Maminky obraciam sa na vas s prosbou o vaše skúsenosti s varenim pre skoro rok a pol ročne babo,...viem že už môže papat všetko ako my no veľakrát sa pozastavim nadtym že jeme stale dookola to isté a moja fantázia čo sa týka varenia je na bode mrazu..chcem vas poprosiť či sa nenájde nejaka dobrá duša a nenapise mi pár receptov nech sa trošku nakopnem...ďakujem krásne..🙂🙂
@basula30 no..netusim co vsetko varievate... Kedze moja mladsia uz nechcela mixnute vobec (s asi 3zubami).,tak som varila vsetko co nam,len nesolene a nekorenene. Resp.malinko soli a bylinky k tomu.
Ja som v tom case uz aj raznici robila len som jej nedala ziadnu klobasu slaninu a korenie.
Dostala tam kopec zeleniny a morcacie masko. Pekne v trube.
Inak robievam vselico i kde je baklazan,patizon,bataty, hokkaido i cviklove jedla...tofu, pseno,jacmenne krupy,amarant,pohanku..spaldu...obcas spravim i sladky obed - palacinky (napr aj.zo spaldovej muky) zemlovka...ale nie casto ja tie sladke obedy velmi nemusim.. Raz som robila psenove sulance...
Tiez niekedy upadnem do stereotypu..dnes mali polievku z mrazenej zeleniny a ruzickoveho kelu a zavarila som krupicne halusky. Teraz z obycko krupice no zvyknem aj z inej -kukuricnejtu pouzivam aj ako prilohu.. Rozne maska na prirodny sposob a rybicky.. Mozes uz aj klasicku sosovicu a napr.mnohe jedla sa nemusia vyprazat mozu sa i piect v trube. Nie je tam tolko tuku. Skus kuknut i sikovnamamina.sk alebo sikovnamama.sk (neviem presne tu webstranku).
A vlastne uz aj perkelt mozes (akurat paprikou len postrasit),aj halusky (bryndze len trosku,ale mozes dat cottage namiesto toho..
My nevyprazame (malokedy),nedavala a nedavam huby a plesnove syry ,este ani kapustu nie (ale niekto uz dava).
@basula30 ahoj tiez mam 14 mesacnu dceru a papa to co my ak robim maso na stave tak ho len jemnucko osolim a ked je uvarene tak jej odoberiem a nam dochutim a papame skoro vsetko napr.plnena paprika v paradajkovej omacje ,privarky ,maso dusene,pecene,varene,zemiaky ( miluje ich pecene v rure s mrkvou a tekvicou hokaido) ryzu na slano aj na sladko proste vsetko to co my sme doma 4 dospely mam dvoch synov tak nemam cas varit jej a nam ked uz je vo veku ze by mala jest normalnu stravu a co sa tyka mixovanie niekedy jej mixnem tycovym polievku ma to rada ale zje aj jemne pucenu vidlickou
Ahoj urcite mas doma nejake kucharske knihy, tak si vzdy vyber nieco ine a ked uz mas jedlo skoro hotove tak odloz pre malu trosicku osol, ja to tak robim zo vsetkym co uvarim, pred dochutenim odlozim pre nu a papa vsetko co my, len menej soli, ked na sladko tak minimum cukru a to len trstinovy...
@siska53 ak môžem aj ja by som sa rada pridala do tej skupiny 🙂
tak zalezi na tom, co papa - ci ma este nejake potraviny, ktore si nezaviedla.. niektore mamicky napr. nedavaju paradajky, cibulu a podobne.. ja mam tiez 14mesacnu a davam jej v podstate vsetko, len nesolim, alebo solim malicko.. napr. dnes som robila kuracie na paradajkach s ryzou, velmi chutilo.. /cibulu, cesnak orestujes na oleji, pridas paradajky, kuracie maso a podlejes trochou vody, troska soli, podusis a uvaris ryzu/
u nas islo zavadzanie potravin rychlo, kedze mam starsieho doma - mladsia sa neda tak lahko odbit, ze ona nieco nemoze, zatial co starsi to papa.. 😉