už mi dochádzajú nápady a stále opakujem to isté tak ak máte nejaké svoje obľúbené sem s nimi 🙂
nooooo ja som leniva a sama pre seba radsej budem jest pol roka to iste ako by som sa s tym mala zdrzovat.
ale zajtra budem mat bananove lievance. alebo si robim rozne kase, omeletu.... a rada sa tu tiez necham inspirovat aspon na vikendove ranajky.
Ovsená, ryžová kaša s ovocím
Jogurt s ovocím
Zelené smoothie
Chleba s pomazánkou a šunkou a zeleninou
bubán povedal že starí ľudia jedia na raňajky stále to isté… ja som už tiež stará. nechce sa mi s tým naťahovať… 😂
Ja jedavam uz 9 rokov kazde rano banan 😂 a zeleny caj
raňajky nepoznám... už roky.
Ja musím mať každé ráno žemľu s maslom, asi som stará 🙂
obdivujem každého kto ráno natlačí niečo do žalúdka.Mne pustí iba kávu až po pár hodinách sa rozbieham v jedení.Aj som skúšala niečo ráno zjesť ale normálne mi bolo zle a ťažký žalúdok som mala už len z rožka alebo kúska pečiva
dobre, takže toto si asi ešte na raňajky nemala: jedno jablčko cca 120 g, 30 g nejakých orechov (najradšej mám mandle), 15 g slnečnicové semiačka, môžeš aj chia dosypať 5 g, alebo ľanové, lyžička medu, kypriaci prášok, 1 plátok ražného kneckenbrotu ( alebo 10 g nejakej zdravej strúhanky), voda. spolu rozmixovať a v miske upiecť v mikrovlnke ( asi 5 minút? kým nebude upečené, ale nie úplne do sucha). k tomu čierny čaj alebo biela káva… mňam
Ryzova kasa s ovocim, orechove maslo, mix it musli alebo lievance s ovocim a orechovym maslom. Vianočka s džemom. Alebo si upeciem bananovy chlieb, pernik, bublaninu... u mna ficia ranajky na sladko a k tomu si vychutnam kavu a čaj
Kazdy den prazenica so zeleninou, obcas syr alebo sunka k tomu, podla chuti.
Detom to striedam s lievancami alebo roznymi variaciami muffinou (ci uz na slano alebo sladko)
Nevidim nic zle na tom, mat kazdy den rovnake, pokial to chuti😊
Ovesná kaša s ovocim a tvarohom, cez víkend lievance, vafle alebo palacinky. Preferujem bohaté sladké ranajky.
Zmes ovsených vločiek a suš. ovocia z Kauflandu zaliata acidkom a odstáť aspoň polhodku 🫠
Klasika avo-toasty, natierky (rybickova, avvokadova- avokado, cottage, lucina a vajíčko na tvrdo, tvarohova), plnené slané croissanty, banánové lievance, hummus, paradajkove buschetty..
pokrájane ovocie, zvykla som jablko, aktuálne broskyne, trochu pestrecu, trochu ovsených vločiek, trochu škorice, trochu slnečnicových semienok, trochu pomletých orechov /aktuálne lieskové/ a pomiešam s bielym jogurtom
Ja jem väčšinou rožok, šunka, syr, zelenina
Vajíčko na tvrdo, syr
Omeletu a zeleninu
Tousty
Sladké nemám rada, ale občas vianočka, džem, maslo
Ovsena kasa s ovocím a oriesky
Musli čo si robím sama, mlieko, alebo jogurt
Biely jogurt a ovocie
@liusa82 keby som sa ráno nenajedla mám hypoglykémiu
Ja musím mať niečo sladké, ale vždy to pre dobry pocit skombinujem s bielym jogurtom🙂
Cele dopoludnie iba ovocie,každý deň.
V takejto postupnosti:
zeleny caj
kava s mandlovym mliekom
1 vajicko+2 bielka, tenky platok pohankoveho chleba, paprika....
Toto stale dookola kazde rano
Keď mám chuť na slané raňajky tak rôzne pomazanky (avokadova, tuniakova, vajickova, bryndzova, syrová, parížsky salat), prazenica na cibuľke s pecivom, toasty a ked sladke tak vianocka s maslom a kakaom, jogurt, lievance s dzemom , puding, cerealie s mliekom alebo kasa
V tyzdni vacsinou jogurt s vlockami alebo ovocim,orechy. Som leniva si chystat ranajky,ranajkujem az v praci. Niekedy,ked sa premozem tak pecivo s pomazankami alebo maslo,syr,zelenina,sunka. Cez vikend si potom doprajem kralovske ranajky 🤣
Kávu🤭....a viac mi ku šťastiu netreba...
Cotage syr s rajčiakmi uhorkou, redkovkou a paprikou. Soľ, olivovy olej a aceto balsamiko 😁 Alebo taka bleskovka- 2 vajicka, tvrdý struhany/piatkový syr/parmezán- vajickovosyrova palacinky. To sú také perfektne pre diabetikov vhodné ranajky 🙂 Zdrave, sýte.