Čo si dávate na zobkanie k telke?

jane124
9. feb 2016

baby, mam pocit, ze som sa stala zavislacka na chipsoch 😕 😕 je to hrozne, kazdy vecer doslova "zozeriem" balik cipsov pri telke, viete mi poradit nejaku alternativu, co si davate?

natalym
9. feb 2016

Nič. Je to blbý zvyk.

sardinka335
9. feb 2016

Ked uz tak tekvicové jadierka, slnečnicové semiačka. Tie rozne zeleninové čipsy nie kazdemu chutia, to treba skusiť. Tieto čipsy to su štarovače chuti - zješ par lupienkov a neda sa prestať ako to chutí. Kedže nemám spalovanie modeliek, tak si vrece čipsov nemozem večer dovolit, ale ani sa mi nejako neziada. A priklánam sa k natalym je to blby zvyk a ak naozaj večer čo večer spasieš vrecko čipsov, tak sa to odrazi aj na vahe, cholesterole a soli v tele. Nie som nejaka extra zdravo zijuca osoba, kludne zjem aj čipsy ale ,,odsať podsať,,.

natalia6210
9. feb 2016

poznám 😝 lenže ja som to mala pomaly ako rituál v piatok večer po robote k obľúbenému seriálu, niekedy aj v sobotu, pravidelne niekoľko týždňov... kilá začali pribúdať, rozhodla som sa jesť len po troche (do malej misky som si vysypala len trochu), potom som už nechcela tak málo, takže som to prestala jesť absolútne :D samozrejme, chcelo to veľa sebazaprenia :D
ale nezdravé alternatívy: tyčinky, tortilly, bake rolls, mexicorn, tuc, popcorn
zdravšie: skús nejaké ovocie 🙂 podľa mňa je však podstatné, aby bolo na kúsky, aby si ho mohla jesť priebežne rovnako ako chipsy... takže všetko, čo sa dá nakrájať, nakrájaj a jedz 🙂

reni1512
9. feb 2016

orechy so susenymi brusnicami.... 😀 len pozor na mnozstvo, aby sa nedostavila nejaka alergicka reakce 😀 Ja ovocie neodporucam, ovocie sa ma jest doobedu, nie vecer. To uz radsej nakrajaj kalerab alebo co...

bonaqa2013
9. feb 2016

nič. to je najzdravšie... 😀 😀

airaw
9. feb 2016

nic, alebo kapustu by som chrumala 🙂

k_a_j_k_a
9. feb 2016

Hacik, ihlice, ihlu, tablet, knihu. A k tomu pohar vody 😀

katka1981
9. feb 2016

@jane124, daj si jablka. Zdravsia nahrada chipsov, su chipsy zo zeleniny. Chipsy zo zemiakov (cokolvek na oleji prazene nad 160 st., zemiaky, muka, ryza, vsetky uhlohydraty), su dokazany karcinogen. Ja ked mam chute tak si dam chrumky, take neslane kukuricne, co jedia male deti a k tomu taku pomadu: olej, vegeta, susena cerv. paprika, cierne korenie, citron. Je to zdravsie. Ale najlepsie je uplne s tym zlozvykom skoncit. Uvar si cajik kt. ti chuti do cajnika, vezmi si peknu salku a radsej sa nalievaj cajom, alebo ked musis chrumat, tak mrkva, jablko, pomelo, zeleninovy salat....

jane124
autor
9. feb 2016

@katka1981 To vyzera fajn, aj som zabudla, ze tie chrumky existuju :D zelenina nema tu spravnu chut pre mna, to je ten problem... ale skusim tie chrumky, to sa mi pozdava.

jane124
autor
9. feb 2016

@natalia6210 presne to je moj problem :D

jane124
autor
9. feb 2016

@k_a_j_k_a najradsej by som si ten hacik dala na usta :D

lubi40
9. feb 2016

@airaw ja som tiez jedavala kapustu 🙂 asi sa k tomu vratim, lebo tiez kazdy vecer snorim v chladnicke, co by som spraskala :(

katka1981
9. feb 2016

@jane124, ja som kedysi samotny zeleninovy salat nedokazala zjest, ale manzel ma naucil, niet na zel. salat, najprv som musela mat na nom grecky syr, fetu alebo bryndzu, ale teraz aj bez syru. Robila si si niekedy zelerove hranolky? Nakrajas surovy zeler na hranolky, das na plech s olejom, ochutis (vegeta, korenie, citron, cerv. paprika) a pecies. A mozes si dat na to jogurt. dressing, s 10 per. jog.). Alebo hokaido takto ugrilovane, ale toto su mnamky pri kt. sa strasne prejedam, to je moja slabost. Na noc to neradim, lebo ja nemam konca, kym vsetko nezjem. Ty musis zamestnat svoje ruky a svoju mysel, aby si s tym sekla, toto je cesta dopekla, je problem s tym prestat a zbytocne si nabalis kila navyse a co je horsie, kopec toxinov.

