potrebovala by som poradit co by sa dalo spravit zo zlateho klasu. viem robit iba hrncekove kolace a kupila som vela zlatych klasov. nechcem puding ale napriklad taka zelatina na kolac sa ze vraj z toho robi. neviete mi poradit ako?lebo ak mate nejaky chutny recept tak prosim napiste.dakujem
ako pise vinka, namiesto mlieka das stavu s vodou a je zelatina
napr.http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=830
takze dokopy musi byt pol litra tej stavy s vodou? no hned aj idem robit, len skoda ze som nic ine nekupila.bude iba piskotove cesto a na vrchu ovocie so zelatinou. a to bude asi dost suche. no teraz som v pomykove.
dakujem za rady. 😉
pancake, ja to robim aj bez tej smotanovaje plnky, piskota, na to ovocie a zalejem zelatinou, je taky osviezujuci 🙂 nie je vobec suchy, len ho treba potom nechat riadne vychaldnut v ladnicke 😉
tie preklepy....... 😝 😝 😝 sorry 😝
uz som tak aj ukana urobila. nevedela som ziadnu plnku, tak som tam len dala ovocie a tu zelatianu. je v chladnicke a prave sa nan chystam ho okostovat lebo je uz naozaj dost hodin.
dakujem babule 😉
a ak mate este nejaku lahku plnku, co sa da dat medzi to, tak mi napiste, nabudeuce vyskusam tak. lebo ked som si to zadala do google tak mi nevyskocilo nic, len jedna ale taka tazka.to by som nezvladla. 😝
pancake,ja robim do tortovej formy 😉
detské piškóty natriem lekvárom pospájam,naukladám na dno do tortovky a zo zlatého klasu ,z jablk a vody uvarím krém a vrstvím to s piškótami do tej formy,až je plná 🙂 ,nechám to vychladnúť a potom hodím do chladničky aby celkom stuhlo.nám to chutí a je to taký ľahký dezertík aj na prípravu aj na konzumáciu 😝 😝 😝 😵
kremese,reberborovo pudingovy kolac -recepty www.mimibazar.sk
moj zelatinovy-upeciem si maslove cesto a ked vychladne tak na neho dam marhule s kompotu,z cedenej stavy spravym zelatinu ak nemam dost stavy dolejem vodou,dam trosku cukru a zlaty klas - vylejem na kolacik vychladim dam do chladnicky a podavam so slahackou a cokoladou.
Ahoj, ja robim na 2 zlate klasy pol litra vody...4dcl vody dam varit so 150g krystal.cukor, deci vody rozmiesam s klasom a jednym vanilkovym cukrom, ked vrie cukrova voda, vylejem do klasov a uvarim hustu kasu...po vychladnuti pridam 250g masla...maslo si vopred vyslaham, aby som nemala hrcky..a pridam do uvarenej vychladnutej kase..
ochutim si hotovy krem bud kakaom, sparenymi orechmi, kavou alebo kokosom..alebo necham vanilkovy.
Pouzivam to do vsetkeho..urcite sa ti podari
baby vdaka 🙂
ukmima tak daleko vo vareni nie som.ja ani nerozumiem co si pisala 😀 😀 😀 😀
rob podla navodu a urcite sa podari 🙂
Jednoducho piškotové cesto na vrch ovocie kompotové a zo štavy doleješ vody podla toho kolko je štavy.A cukru a zlatý klas na zahustenie a máš želatínu na koláči. 😉