Ahojte, možno trošku bizarna otázka, ale potrebovala by som jeden večer navariť pre 8 členov, 4 deti, 4 dospelí. Co spraviť take, ang sa z toho všetci najedli? Vďaka
@vasjar ahoj, slepaciu polievku by som spravila najlepsie z domaceho kurcata, sem by som dala cely chrbat, a dolne prsia, krk, vnutornosti, a aj kridelka.
Ryzu by som spravila a zemiakovu kašu.
Grilivane kuracie stehna cca.6-8ks a vyprazene masko.
Pravdepodobne aj na dalsi den ti nieco ostane.
Pečené kurata, ryža/kaša, guláš ak deti zjedia.
Tak ja osobne by som sa od hanby prepadla pod zem, keby mi príde ohlásená návšteva a dala by som im pod nos pizzu.
Ja nehovorím, že musí vyvárať desaťchodové menu a podávať ho v bielych rukavičkách, ale zeleninový vývar a ryža/zemiaky s mäsom sú určite vhodnejšia alternatíva. Spravila by som soté. Je už na vašej preferencií, či máte radšej hydinové alebo bravčové
Urobila by som obrátené bravčové rezne z kilá a pol karé,zemiakovú kašu/stuchane zemiaky...prípadne plný hrniec gulášu....alebo teda dva celé kurata a ryžu ...čo už vám je bližšie....každopádne niečo čo sa robí samé....rezne robím v rúre v jedno pekáči....
@a_alexandra_a treba vedieť urobit pizzu aby si sa za nu nemusela hanbiť 🙂 napr.kvaskova s domácim pomodoro oblozena kvalitnymi surovinami
@login1234 stále je to pizza 🙂 či ti budeš každému hovoriť, že viete čo, to je domáce kváskové cesto, domáce pomodoro a máte tam kvalitné suroviny?
@a_alexandra_a beriem😊 preto som napisala aj inu alternatívu
Špagety Bolognese (ale také fajné, s riadnym hovadzim/bravčovým masom a ostatnými ingredienciami). A pripadne aj polievku, či už vývar alebo kremovu z nejakej zeleniny.
Rezne tým nikdy nič nepokazís alebo pečené kura... Ryža kaša... Šalát kompót
@elizabet173 no ved každému ako chutí, predpokladám, že baba pozná ľudí ktorí k nej prídu a ze co asi jedávajú. A podľa toho nech sa rozhodne.
Ja by som sa napríklad reznom (vyprazanym ci v cestíčku) vôbec nepotešila, lebo vyprážané nejem (zo zdrav. dôvodov). A napríklad moja sestra nezje pecene kuracie stehná, netuším prečo, ale nezje, radšej bude hladná.
@a_alexandra_a u nas na roznych rodinnych seslostiach bezne podavame domacu pizzu, robenu na zahradnom grile. vsetk sa idu za nou utlct a hlavne deti od 3-25 su v siedmom nebi.
Záleží od veku hostí... 4 dospelé osoby môžu byť kľudne rodičia detí a starí rodičia... ja keby som môjmu svokrovi naservírovala pizzu, hoc aj zlatom poprášenú, pozeral by na mňa, že to čo má byť, z toho sa nenaje. Iné je samozrejme, ak ide o letnú garden party, tam sú jedlá naozaj iné, ale ja som pochopila, že autorka bude mať návštevu v tomto období.
A ja teda si neviem predstaviť, že si pozvem návštevu na večeru a dám im špagety.
Baby ja sa fest smejem🤣mne keby čokoľvek z toho ktokoľvek naservíroval bola by som rada že má pozval a bolo by mi to úplne ale úplne suma fuk....aj keby sme si tu pizzu objednali.....veď to je úplne jedno🙈
@vasjar maďarský guláš fauny kuracie rezne plnene
ako prve mi hned napadol vyvar, ale kedze hovoris, ze to ma byt na veceru, tak neviem, ci je to vobec vhodne :D lebo ako ja osobne by som asi polievku vecer jest nechcela, ale tak sto ludi sto chuti :D to zapecene masko v rure je kazdopadne super napad, vies toho spravit rozhodne viac pre vacsi pocet osob.
Ja zas keď idem k niekomu takto na jedlo, vždy sa teším, že ochutnám niečo nové. Kura s ryžou si viem upiecť na 10 spôsobov aj doma kedy chcem 😁 takže za mňa radšej niečo menej obyčajné. Ale hanbiť sa nikto nemusí ani za pizzu, ani za špagety, ani za donášku. Vážim si každého, kto ma nakŕmi a určite by som nad ničím neohŕňala nosom.
@elizabet173
Tak také steaky u nás majú vždy úspech. Kuracie aj bravčové. Prílohu máme najradšej pečené cesnakové zemiaky, ale môžu byť aj hranolky a ryža. A k tomu zeleninový šalát a dresing. Steaky robím buď na elektrickom grile, alebo panvici. Alebo možno pečené mäso v rúre.
ja pre vacsi pocet ludi (v ramci nasej rodiny) robievam ryzu, salat (mrkvovy alebo kapustovy) a dvojaku cinu alebo robim pecene zemiaky/ryzu a kuracie medailonky s omackou. Zase ked pridu kamarati s mensimi detmi robievam cestoviny a kura na smotane lebo viem, ze to velmi lubia a doma nerobievaju. Mna by napriklad potesila tarhona a k tomu nejake bravcove/hovadzie maso na stave ci uz s lecom alebo na sampinonoch alebo ina zelenina a jasne - polievku by som robila bud vyvar alebo len zeleninovu ci uz s mrvenickou alebo krupicovymi haluskami
@a_alexandra_a neboj su aj take ze nenachystaju nic.tiez nehovorim ze musis robit 10chodove menu ale klusne nieco uvarit sa da.ci ore 4alebo pre 8.
@a_alexandra_a tak mozno insie okrem pizze nevedia..ano pizzu po obede ale ale poriadne jedlo
@vasjar pecena fasirka v trube zemiakova kasa salat
@vasjar kto nema rad fasirku tak pecene kura
@vasjar čokoľvek?
Domacu pizzu alebo pecene kuracie maso v parmez kruste so šalátom