milan_branik
9. feb 2016

Chipsy a musia byt extremne CHILLY 😵 😵 😵 😵 😵 😵

jasminet
9. feb 2016

nic...ale ked je v lidli taliansky tyzden, tak cantuccini 😀 😵 😅

slivka3
9. feb 2016

@jane124 neochutene burizony.....

alaguema
9. feb 2016

@jane124 ak mám na niečo chuť, dám si keshu oriešky. Ale len tak za hrsť. Prípadne si nakrájame tvrdý syr a k tomu olivy. To keď máme k filmu aj vínko. Sebakontrola je to, čo potrebuješ 😉 Najlepšie je vôbec to nekupovať.

milan_branik
9. feb 2016

Presne Najlepšie je vôbec to nekupovať. 😀 😀 😀 😀

katuliena82
9. feb 2016

@jane124 uhorku surovu, nakrajanu. To je max co si dam, ak sa nechcem gulat. A nemam doma ziadnu cokoladu, keksy, chipsy. Maximalne smotanovy jogurt. To je jedina prevencia v jedeni hluposti 🙂

chrumka84
9. feb 2016

Zamestnaj ruky. Vymalovavaj omalovanky, vysivaj, hackuj alebo nieco take...A nekupovat chipsy. Teda, k nam nechodia neohlasene navstevy, takze do zasoby nekupujeme ani sladke ani slane.

sense
9. feb 2016

Co oci nevidia srdce neboli co nie je doma nezozeriem...vyjedat pred televizorom je zlozvyk...moj muz je kalerab mrkvu cokolvek co chrume ak su doma orechy tak orechy...ak najde nahodou cokoladu tak zje tabulkj cokolady...ja pijem caj ak ma uz ozaj chyti zravka tak trochu syra tvrdeho...ako zdravsiu alternativu chipsov by som si dala pukance

katuliena82
9. feb 2016

@chrumka84 presne, ani my nic take. Ak niekto pride neohlaseny, tak ma smolu. Max co doma mam je kava a caj 🙂 Neviem ci sa da nieco nezjest ked ma clovek zravku, ak to ma doma na polici

mircalla
9. feb 2016

zobkaju vtaciky. nic, TV nepozerame, je to strata casu

suriacik
9. feb 2016

robim si sama zeleninové chipsy 🙂
http://www.dietaje.cool/recepty/zeleninove-cipsy/

jana_eyre
9. feb 2016

ja si davam jablko alebo banan, to celkom spolahlivo zazenie chut na nieco slane.. ale teraz ako som tehotna, mam tak neuveritelnu chut na slanosti aj ked si dam tri jablka, takze proste musim.. tak dva krat do tyzdna si dam trochu chipsov s muzom /on to je castejsie/, alebo slane tycinky..

taktiez si robim domaci slany maces, alebo si dam suchar ci tie kukuricne slane detske chrumky - tie mam naozaj velmi rada.. ale fajn su aj oriesky, ci semienka..

majrab
9. feb 2016

Alebo skus nesolene arasidy a ked uz tak papame chrumky tie komunisticke arasidove a inak tiez nemame doma ziadne " zasoby" aby nas nelakali a keeed sa mi chce tak nam spravim peceny cicer to je mamka 🙂

jana_eyre
9. feb 2016

@majrab vau, ten cicer znie super - ako to robis? zo suseneho ciceru?

majrab
9. feb 2016

@jana_eyre namocit cicer na 24 h a potom scedit a v miske si spravis "marinadu" troska oleja a korenie podla chuti ( grilovacie, na kura ..) toto zmiesat vysypat na plech a dat piect, ja to davam na papier na pecenie a sa ti neprichytia a peciem dokial nevidim,ze su chrumkave. Skus si poguglit aj ja som tak nasla ten cicer peceny

simonnka2014
9. feb 2016

@majrab mnam to urcite vyskusam 🙂

majrab
9. feb 2016

@simonnka2014 ano je to mnamka len to,ze musi byt cicer namoceny tak nato vzdy zabudnem, ked som doma 😀