Ahojte k,uracia polievka chutí celej rodine, je to dobré v tomto chrípkovom období, ale mäso z polievky už nechcú jesť. Ako ho pripraviť, aby chutilo?
@lenkaalenka napr. aj rizoto
@lenkaalenka a co tak pouzit ho na rizoto, alebo ho pomlet , zmiesat s nastruhanou-najemno nakrajanou cibulkou, cesnak rozky v mlieku a urobit z toho fasirky?
Natierka
do cestovinoveho salatu
Ja k tomu niekedy dorobím ,,šťavu,, a k tomu zemiaky, ryža a je obed hotový. Alebo perkelt...dobre ti radí aj zdenka - rizoto, posypané syrom, mnam!
rizoto, nátierka, fašírky, chilli con carne, môžeš ho dať do rôznych prívarkov alebo trošku opiecť a potom spolu s rôznou zeleninou zabaliť do tortilly. ..alebo napr. odložiť do mrazničky, keď potom budeš chcieť niečo rýchle uvariť, budeš mať zásobu 🙂
@lenkaalenka fasirky,ci masove gulky, take akoby placky....a mozes si to aj namrazit a mas na horsie casy. Vsimla som si ze v skolke robia derom aj nejake masove natierky-mozno najst recept na take volaco.
Ja zas vzdy mam problem co so zvysnou zeleninou. Vacsinou z toho spravim zeleninove halusky ci tiez take zeleninove fasirky.
U nás sa neujalo skoro nič z menovaného... jediným riešením bolo rozmixovať s trochou vývaru na paštétu.
natierka- hodit do mixera masko, maslo,sol, korenie, lyzica horcice a fajne ranajky (deti nechcu, ale my s muzom si dame radi...) 🙂
Krokety
U nás nemáme tento problém, ale asi by som robila vývar len zo skeletu bez mäsa a potom do koša kosti.
Taketo zvyskove masko, hocijake ci uz kuracie ci ine spotrebujem do rizota, ci plnene baklazany, sampinony, ci paradajky, proste hocijaka plnena zelenina, zvyknem obrat a posekat na drobno do polievky, na studeno posekam a zmiesam s tekutym syrom, ci natierkovym maslom a dochutim, zje sa na chlieb 😉
kedysi som ho často pomlela a robila som pirohy- s plnkou z vareneho kuracieho masa, bolo to veľmi chutné, dakujem za pripomenutie, par rokov som na ne celkom zabudla
@lenkaalenka varená kuracina je najlepšia s paradajkovou omáčkou a zemiakovou kašou, mojim doma to takto najviac chutí