Ahojte,
Toto cesto používam iba na prípravu baklavy. Viete mi povedať na čo ešte ho používate vy? Má okrem baklavy aj iné využite? Štrúdľa sa mi neosvedčila.
Poprípade vás poprosím o nejaké recepty
Za každý budem povďačná 🙂
Kľudne aj štrúdľu/závin jablkový, ale každú vrstvu cesta musíš pred poskladanim a plnením potrieť roztopeným maslom. Potom sa ti bude cesto pekne lístkovať.
Filo cesto sa v stredomori pouziva na XY roznych sposobov, od slanych az po sladke.
Ja ho pouzivam na strudle. Poukladam 3 cesta aby sa prekryvali, vydatne pomastim maslom, naplni, stocim a upeciem
https://varecha.pravda.sk/recepty/spanakopita-g...
v Srbsku robia z fila cesta satocky plnene tvarohom
https://varecha.pravda.sk/suroviny/cesto-filo/
https://www.apetitonline.cz/filo-testo
@zanka777 ahoj, áno to je to úplne tenučké cesto . Burek? To znie veľmi dobre , určite pozriem nejaké recepty 🤗
@pinkgirl ja som nikdy nepotrela maslom a možno preto sa mi štrúdľa z toho nepáčila 🤦🏽♀️ ďakujem za typ
@viestta ďakujem za recepty a radu 👌🏼🙂
@lizatko1009 to vyzerá parádne , už sa mi zbiehajú slinky 🤤🙂
Ahoj to je to úplne tenučké cesto ako papiere na sebe naskladane?ak áno tak z toho robím burek originál taký ako v Chorvátsku buď s tvarohom alebo špenátom alebo jablkami na sladko ... Ja to milujem 👌❤️