Zdravim dievčatá, čo varíte na Novoročný obed???
Už asi nič, keď je po dvanástej a ešte nik nedal nič variť
Povera znie, nic co malo kridla a plutvy, aby neodletelo al.neodplavalo stastie. 🤣 Moja mamka vzdy robila svieckovu.
Ja robila kura rezne dnes a pyre ,sestra kacicu s cervenou kapustou a knedlik
Ja som piekla mäso, cervena kapusta a knedla. Bude aj na zajtra
Kapustnica bude aj na zajtra a pečená bravčová hruď s pyré
u nas neviem, ale v Madarsku sa tradicne je šošovicova polievka a druhe je vzdy z prasata - pecene atd.
Zrnity pokrm zo strukovin prinesie - namnozi- peniaze - a prasa vyhrabe - obrazne - stastie zo zeme rypakom. Nieco v tomto duchu. Mne sa to celkom paci, tam to tam jedavaju.
Tak ako každý rok sekaná so zemiakovým pyré.
Panenku na hriboch, alebo nive a ryzu
@lenkahvh ešte sa doplnam - aj v nasich koncinach to tak byvalo teda 🙂 koniec naucneho okienka 🙂
Menu pozostávalo z jedál, ktoré symbolizovali hojnosť, blahobyt a peniaze – mali zaručiť, že počas roka nikto z prítomných pri stole nebude hladovať. Z mäsa sa jedávalo a v mnohých častiach Slovenska sále jedáva najmä bravčové ako symbol blahobytu, údené a rôzne druhy strukovín – šošovica, hrach, ale aj cícer, fazuľa a krúpy. Nemohli chýbať ani jedlá s makom.
Keby to.platilo vsetci sme bohaci.
rezne z panenky
Svokra nám dala sviečkovú tak našťastie nemusím varit
Sviečkovú mame na plane, minuly rok panenka s nivovou a zemiaky, predtým teľacie rezne 🙂
keďže tu mám pubertácku prespávačku, varím čo si slečny povedali- domácu pizzu, bolonské špagety a barszcz s uškami ..... varíme na čo máme chuť a nie podľa tradícií
Dcére boloňské špagety, my s mužom pečený bôčik, kyslá kapusta, opekané zemiačky.
Zajtra nevaríme. Varili sme dnes kapustnicu, šmykľavý šalát a rezne z brav. panenky. Takže zajtra dojedáme (a možno aj pozajtra 🙈😅)
Bravcove platky na sampinonoch a ryza budu dnes na veceru aj zajtra na obed