ahoj chystam sa na par dni prec, a potrebovala by som navarit nieco co sa da navarit na par dni dopredu a ked bude treba tak si to muz len vytiahne a ohreje. nejake polievky alebo hoci co co vydrzi a mate s tym skusenost. dakujem za radu
plnene parika 😀 alebo plnena kapusta
paprika to mala byt 😉
hocijaká zeleninová polievka. A polievku môžeš dať kľudne aj zamraziť. A ako druhé jedlo, napr: koložvarská kapusta, všetky druhy mäska s nejakou šťavou, 🙂
aha a vydrzi to tak pat dni nepokazi sa to?
no, pat dni je tochu moc, my sme zvykli uvarit niekedy vecer a potom na druhy a este dalsi den sme jedli a dost. bala by som sa dlhsie. ale naozaj sa da pekne do nejakych nadob zamrazit aj gulas, maso akekolvek varene, potom ohriat a privarit prilohu.
marianka, vsetko sa casom pokazi... Ale tieto jedla typu gulas, segedin, plnena paprika, aj husta fazulova polievka, to par dni v chladnicke dobre vydrzi. Ja mam dobru skusenost aj s ryzou, ta je aj po 4 dnoch uplne dobra aj vonava (ak nejakou nahodou zostane tak dlho 🙂 )
tak to je pravda, ak to nestihnu zjest. co je celkom mozne u nas
no segedin snad prezije vsetko, samozrejme v chladnicke 😉
ahoj, tak s gulášom mám praktickú skúsenosť 5 dní presne 🙂. a podobne ako kapustnica, po odstátí bol lepší a lepší 😀
príloha (napr. uvarené zemiaky) ti vydrží aj 3 dni v chladničke.
mäso na akýkoľvek spôsob tiež.
ale fakt dobré je spraviť aj nejaký vývar, slepačí alebo zeleninový a strčiť ho do mrazničky. vlastne každá polievka je vhodná na zmrazenie, teda okrem tých mliečnych. a podobne aj mäso na šťave.
no tak ten segedinsky by tych 5 dni nevydrzal ale nie ze by sa pokazil,
co tak manzela naucit varit? 🙂 nieco lahke a rychle. hm... uaris mu na dva dni a tri prezije. objedna si pizzu pojde na obed k mame svokre a mas to 🙂
Ja to robím takto: polievky, guláš, perkelt, mäso na šťave a pod. jedlá hneď ako dovarím dám do umytých šrobovacích zaváraninových pohárov, horúce zavriem a nechám pomaly vychladnúť. Viečko ti chytí a jedlo potom vydrží v ladničke aj 2-3 týždne.
tak zazraky robit neviem 😅 a pizzu moc nie 😠
marianka - tak skús uvariť 2 jedlá, keď jedno by u vás 5 dní nevydržalo. Urob napr. segedin a potom nejaké mäsko na štave a to daj do mrazničky. A máš to vybavené. A aj polievky urob viac, a polovicu mu daj do mrazničky. 🙂
Alebo riešením je aj to, že mu uvaríš iba na 2-3 dni a tie ďalšie dni, tak jeden deň by si napríklad mohol uvariť špagety a ten ďalší deň íst niekam do reštiky. a hotovo. 🙂
no tak nejak to asi urobim len som nevedela aku polievku a tak som chcela poradit
polievku - iba nejaký vývar, najlepšie slepačí, alebo nejakú zeleninkovú aj tú môžeš dať do mrazničky. 😅
diky za tip
papa marianka - a príjemné varenie 🙂
perkelt, do chladnicky alebo aj zamrazit, halusky sa daju spravit na 2 dni k tomu...alebo odvarit cestoviny
ja robievam na 2-3 dni ruske pilmene, mlete masko v ceste a uvarene ako tortelini podobne, skladujem v chladnicke, a ohrievam na panvici na torche oleja, ohriate na panvici su este lepsie...
to znie dobre.
kto chce kludne poslem recept
leishmania - pošli mi prosím recept. Dík
tak ho napis ja uz som ho chcela hladat na nete aby som ta neotravovala
Dík - to to sa papá len tak, alebo s niečím?
s hocijakymi omackami, kecupom, oni to typicky jedia s octom, ze si to namacaju do octa....
to fakt existuje chlap,ktorý nevie celkom nič uvariť? 😀
mäso môžeš okrem mrazenia aj sterilizovať, potrebuješ to navarenie aj pre deti?
ano aj pre ne
čo sa neda?ja bezne varim na dva tri dni!
ved v chladnicke vydrzi vsetko 1-2 dni....skor treba vedet co sa da co neda mrazit
hrstkova polievka, gulas, lasagne, ryzovy nakyp