Napíšte mi nejaký overený recept. Nikdy som ju nerobila a mám doma celú pohánku - nie vločky. Ako ju chutne pripraviť?
my davame pohanku do ryze 🙂 .. normalne spolu s ryzou varime .. je to super, chutne a zdrave 🙂
robievam pravidelne pohanku, aj dcerka mi to bez problemov zje. Robievam ju ako prilohu ku vsetkemu, masu, zelenine, jem ju miesto zemiakov, ryze, takto mi to chuti. Kupujem ju na kila. 🙂
my sme akurat vcera dojedli pohankove fasirky,jedna basen 🙂
spravis si vyvar a zalejes nim pohanku a nechas bubnat(30-45min),zmaknut.v recepte z mmb sa hovori ze je dobre dat 300g pohanky a zaliat 4,5dcl vyvaru.no mne sa z toho nikdy melasa nespravila.takze ja to robim tak,ze potom normalne polievkovou lyzicou povyberam tu pohanku z vyvaru do inej mysy,postruham tam nadrobno 3-4mrkvy,dam naparit brokolicu nech zmakne a aj tu tam nadrobno pokrajam.pretlacim tam 2-3struciky cesnaku,pokrajam mensiu cibulu nadrobno a vsetko zmiesam.potom tam dam jedno dve zltka(zalezi na hustote danej zmesy.ak nie je dost hutna,tak normalne do nej nasypem strunahku na zhutnutie nech sa dobre robia fasirecky. dochutim stipkou soli,pazitkou,cervenou paprikou sladkou,petrzlenovou vnatkou...a potom spravim fasirku,obalim v struhanke oprazim a hotovo.samozrejme potom fasirky dam na servitku,nech olej zlezie.fakt je to velmi fajne 🙂