ako uvarit kukuricnu resp. ryzovu kasu? kukuricnu muku kupenu mam. diki
v mlieku nevar, uvar len vo vode taku hustejsiu a pridaj po vychladnuti mlieko, ak chces mliecnu kasu. ja som robievala aj pohankovu so struhanym jablckom
/ mat. mlieko nema presiahnut teplotu 60 st., a UM sa tiez nema varit, inac sa mu meni chut a stracaju sa vyzivne latky/
Ja som kukuričnu kašu robila takto...Asi jednu polievkovú lyžicu kukur. kaše nasypeš do dvoch deci vody, necháš asi hodinku postáť, potom varíš, kým nezhustne. Ja som nerobila veľmi hustú a ešte som do toho zamiešala podľa chuti niekoľko lyžičiek detskej výživy alebo sa môže dať nastrúhané čerstvé ovocie.
Malej celkom chutila, striedala som ju s kašami od Hami.
kukuricnu varis normalne vo vode, alebo mliecku materskom alebo v umelom. chvilku povaris kym zhustne. a ryzova sa vari tak, ze uvaris ryzu uplne do makka a rozmixujes, alebo popucis, mozes pridat ovocie. mozes aj ovsene vlocky povarit asi minutu, nechat riadne napucat a tiez rozmixovat, alebo dat zjest aj s kuskami. tiez mozes pridat ovocie 🙂