Čo variť?

veronika342948
21. nov 2024

Ahojte, prosím poraďte čo variť? Pretože už ma vôbec nič nenapadá. 🙈

stela567
21. nov 2024

Cestoviny so špenátom a kuraci steak.
Polievku kremovu z červenej šošovice

lindous
21. nov 2024

Pridaj sa tu do skupiny Dnes na obed, baby sú tam aktívne, keď fakt neviem, vždy tam nájdem inšpiráciu 🙂

maca1984
21. nov 2024

Včera som robila Foul Medammes a jedli sme s kúpeným pitta chlebom, dnes vyprážaný karfiol-hranolky a tatarka, zajtra strapačky, v sob.upečiem jaternice , v ned. ešte neviem.

biba_18
21. nov 2024

minule som tu čítala podobnú tému - a tam bola rada že sleduj menučka obľúbenej reštaurácie - alebo jedálny lístok nejakej školy, škôlky alebo domova dôchodcov 🙂

lucia13022023
21. nov 2024

My máme dnes špagety carbonara. A inak to robím tak, ako píše @biba_18. Je to super inšpirácia.

veronika342948
autor
21. nov 2024

@lindous a ako sa tam mam pridať? Moc sa v tom nevyznám.

lindous
21. nov 2024
luccija
21. nov 2024

Dnes zapečeny karfiol a zeleninova polievka
Včera karé minutka volské oko, opečený hrášok, ryza

biba_18
21. nov 2024

inak ja som mala včera dilemu - normálne som stála na chodníku a ísť do obchodu alebo neísť a variť z toho čo mám doma? párkrát som išla jedným a potom druhým smerom ... kebyže ma niekto pozoruje si myslí že som šiši 😂

veronika342948
autor
21. nov 2024

@lindous ďakujem

veronika342948
autor
21. nov 2024

@biba_18 aj ja to tak mam, prechádzam sa s prázdnim košikom po celom obchode🤣

viestta
21. nov 2024

@veronika342948 dnes budeme mat maslove rezne z mleteho morcacieho, dusenu zeleninu a zemiaky

lindous
21. nov 2024

@veronika342948 za máličko 🙂 inak mne také to prechádzanie sa s prázdnym košíkom s tým, že neviem čo chcem míňalo dosť peňazí a veľa sa vyhadzovalo, tak som si začala robiť týždenný jedálniček... pred veľkým nákupom sa vždy dohodneme čo budeme celý týždeň variť a nakúpime presne podľa toho, snažíme sa to plánovať s rozumom, že keď už kúpime nejakú ingredenciu, tak aby sme ju použili na plno, kľudne vo viacerých jedlách... niekedy sa to podľa času/chuti ešte pomení, poupravuje, ale aspoň tak konceptuálne sa toho držím... zaberie to síce chvíľu času v piatok večer či sobotu ráno, ale ušetrí mi to kopu rozmýšľania a motania sa po obchode v týždni 🙂 nie je to asi pre každého, ale možno aspoň za vyskúšanie podobného systému nič nedáš... navyše sme si tým vytvorili zoznam stálic, receptov, ktoré máme najradšej a aj tam často keď neviem nájdem inšpiráciu

osky
21. nov 2024

Dnes luskovy privarok s cerstvym kvaskovym chlebom a vajickami

Vcera sme dojedli vyvar so slizikmi a urobili sme si parky s volskym okom,chlieb

V nedelu boli rezne a pecene pikantne medove kuracie nozky,zemiaky,ryza,salat

osky
21. nov 2024

https://www.modrykonik.sk/group/12681/

Aj sem sa mozes pridat...
Vzdy tu najdes dobre napady

snowflakenel
21. nov 2024

Ja ked uz nevim ze.co, tak kulnem menu v restike a varim podla toho.
Alebo ked tak, tak na 2.dni. vcera varil manzel perkelt na 2.dni, minule.gulas, kapustnicu- tu miluju aj deti. Gulky.s.paradajkovoi omackou, halusky,,lazane, spenat,ryzovy nakyp, zemlovka, rizoto,,krupoto, kuskus so zeleninou, huste.polievky: z mixnutej zeleniny so zemiakom, hraskova.s.haluslami, rajcinova, spenatova, zemiakova.s.cervenou sosovicou, klasicka sosovicova, fazulova.
U nas deti maju radi aj zemiakovu kasu s.cviklou, rizoto s parmezanom, cuketove placky.a.rezance.s.makom.
Niekedy aj sedlcansky na panvicu, to je.rychle. parene buchty kupujem hotove.
Casto robim aj ryby, hodim do rury a.za chvilu hotovo.
Ked mi ostane hovadzinka z,vyvaru, tak ju dam na cibulku, prodam trosku cervenej papriky, korenia a k tomu ryzu, zemiak,,kuskus.
Dnes robim cestovinovy.salat: cestoviny uvarim, pridam varenu cviklu, kukuricu, kyslu uhorku, uvarene nakrajane vajicko,,trocha horcice, tatarku alebo majonezu,,sol,,korenie, tvrdy.nastrujany syr. Priloha kuracie masko na rezance.

deti95060810
21. nov 2024

pozri v škole , mš, a pod. jedálny lístok...
je tu aj skupina Moje polievky....neviem či je ešte aktívna, ale určite zopár receptov tam nájdeš...

lenka2710
21. nov 2024

@veronika342948 ja mam dnes polievku z fazuľovych luskov a morčaci perkelt, bude aj na zajtra, ešte upečieme s deťmi muffiny! Včera boli palacinky, predtým kapustnica, cez víkend neviem co 🤷‍♀️

4stanka4
21. nov 2024

Ja som dnes robila zeleninovo-hribovu polievku a palacinky. Na zajtra zostane polievka a niečo k nej vymyslím. V sobotu asi halušky alebo upeciem jelitka. V nedeľu chcem robiť obrátené rezne a zemiakovú kašu + asi vyvar s rezancami.

hyta
21. nov 2024

U nás včera upečené kuracie stehná, zemiaková kaša a kompót. Dnes domáca pizza, využila som všetko čo som mala v chladničke a zajtra budú zapečené palacinky s tvarohom.

cimage
21. nov 2024

Dnes mame spenat, vcera cestoviny s paradajkovou salsou a zajtra asi bryndzove halusky kedze muz kupil bryndzu.

veronika342948
autor
21. nov 2024

@veronika342948 ďakujem všetkým. Uvarila som nakoniec kuracie prsia s kari omáčkou, a k tomu ryžu.