Čo urobiť zo starších rožkov, keď sú už gumové?

xantipkaaa
12. apr 2021

Poraďte mi, čo so staršími rožkami 2-3 dní, keď sú už gumové. Robíte z nich nejaké jedlo? Nie vajíčkovy rožok,žemľovku, strúhanku. Ďakujem

evinqua
12. apr 2021

@xantipkaaa ak mate radi sladke, tak "rozkove" knedle ako slivkove zemiakove, len namiesto zemiakoveho cesta toto

dzejn80
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
12. apr 2021

knedľa napr. k rajčinovej omáčke s mäsom

luckalukas_1
12. apr 2021

žemlovku

nafka0483
12. apr 2021

@xantipkaaa Ja robim plnku. Pciem vo vymastenom pekaci a so zemiakovou a kasou a salatom je to fajn vecera.
Na masti si oprazim na jemno nakranaju cibulu - prazim pomaly aby bola uplne "sprazena", ale nie zhorena. pridam prelisovany cesnak, odstavim z plamena, premiesam a vmiesam cervenu papriku. Tuto zmes necham vychladnut. Zatial si oprazim nadrobno pokrajanu slaninu (+ pridam co mam doma napr. trochu klobasy, alebo udeneho masa, alebo sunky, alebo ak mam napr. zvysne kuracie z polievky...). Niekedy to zaenim za kuraciu pecienku, alebo pridam aj cerstve sampinony. Tiez necham vychladnut. Rozky nakrajam na kocky, zalejem mliekom, niekedy pridam aj trochu slahackovej smotany, necham napit, pridam vajicka, cibulu aj slaninovu zmes, vela petrzlenovej vnate, niekedy aj struhany syr a dam do vymastenej formy na pecenie. Peciem podla velkosti 20-30 minut.

Alebo ked mam aj platky masa, tak ich rychlo opecem a tuto zmes navrstvim na maso (urobim taky kopcek) posypem syrom a dam zapiect do rury.

madono
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
12. apr 2021

Zemlove knedle.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
12. apr 2021

@xantipkaaa my robievame "garlic bread". Prekrojim ich napoly a natriem zmesou masla, praskoveho cesnaku a byliniek (maslo si v miske vymiesam spolu s cesnakom a bylinkami) a dam kratko zapiect. Super mnamka k velkemu salatu, perfektna vecera.

merien259
12. apr 2021

Ja natriem rozky kecupom, dam šunku syr obalim vo vajicku a strúhanke a opečiem v oleji mnamka.... Robím to raz za cas u nás cerstve rozky prasknu hned ráno 😂

simsalabim
12. apr 2021

@xantipkaaa a este mi napadlo, ze robievam toto https://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-gul... Polejem ich potom zmesou lesneho ovocia kratko povareneho s troskou cukru. Uz davno som to nerobila, ale vsetci ich maju velmi radi.

nistika
12. apr 2021

ja by som to nakrajala na kocky, osmahla do tvrda na trohe oleja a pridala ku kremovej polievke pri podavani - alebo cesnakovej.....to robim u naz so starym pecivom ja. taky rozok vydrzi potom aj dlhsie a mozes ho hodit do polievky kedykolvek.

nelca84
12. apr 2021

@xantipkaaa ja staršie rožky nakrájam na kolieska a vo vajíčku... syn ich má radšej ako chlebík vo vajci

h2
12. apr 2021

@xantipkaaa Na Veľkú Noc sme robili zo starších rožkov Veľkonočnú plnku (v regióne, odkiaľ pochádza môj muž, sa jej hovorí "Stratené kura"). Ináč odkedy zvykneme čerstvé rožky zamrazovať a vyberať len podľa potreby, staršie rožky sa u nás takmer nevyskytujú, už sa mi dokonca stalo, že som musela čerstvé sušiť na radiátore, lebo som nemala strúhanku.

simsalabim
12. apr 2021

@h2 u nas takisto su starsie rozky zriedkavy jav. Vacsinou, ked planujem z nich nieco robit, dam ich osobitne a na sacok nalepim napis "NEJEST!!! Su na garlic bread v stredu." 😂

zabina27
12. apr 2021

ked nam napadne, chodime hadzat kacicam do potoka 😀

roja01
12. apr 2021

Prave som pozerala turecke video s receptom: Sklenenu zapekaciu misu nevymazala (plech by som asi potrela olejom a vysypala struhankou) a na nu poukladala platy sendvica. V miske vidlickou trocha rozslahala 4 vajca so stipkou soli, poharom hustejsieho jogurtu a 1/2dcl oleja a touto zmesou potrela vsetky platy. Na vrch nastruhala syr Cedar a mierne posypala cervenou mletou paprikou. Zapiekla v rure na 170st.C asi 20min. Este som neskusala, ale urcite to bude dobre.

nafka0483
12. apr 2021

@zabina27 To nerobte, pre kacky aj labute je to nebezpecne, mali by jest inu stravu ako rozmozene pecivo.

monikatipary
12. apr 2021

@xantipkaaa Ahoj 🙂 Ja som robila toto, síce nie z rožkov ale z vianočky, ale je to absolútne jedno 🙂 Žemlovka bez tvarohu. U nás sa tvaroh neje, takže som musela zmeniť "receptúru" :D

https://www.youtube.com/watch?v=yHBHNYCvcKY
xantipkaaa
autor
12. apr 2021

Ďakujem všetkým. Ja kupujem do mrazáku vždy 30 rožkov a ťahám podľa potreby. Len teraz ....som bola v tom, že mm spratal...no a tak mi ešte 20 ostalo.
@simsalabim garlik bread vydrží nekonečne nie? Kým sa nezjedia. Tam sa už nemá čo pokaziť? Mám iba čerstvý cesnak, nezhorkne?

dzinka777
12. apr 2021

@xantipkaaa my mame panini gril z lidla,supnem tam stary rozok a po par sekundach je mäkký a aj trosku chrumkavý

simsalabim
12. apr 2021

@xantipkaaa neviem, robim vzdy s cesnakom v prasku, tak ma to v Anglicku naucili, lebo sa dobre rozmiesa v tom masle. Garlic bread je super teply prave z rury, nam nevydrzi, hned sa zje, takze neviem, aky je napr. o hodinu. Dolezite je nakrajat ho pozdlzne, nie na kolieska, aby to maslo nepretieklo von na plech.

alexandra1995
12. apr 2021

Môj brat mi vždy hovorí, aby som si zo starých rožkov urobila pizzu 😁 zmiešam rožky s mliekom, vajcom, soľou a kto má čo rád v ceste. Dám zapiecť potom vytiahnem, naukladáme suroviny a zase pečiem 😁 ešte som to neskúšala ale už mám na malé sa do toho pustiť 🙂

bibuska97
12. apr 2021

Ahoj ja keď mám staršie rožky ich nakrájam zo "šréga" na koliečka také väčšie a na suchej panvici ich opečiem do chrumkava a papame zo všetkým napríklad syreček-šunka, pašteka alebo k praženici 🤗🤗🤗 dokonca mi to tak chuti viac ako klasické 😅 a odkedy toto prakrikujem už pečivo nevyhadzujeme vôbec 😉