Dostala som dva balíky tofu, nevedela som čo s ním tak som ho dala do mrazničky, že ved raz spracujem, ale ešte som tofu nikdy nevarila a ani nejedla, poradte mi dobrý a chutný recept 🙂
Nakrájat na kocečky orestovať na čajovej lyzičky oleja spolu s cibulkou na panvice a hotovo 🙂
@timiu Hocijak, ale je lepsie ked ho najprv v niecom nechas marinovat, napriklad v sojovej omacke. Tofu do seba nabera chut toho v com sa vari alebo v com bolo namocene. Inak da sa dat aj do polievok. Ale mne velmi chuti opecene, inak doma sme ho robili tak ze obalili v muke so sezamom a opiekli na panvici.. to si pamatam ze bolo dobre.
A este sa z neho daju robit dobre natierky 🙂 Inak vela receptov najdes na strankach so zdravou vyzivou.
pol hodinu marinujes v marinade z dvoch lyzic sojovej omacky a lyzice stavy z citronu...potom odkvapkas,obalis v sezame a prudko opecies....ktomu salat,alebo zemiaky (alebo aj salat aj zemiaky ) ..mnamka
ako píšu dievčatá, dôležité je dať tofu nejakú chuť. ak máš biele tofu, tak to je úplne bez chuti. ak máš údené, alebo lahôdkové, to už má nejakú príchuť v sebe, ale je to slabé. k tofu sa kľudne môžeš správať ako k mäsu a robiť z neho podobné recepty. stačí zadať do vyhladávača a hodí Ti určite kopu receptov. môj najobľúbenejší bol na spôsob číny, miesto mäsa som použila údené tofu. 😉
ja robievam so sanpionmi, so zeleninkou, do rizota, omacku na spagety .....
@timiu ak si tofu este neskusala, radila by som nekrajat na kocky, ale narajbat, orestovat napriklad z cuketou (tiez narajbanou na slize), pridat hlivu alebo sampiony (teraz su paradne cerstve) a bud ako rizoto, alebo so psenom.... My mame radi lahodkove tofu a to zjeme aj bez tepelnej upravy len tak nakrajane na kocky, spolu napriklad s paradajkou, alebo olivami a cerealnym pecivom. Niekto robi aj vyprazane tofu, alebo v cesticku, alebo sa da urobit raznici... Fantazii sa medze nekladu. Biele treba ochutit.
My sme robievali i zmes na spagety - najemno nastruhat, pridat sol, pretlaceny cesnak, sojovu omacku - vetko podla chuti, na oleji oprazit cibulku, pridat tu ochutenu zmes a nechat trosku povarit, kto chce, moze pridat i kecup. A potom uz len dat na uvarene spagety
A este sme robievali alfa bio- tofu sa nakraja na take kvadriky, ochuti solou, kari korenim a sojovou omackou, na oleji spenis cibulku, pridas to tofu, dalej v mlieku rozmiesas muku s octom, poriadne, aby neboli hrudky, vylejes na to tofu, pridas kecup, nechas povarit kvoli muke. Jedava sa to so zemiakovou kasou alebo knedlou. Je to vlastne taka tofu omacka.
@timiu pokial chces z neho teple jedlo mozes ho upravit ako maso..cize nalozit do nejakych korenin a opiect. Ja ho mam najradsej na cinsky sposob...so sojovou omackou, zazvorom. Chutne je aj ked si spravis taku omacku z korenien (kari napr.) vajecneho zltka a muky. V tomto to tofu obalim a vysmazim.
Opecene tofu je super k ryzi ale aj nastudeno k salatu.
Vynikajuca je aj pomazanka. Je lepsia z udeneho tofu. Len nastruhat, pridat par lyzic kyslej smotany, roztlaceny cesnak, lyzicku horcice, korenie a sol. mnaaaam
My mame tofu velmi casto namiesto masa, kedze kvalitne maso stoji vela a napchavat sa tymi kuratami na hormonoch co chutia ako vata nechcem..tofu je vynikajuce, syte a zdrave
Ja si robím omáčku -tak od oka a nálady všetko 🙂 ... 2-3 vajcia, lyžica horčice, 2 lyžice kečupu, trošku korenia, soli, drvenej rasce, majoránu, vegety, trochu sojovej omáčky, sladkej papriky + ak ma napadne iné korenie -jednoducho si urobím z toho takú marinádu, v ktorej nechám tofu postáť a opečiem na kvapke olivového oleja, k tomu zeleninový šalát, mám to veľmi rada a je to rýchle.
http://web.naex.sk/tofu/recepty.htm -ja skúšam z tohto si vyberať, prípadne si prispôsobím...
super su aj spizy, nakombinujem tofu,baklazan,cuketu,cibulu,zemiaky,papriku...dam olivovy olej,grilovacie korenie a supnem na plech 🙂
alebo len tak opecene tofu s olivami,susenymi paradajkami na cestoviny,aj pesto sa k tomu hodi....ochutene tofu netreba ani tepelne upravit,len ho nakrajam na kocky,pridam kus-kus,nejake olivy alebo zeleninu,dokorenit a vecera hotova do 10 minut je na stole 🙂
Tofu si nakrajaj na kocky, cuketu na pasiky, pridaj nakrajane paradajky a hlivy (sampiony) a orestuj to na panvici aby si mala vsetko makke, dochutit korenim alebo sojovou omackou a chutna a zdrava vecera je na stole. Ja k tomu jem sala a moj muz cestoviny