Čo s týmto cestom?

5. mar 2024

Ahojte,
Toto cesto používam iba na prípravu baklavy. Viete mi povedať na čo ešte ho používate vy? Má okrem baklavy aj iné využite? Štrúdľa sa mi neosvedčila.
Poprípade vás poprosím o nejaké recepty
Za každý budem povďačná 🙂

zanka777
5. mar 2024

Ahoj to je to úplne tenučké cesto ako papiere na sebe naskladane?ak áno tak z toho robím burek originál taký ako v Chorvátsku buď s tvarohom alebo špenátom alebo jablkami na sladko ... Ja to milujem 👌❤️

pinkgirl
5. mar 2024

Kľudne aj štrúdľu/závin jablkový, ale každú vrstvu cesta musíš pred poskladanim a plnením potrieť roztopeným maslom. Potom sa ti bude cesto pekne lístkovať.

viestta
5. mar 2024

Filo cesto sa v stredomori pouziva na XY roznych sposobov, od slanych az po sladke.
Ja ho pouzivam na strudle. Poukladam 3 cesta aby sa prekryvali, vydatne pomastim maslom, naplni, stocim a upeciem
https://varecha.pravda.sk/recepty/spanakopita-g...
v Srbsku robia z fila cesta satocky plnene tvarohom
https://varecha.pravda.sk/suroviny/cesto-filo/
https://www.apetitonline.cz/filo-testo

lizatko1009
5. mar 2024

Naposledy z tohto cesta vzniklo toto

autor
6. mar 2024

@zanka777 ahoj, áno to je to úplne tenučké cesto . Burek? To znie veľmi dobre , určite pozriem nejaké recepty 🤗

autor
6. mar 2024

@pinkgirl ja som nikdy nepotrela maslom a možno preto sa mi štrúdľa z toho nepáčila 🤦🏽‍♀️ ďakujem za typ

autor
6. mar 2024

@viestta ďakujem za recepty a radu 👌🏼🙂

autor
6. mar 2024

@lizatko1009 to vyzerá parádne , už sa mi zbiehajú slinky 🤤🙂