Čo s riedkym broskyňovým lekvárom?

andreatytler
23. júl 2023

Mam asi liter riedkeho broskynoveho lekvaru. Poradte prosim nejaky kolac, alebo ako ho vyuzit. Da sa zjest aj na chlebe ale to by trvalo mesiac a pokazil by sa na izbovej teplote. Je tam len ovocie a cukor, ziadne konzervacne latky ani zelatina. Nemam miesto ho drzat v chladnicke.
Rozmyslam nad nejakym puncovym kolacom, ale aj ten asi treba drzat v chladnicke.
Ovocny kolac z kysnuteho cesta, alebo nieco co vydrzi na izbovej teplote par dni...
Zmrzlina, nanuky, smootie? Robil niekto z lekvaru?
Dakujem a prajem peknu nedelu.

stellarstar
23. júl 2023

@andreatytler ja zvyčajne dávam všetko otvorené ( okrem medu ) do chladničky. Tak urob palacinky alebo cisársky trhanec a hned to minieš

andreatytler
autor
23. júl 2023

@stellarstar Cisársky trhanec nepoznam. Idem to pozriet. Dakujem za napad.

maminkadeticiek
23. júl 2023

Mne ked raz vysiel riedky jahodovy tak som ho este raz prevarila s dalsim gelfixom a bolo.

simsalabim
23. júl 2023

@andreatytler ja davam riedky dzem do pernika (cesta), aby bol stavnaty.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
autor
23. júl 2023

@akinomel Presne som myslela ze nejaku zmrzlinu. Dakujem. Aj ked tento recept ma tvaroh a to tu kde zijem je tazke zohnat. Ale urcite najdem recept aj bez tvarohu.

andreatytler
autor
23. júl 2023

@simsalabim Pernik om v zivote nerobila ale milujem tie kupene. Pozerala som par receptov ale ziadny nedava lekvar do cesta. Mozes mi prosim poslat ten svoj recept?

andreatytler
autor
23. júl 2023

@elizabet173 Hej, lievance, palaciky som uvazovala, ale tam mi pasuje skor hustejsi lekvar. Tento by tiekol von. Tvaroh ako som vravela nemaju bezne v obchodoch a do polskeho obchodu je daleko. Mas recept na pernik do ktoreho ide lekvar prosim? Chcem to skusit.

simca06022011
23. júl 2023

Zamrazila by som to na dreň, naparovanie, potom jest lyzicou, pripadne kusok roztopis a pouzijes na kolac krory sa rychlo zje (hocijaky tort, psikotu, pernik).. inak keď nedavas veci ako gelfix a máš to riedke treba dlhšie variť dat kyselinu citrónovú. Tiež tento rok tak bez gelfixov fungujem :D
Na palacinky lievance to môžeš dat ako polevu a nie hustú náplň. Alebo skúste ci sa to nedá piť ako sirup 🙂

zaba21
23. júl 2023

@andreatytler
Cestoviny so strúhankou, poliať riedkym džemom

https://recepty.aktuality.sk/recept/9128/cestov...

kingstonka
23. júl 2023
andreatytler
autor
23. júl 2023

@kingstonka Dakujem

andreatytler
autor
23. júl 2023

@zaba21 Tie cestivny so struhankou a lekvarou je moje oblubene jedlo. Ja si to tiez robim aj so zemiakoveho cesta ako pirohy, Ale nikto iny v rodine to nechce. To sa mi neoplati varit velku porciu.

andreatytler
autor
23. júl 2023

@simca06022011 Dakujem za napady.
Na sirup je to huste, ako lekvar do spajzy pririedke.🙂
Mrazit to uz nechcem, lebo to bolo robene z broskynoveho prikrmu co som mala zamrazeny v mraznicke a uz to nechcem druhy krat mrazit. Uz to chcem len skonzumovat kym je to dobre. Inac chutovo uzasne.. akoby robene vcera z cerstvych broskyn.🙂

andreatytler
autor
23. júl 2023

@stellarstar Nasla som flambovany cisarsky trhanec.😀
Uzasne ze po 50 rokoch sa najde recept o ktorom som v zivote nepocula a to moja starka chodila za mlada robit do rakuska a vela original rakuskych receptov mala.

zaba21
23. júl 2023

@andreatytler
Zmrzlinovy pohár poliať broskynovym džemom

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
autor
23. júl 2023

@elizabet173 Jasne, nevadi. Dnes idem robit ten trhanec.
Dakujem.

andreatytler
autor
23. júl 2023

@akinomel Dakujem. Mozem dat lekvar do cesta a aj pod polevu na vrch.

simsalabim
23. júl 2023
andreatytler
autor
23. júl 2023

@simsalabim Dakujem,❤

stevvvka
24. júl 2023

My mame radi vselijake koktejly a ked si chcem usetrit robotu s mixovanim ovocia tak len dam za lyzicu dzemu do pohara mlieka, lyzickou rozmiesat, deti to maju radi.. To len ako dalsi Tip k tym inym

2smajlik123
24. júl 2023

Rozried ešte horúcou vodou a potom pouzi ako sirup

mamatroch
24. júl 2023

@andreatytler

Tato zmrzlina je vyborna, ribezle nahrad tym lekvarom a hned mas pol kila vyuziteho 😸
Je to nasa najoblubenejsia zmrzlinka.

https://bonvivani.sk/recepty/ribezlova-zmrzlina

ivetz
24. júl 2023

@andreatytler Môžeš urobiť aj strúhaný tvarohový koláč - ja dávam na tvaroh zavárané ovocie, ale dávala som aj riedky jahodový džem - bolo to skvelé, tvaroch nebol suchý a celkom bol ten koláč šťavnatý. No a ako tu bolo písané - perník - džem ide do cesta, ale i po upečení potrieš džemom a na to dáš čokoládovú polevu (keď sa ponáhľam alebo nechcem čakať pokým stuhne poleva, posypem iba strúhaným kokosom).

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lalala94
24. júl 2023

@simsalabim ten perník na ktorý si dala link je taký vláčny alebo skôr suchší? 🙂