Ahojte, videla som tu len jednu temu na domaci kecup bez jablk ale zaujimalo co zvyknete robit este z paradajok. Kecupy, pomazanky, leca hocico. Prosim dajte sem vase overene recepty, idealne s postupom ako pre debila, kedze to budem skusat prvykrat. Dakujem
@really8 ja robim paradajky steriizovane ako polotovar pod maso, omacky, polievky, uz som davala aj na pizzu. Obarim ich, olupem, pokrajem na vacsie kusky, posolim a trocha povarim. Ked trocha vychladnu naplnim do flias a sterilizujem pri 75°C tak, ze vypnem platnicku a necham ich v tej horucej vode vychladnut. Potom robim leco, ale bez cibule. Niekedy som robia pomazanku, ale prerazali v nej prave paradajky, tak nam nechutila. Mam radsej kupovanu bulharsku ljutenicu, kde prevlada pecena kapia.
ja zaváram.Normálne sladko-kyslýnálev ako na uhorky plus do 7dcl fľaše 5-6 strúčikov cesnaku.Najlepšie sú také tvrdšie paradajky.
Vacsinu toho co nezjeme pouzijem na pretlak. Robim peceny, ten je takmer bez roboty, pekne husty. Nieco pouzijem na leco, nieco pouzijem na zaklad na omacku na spagety, to vtedy, ked mam aj inu zeleninu. A velmi makke paradajky susim
koľko je človek schopný zjesť denne paradajok? keď máte paradajky, koľko denne ich zjete?
Omacku, ktoru potom pouzijem na chilli con carne, lasagne ci k mäsovym gulickam. Do omacky davam cibulu, cesnak, olivovy olej, bazalku a samozrejme paradajky 🙂
@really8 robím stavu z paradajok-rozpolene Paradajky podusím s cibuľou a cesnakom, rozmixujem, prepasírujem, ešte chvíľu varím a do skla, sterilizujem 15 min. Alebo paradajkovopaprikovu stavu, rovnaký postup, len bez cesnaku, prepasirovat a sterilizovať. Dávam do gulášov, omacok.
robím si pikantný paradajkový džem, je to výborný základ na čokoľvek s mäsom
@nika23t autorka, nakrajam paradajky na polovicky, na stvrky, podla toho ake su velke, nasypem ich do hlbokeho plechu, strcim do rury, vyhrejem ruru na 180, po pol hodine znizim na 140 a tam sa pecu, kym mam cas alebo kym stratia vacsinu vody. Potom ich prehodim do sita, necham odkvapkat a ten zvysok zo sita prepasirujem. Ked sa mi chce, tak to odkvapkane v sirokej panvici zvarim do husta, premiesam s prepasirovanym pretlakom, naflaskujem a sterilizujem 10 minut vo vriacej vode, necham v hrnci vychladnut. Pretlak sa zahustuje bez mojej ucasti, nemam oprskanu polovicu kuchyne. Kolkokrat sa stane, ze paradajky po peceni necham cez noc v rure a pasirujem ich na druhy den, potom pohare sterilizujem dlhsie.
@nika23t budes mat viac ale nebude to pretlak, aj riedky bude. Ale tie upecene paradajky vypasirujes velmi rychlo. Ked ich mas vela, kup si pasirovac. Investicia na zvysok zivota. Nieco take
https://www.tescoma.sk/pasirovac-handy?utm_sour...
Som robila: susene paradajky
Paradajkovy pretlak.
Paradajkovu polievku s bazalkou / bylinkami, to som aj zmrazila.
Paradajkovu lekvar. Ten bol vynikajuci. Si tam paradajky, cukor, kyselina citronova a zazvor. Pozes pridat aj trosku chili powder ( ja nedavam).
@really8 ak mas paradajok vela: skusala som paradajky zavarat, ale to bol hnus. Tak som z nich urobila omacku - uprimne, lepsiu som nejedla. Varila som ju dlhsie a postupne vychucovala, potom dala do poharov a pekne cakali v komore na svoj cas. Asi mesiac dozadu som jednu otvorila (po 2 rokoch) a neskutocna chut. Takze odporucam omacku, ci uz za cerstva alebo do poharov.
To by aj mna zaujimalo.