Ahojte. Ešte som sa s niečím takým nestretla. Varila som ryžu (pre mňa štandardným spôsobom - prepláchnuť vriacou vodou, nechať odkvapkať, popražiť trochu na olivovom oleji, zaliať vriacou vodou, osoliť, variť, kým sa voda neodparí a potom nechať dôjsť pod pokrievkou). Ku koncu ešte pred odstavením som do nej vysypala pol konzervy kukurice, lebo som ju včera otvorila a bolo ju treba spotrebovať. Keď som ryžu šla odstaviť z plynu, pri premiešaní som si všimla toto čudo. Je to priesvitnejšie voči ryži a má to konzistenciu ako želatína.
Neviem si predstaviť, čo by to mohlo byť. Mám celú ryžu hodiť do koša? 🙏😅
@nikpa ale nie je to ryža, to nie sú zrnká, to je vcelku, trasie sa to a naťahuje 🙈😂
Vieš z fotky sa to nedá posúdiť. Rob ako uznáš za vhodné. Ale podľa toho druhého opisu, dosť nechutné 😄 nemôže to byť volaka zgrcnuta ryža zvarena? Keď nie tak jedine v sáčku s ryžou niečo bolo. Zostalo ti z nej ešte v surovom stave? Vysyp ju a poprezeraj či tam niečo nenájdeš....
No v ryži surovej nič nie je a už som z nej varila aj predtým. Ja si skôr myslím, že by to mohlo byť z tej kukurice, ale netuším, čo 😬
Kukuricu si mala v plechovke? Otvorenej z chladničky? A rovno si ju dala k ryži? Mohol sa ten kukuričný škrob,takto zachovať? Len uvazujem. Ochutnala by som ryzu,a keby je normal chuti, asi zjem. No detom by som dala druhu. Ja som ako hyjena, stravim vsetko😂
Z tejto fotky to vyzerá ako normálna ryža, nič zvláštne na tom nevidím. Pokiaľ ryža nesmrdi, nie je inak čudná, ja by som nevyhadzovala. Nech to bolo čokoľvek, je to mŕtve a uvarené 😀