alebo ina zelenina a jasne - polievku by som robila bud vyvar alebo len zeleninovu ci uz s mrvenickou alebo krupicovymi haluskami

struhanka
2. feb 2023

@vasjar Vo väčšine odpovedí sú uvedené jedlá z mäsa. Pre istotu si zistite, či tam nie je aj vegetarián. Nie každý sa ide utĺcť za mäsom.

vasjar
autor
2. feb 2023

@struhanka no rodičia ah vegetariáni, deťom dávajú mäsko

malinovka333
2. feb 2023

@a_alexandra_a neboj su aj take ze nenachystaju nic.tiez nehovorim ze musis robit 10chodove menu ale klusne nieco uvarit sa da.ci ore 4alebo pre 8.

malinovka333
2. feb 2023

@a_alexandra_a tak mozno insie okrem pizze nevedia..ano pizzu po obede ale ale poriadne jedlo

kvetinka75
2. feb 2023

@vasjar pecena fasirka v trube zemiakova kasa salat

kvetinka75
2. feb 2023

@vasjar kto nema rad fasirku tak pecene kura

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gertrudaosem
2. feb 2023

@vasjar čokoľvek?