Mam asi liter riedkeho broskynoveho lekvaru. Poradte prosim nejaky kolac, alebo ako ho vyuzit. Da sa zjest aj na chlebe ale to by trvalo mesiac a pokazil by sa na izbovej teplote. Je tam len ovocie a cukor, ziadne konzervacne latky ani zelatina. Nemam miesto ho drzat v chladnicke.
Rozmyslam nad nejakym puncovym kolacom, ale aj ten asi treba drzat v chladnicke.
Ovocny kolac z kysnuteho cesta, alebo nieco co vydrzi na izbovej teplote par dni...
Zmrzlina, nanuky, smootie? Robil niekto z lekvaru?
Dakujem a prajem peknu nedelu.
@stellarstar Cisársky trhanec nepoznam. Idem to pozriet. Dakujem za napad.
@andreatytler a toto by sa Ti nepáčilo?
https://varecha.pravda.sk/recepty/zmrzlina-z-ja...
Mne ked raz vysiel riedky jahodovy tak som ho este raz prevarila s dalsim gelfixom a bolo.
@andreatytler ja davam riedky dzem do pernika (cesta), aby bol stavnaty.
@akinomel Presne som myslela ze nejaku zmrzlinu. Dakujem. Aj ked tento recept ma tvaroh a to tu kde zijem je tazke zohnat. Ale urcite najdem recept aj bez tvarohu.
@simsalabim Pernik om v zivote nerobila ale milujem tie kupene. Pozerala som par receptov ale ziadny nedava lekvar do cesta. Mozes mi prosim poslat ten svoj recept?
@elizabet173 Hej, lievance, palaciky som uvazovala, ale tam mi pasuje skor hustejsi lekvar. Tento by tiekol von. Tvaroh ako som vravela nemaju bezne v obchodoch a do polskeho obchodu je daleko. Mas recept na pernik do ktoreho ide lekvar prosim? Chcem to skusit.
Zamrazila by som to na dreň, naparovanie, potom jest lyzicou, pripadne kusok roztopis a pouzijes na kolac krory sa rychlo zje (hocijaky tort, psikotu, pernik).. inak keď nedavas veci ako gelfix a máš to riedke treba dlhšie variť dat kyselinu citrónovú. Tiež tento rok tak bez gelfixov fungujem :D
Na palacinky lievance to môžeš dat ako polevu a nie hustú náplň. Alebo skúste ci sa to nedá piť ako sirup 🙂
@andreatytler
Cestoviny so strúhankou, poliať riedkym džemom
https://varecha.pravda.sk/recepty/pernik-ako-pa... tu sa do cesta dáva dzem
@kingstonka Dakujem
@zaba21 Tie cestivny so struhankou a lekvarou je moje oblubene jedlo. Ja si to tiez robim aj so zemiakoveho cesta ako pirohy, Ale nikto iny v rodine to nechce. To sa mi neoplati varit velku porciu.
@simca06022011 Dakujem za napady.
Na sirup je to huste, ako lekvar do spajzy pririedke.🙂
Mrazit to uz nechcem, lebo to bolo robene z broskynoveho prikrmu co som mala zamrazeny v mraznicke a uz to nechcem druhy krat mrazit. Uz to chcem len skonzumovat kym je to dobre. Inac chutovo uzasne.. akoby robene vcera z cerstvych broskyn.🙂
@stellarstar Nasla som flambovany cisarsky trhanec.😀
Uzasne ze po 50 rokoch sa najde recept o ktorom som v zivote nepocula a to moja starka chodila za mlada robit do rakuska a vela original rakuskych receptov mala.
@andreatytler
Zmrzlinovy pohár poliať broskynovym džemom
@elizabet173 Jasne, nevadi. Dnes idem robit ten trhanec.
Dakujem.
@andreatytler ešte toto som našla:
https://www.zenyvmeste.sk/recept-najlepsi-perni...
@akinomel Dakujem. Mozem dat lekvar do cesta a aj pod polevu na vrch.
@andreatytler https://varecha.pravda.sk/recepty/pernik-ako-pa...
Davam ho viac, ako pisu v recepte.
@simsalabim Dakujem,❤
My mame radi vselijake koktejly a ked si chcem usetrit robotu s mixovanim ovocia tak len dam za lyzicu dzemu do pohara mlieka, lyzickou rozmiesat, deti to maju radi.. To len ako dalsi Tip k tym inym
Rozried ešte horúcou vodou a potom pouzi ako sirup
Tato zmrzlina je vyborna, ribezle nahrad tym lekvarom a hned mas pol kila vyuziteho 😸
Je to nasa najoblubenejsia zmrzlinka.
@andreatytler Môžeš urobiť aj strúhaný tvarohový koláč - ja dávam na tvaroh zavárané ovocie, ale dávala som aj riedky jahodový džem - bolo to skvelé, tvaroch nebol suchý a celkom bol ten koláč šťavnatý. No a ako tu bolo písané - perník - džem ide do cesta, ale i po upečení potrieš džemom a na to dáš čokoládovú polevu (keď sa ponáhľam alebo nechcem čakať pokým stuhne poleva, posypem iba strúhaným kokosom).
@simsalabim ten perník na ktorý si dala link je taký vláčny alebo skôr suchší? 🙂
@andreatytler ja zvyčajne dávam všetko otvorené ( okrem medu ) do chladničky. Tak urob palacinky alebo cisársky trhanec a hned to minieš