Čo s medovníkmi?

zdenkastankova
19. jan 2022

Ahojte mám takú otázku. Zostalo mi z vianoc dosť medovníčkov a neviem co s nimi. Rozmýšlala som že by som ich pomlela a urobila z nich ako keby cesto na cheesecake. Máte nečo také vyskúšané? nebude tam vadiť ta poleva lebo sú ozdobené. Ďakujem

miskazlm
19. jan 2022

@zdenkastankova Ahoj, nemám síce skúsenosť s cheesecakom, ale robila som tiež zo zvyšných medovníčkov pudingové poháre. Na spodok polámané medovníčky, potom višňový kompót a kakaový puding. Bol výborný 😉

zdenkastankova
autor
19. jan 2022

@miskazlm Ďakujem za radu 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asocial
19. jan 2022

@zdenkastankova ako cheescake od spodu je to super. Odskusane.

zdenkastankova
autor
19. jan 2022

@asocial aky ste davali krem popripade co na vrch poliat čokoladou?

miskakyska
19. jan 2022

Namočila som plnú misu 🐔🐔🐔
Nech majú aj oni Vianoce🤣

asocial
19. jan 2022

@zdenkastankova ja pri cheescakoch experimentujem, aj peceny aj nepeceny. K medovnikom sa mi viac hodil karamelovo cokoladovy, alebo vanilkovy, hore cokolada..zda sa mi to chutnejsia kombinacia ako s ovocim

kvietocek05
19. jan 2022

Cheesecake z medovníkov (základ) bude vynikajuci.. Otestované.. 😉

mirkasmile
19. jan 2022

@asocial fíha 🤔 to není zlý nápad. Klasicky ste ich rozdrvili a zmiešali s maslom, jak klasické,čo sa dávajú do cheesecake?

elizabet173
19. jan 2022

@zdenkastankova ja som ich raz rozdrvila v mixéri a urobila z nich kokosovú nepečenú roládu.

bobo2433
19. jan 2022

@zdenkastankova ja s nich robím Marlenka gule

evkamotka
19. jan 2022

Marlenkove gulky

tarra6
19. jan 2022

@zdenkastankova a medovníky od Vianoc sa už nemôžu jesť? Lebo mi ich ešte v pohode jeme.

carduelis
19. jan 2022

@asocial mas nejaky odskusany recept? Raz som robila cheesecake ale nic moc no :/

marcellka32
20. jan 2022

Ja už by som to nejedla, ale tak vaša vec

lilianka28
20. jan 2022

@tarra6 Samozrejme že môžu. Nič im nebude. Ja sa len čudujem že to vám fakt toľko ostalo? U nás teda po novom roku už nič .

elizabet173
20. jan 2022

@marcellka32 prečo? Veď je to suché pečivo, ako ktorékoľvek sušienky v obchode, ich trvanlivosť je minimálne tri mesiace, tam sa nemá čo pokaziť

nikha2809
20. jan 2022

Ja zvyknem pomlieť a spraviť Marlenka gulicky

katkamatka7
20. jan 2022

Uložím vrstvu do formy, pokvapkám vychladnutou kávou, nanesiem vrstvu krému ( podľa toho, ako sa mi zrovna chce chystať krém alebo hotovým jogurtom, kyslou smotanou, lekvárom, mascarpone), navrstvím, podľa množstva orechov alebo ovocia vložím počas ukladania vrstiev alebo len na povrch. Granko sa u mňa vždy nájde takže kdesi ho tam tiež posypem.

marcellka32
20. jan 2022

@elizabet173 píšem, že to som ja 🙂 môže sa to jesť, ale ja už nie, kvôli mojim gastro problémom

elizabet173
20. jan 2022

@marcellka32 o tvojich gastro problémoch si neuviedla nič a príspevok vyznel tak, akoby tie medovníky mohli spôsobiť zažívacie ťažkosti, preto som zareagovala. Inak by to vyznelo, keby si napísala - pozor, ak máte gastro ťažkosti, už by ste ich nemali konzumovať.

tarra6
20. jan 2022

@lilianka28 Ono my sme len dve. A dcéra tá vyjedá hlavne linecké, ktoré ja zase nemusím a vanilkové rožky a labky. A medovníky šrotujem väčšinou len ja. A krátko po novom roku má narodeniny, tak vtedy jej robím tortu, tak tie suchoty stoja, kým nezjeme tortu. 🙂

tarra6
20. jan 2022

@bobo2433 tieto guličky z medovníkov doniesla kolegyňa pred dvoma rokmi do roboty ochutnať. Boli vynikajúce.

stanulienkat
20. jan 2022

@elizabet173 ja by som to tiez nejedla. Vude mesacne pecivo. Bleeee.
V obchode su pridane rozne latky, chemia, kypridla atd.., aby to vydrzalo aj niekolko mesiacov.

elizabet173
20. jan 2022

@stanulienkat med konzervuje, v medovníkoch skutočne nie je nič, s čím by mohol byť problém aj po po mesiacoch, medovnikárky dávajú záruku tri mesiace. Je to samozrejme každého vec, ja nejem medovníky ani čerstvé 😎 a často netušíš, čo zješ v reštaurácii. Boli sme na večeri v jednej z luxusných, vybrali sme si a čašník je kamarát, prišiel nám povedať, aby sme si vybrali radšej niečo iné, detaily radšej nechám tak. Priznám sa, šokovalo ma to a to išlo o mäso, nie o suché medovníky

beabelisova
20. jan 2022

Marlenka gulicky su super alebo ich daj do mraznicky a vyberies ked budete mat chut alebo co, velakrat tak robim 🙂