Poraďte mi, čo so staršími rožkami 2-3 dní, keď sú už gumové. Robíte z nich nejaké jedlo? Nie vajíčkovy rožok,žemľovku, strúhanku. Ďakujem
knedľa napr. k rajčinovej omáčke s mäsom
žemlovku
@xantipkaaa Ja robim plnku. Pciem vo vymastenom pekaci a so zemiakovou a kasou a salatom je to fajn vecera.
Na masti si oprazim na jemno nakranaju cibulu - prazim pomaly aby bola uplne "sprazena", ale nie zhorena. pridam prelisovany cesnak, odstavim z plamena, premiesam a vmiesam cervenu papriku. Tuto zmes necham vychladnut. Zatial si oprazim nadrobno pokrajanu slaninu (+ pridam co mam doma napr. trochu klobasy, alebo udeneho masa, alebo sunky, alebo ak mam napr. zvysne kuracie z polievky...). Niekedy to zaenim za kuraciu pecienku, alebo pridam aj cerstve sampinony. Tiez necham vychladnut. Rozky nakrajam na kocky, zalejem mliekom, niekedy pridam aj trochu slahackovej smotany, necham napit, pridam vajicka, cibulu aj slaninovu zmes, vela petrzlenovej vnate, niekedy aj struhany syr a dam do vymastenej formy na pecenie. Peciem podla velkosti 20-30 minut.
Alebo ked mam aj platky masa, tak ich rychlo opecem a tuto zmes navrstvim na maso (urobim taky kopcek) posypem syrom a dam zapiect do rury.
Zemlove knedle.
@xantipkaaa my robievame "garlic bread". Prekrojim ich napoly a natriem zmesou masla, praskoveho cesnaku a byliniek (maslo si v miske vymiesam spolu s cesnakom a bylinkami) a dam kratko zapiect. Super mnamka k velkemu salatu, perfektna vecera.
Ja natriem rozky kecupom, dam šunku syr obalim vo vajicku a strúhanke a opečiem v oleji mnamka.... Robím to raz za cas u nás cerstve rozky prasknu hned ráno 😂
@xantipkaaa a este mi napadlo, ze robievam toto https://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-gul... Polejem ich potom zmesou lesneho ovocia kratko povareneho s troskou cukru. Uz davno som to nerobila, ale vsetci ich maju velmi radi.
ja by som to nakrajala na kocky, osmahla do tvrda na trohe oleja a pridala ku kremovej polievke pri podavani - alebo cesnakovej.....to robim u naz so starym pecivom ja. taky rozok vydrzi potom aj dlhsie a mozes ho hodit do polievky kedykolvek.
@xantipkaaa ja staršie rožky nakrájam na kolieska a vo vajíčku... syn ich má radšej ako chlebík vo vajci
@xantipkaaa Na Veľkú Noc sme robili zo starších rožkov Veľkonočnú plnku (v regióne, odkiaľ pochádza môj muž, sa jej hovorí "Stratené kura"). Ináč odkedy zvykneme čerstvé rožky zamrazovať a vyberať len podľa potreby, staršie rožky sa u nás takmer nevyskytujú, už sa mi dokonca stalo, že som musela čerstvé sušiť na radiátore, lebo som nemala strúhanku.
@h2 u nas takisto su starsie rozky zriedkavy jav. Vacsinou, ked planujem z nich nieco robit, dam ich osobitne a na sacok nalepim napis "NEJEST!!! Su na garlic bread v stredu." 😂
ked nam napadne, chodime hadzat kacicam do potoka 😀
Prave som pozerala turecke video s receptom: Sklenenu zapekaciu misu nevymazala (plech by som asi potrela olejom a vysypala struhankou) a na nu poukladala platy sendvica. V miske vidlickou trocha rozslahala 4 vajca so stipkou soli, poharom hustejsieho jogurtu a 1/2dcl oleja a touto zmesou potrela vsetky platy. Na vrch nastruhala syr Cedar a mierne posypala cervenou mletou paprikou. Zapiekla v rure na 170st.C asi 20min. Este som neskusala, ale urcite to bude dobre.
@xantipkaaa Ahoj 🙂 Ja som robila toto, síce nie z rožkov ale z vianočky, ale je to absolútne jedno 🙂 Žemlovka bez tvarohu. U nás sa tvaroh neje, takže som musela zmeniť "receptúru" :D
https://www.youtube.com/watch?v=yHBHNYCvcKYĎakujem všetkým. Ja kupujem do mrazáku vždy 30 rožkov a ťahám podľa potreby. Len teraz ....som bola v tom, že mm spratal...no a tak mi ešte 20 ostalo.
@simsalabim garlik bread vydrží nekonečne nie? Kým sa nezjedia. Tam sa už nemá čo pokaziť? Mám iba čerstvý cesnak, nezhorkne?
@xantipkaaa my mame panini gril z lidla,supnem tam stary rozok a po par sekundach je mäkký a aj trosku chrumkavý
@xantipkaaa neviem, robim vzdy s cesnakom v prasku, tak ma to v Anglicku naucili, lebo sa dobre rozmiesa v tom masle. Garlic bread je super teply prave z rury, nam nevydrzi, hned sa zje, takze neviem, aky je napr. o hodinu. Dolezite je nakrajat ho pozdlzne, nie na kolieska, aby to maslo nepretieklo von na plech.
Môj brat mi vždy hovorí, aby som si zo starých rožkov urobila pizzu 😁 zmiešam rožky s mliekom, vajcom, soľou a kto má čo rád v ceste. Dám zapiecť potom vytiahnem, naukladáme suroviny a zase pečiem 😁 ešte som to neskúšala ale už mám na malé sa do toho pustiť 🙂
Ahoj ja keď mám staršie rožky ich nakrájam zo "šréga" na koliečka také väčšie a na suchej panvici ich opečiem do chrumkava a papame zo všetkým napríklad syreček-šunka, pašteka alebo k praženici 🤗🤗🤗 dokonca mi to tak chuti viac ako klasické 😅 a odkedy toto prakrikujem už pečivo nevyhadzujeme vôbec 😉
@xantipkaaa ak mate radi sladke, tak "rozkove" knedle ako slivkove zemiakove, len namiesto zemiakoveho cesta toto