Ahojte mám takú otázku. Zostalo mi z vianoc dosť medovníčkov a neviem co s nimi. Rozmýšlala som že by som ich pomlela a urobila z nich ako keby cesto na cheesecake. Máte nečo také vyskúšané? nebude tam vadiť ta poleva lebo sú ozdobené. Ďakujem
@miskazlm Ďakujem za radu 🙂
@zdenkastankova ako cheescake od spodu je to super. Odskusane.
@asocial aky ste davali krem popripade co na vrch poliat čokoladou?
Namočila som plnú misu 🐔🐔🐔
Nech majú aj oni Vianoce🤣
@zdenkastankova ja pri cheescakoch experimentujem, aj peceny aj nepeceny. K medovnikom sa mi viac hodil karamelovo cokoladovy, alebo vanilkovy, hore cokolada..zda sa mi to chutnejsia kombinacia ako s ovocim
Cheesecake z medovníkov (základ) bude vynikajuci.. Otestované.. 😉
@asocial fíha 🤔 to není zlý nápad. Klasicky ste ich rozdrvili a zmiešali s maslom, jak klasické,čo sa dávajú do cheesecake?
@zdenkastankova ja som ich raz rozdrvila v mixéri a urobila z nich kokosovú nepečenú roládu.
@zdenkastankova ja s nich robím Marlenka gule
Marlenkove gulky
@zdenkastankova a medovníky od Vianoc sa už nemôžu jesť? Lebo mi ich ešte v pohode jeme.
Ja už by som to nejedla, ale tak vaša vec
@tarra6 Samozrejme že môžu. Nič im nebude. Ja sa len čudujem že to vám fakt toľko ostalo? U nás teda po novom roku už nič .
@marcellka32 prečo? Veď je to suché pečivo, ako ktorékoľvek sušienky v obchode, ich trvanlivosť je minimálne tri mesiace, tam sa nemá čo pokaziť
Ja zvyknem pomlieť a spraviť Marlenka gulicky
Uložím vrstvu do formy, pokvapkám vychladnutou kávou, nanesiem vrstvu krému ( podľa toho, ako sa mi zrovna chce chystať krém alebo hotovým jogurtom, kyslou smotanou, lekvárom, mascarpone), navrstvím, podľa množstva orechov alebo ovocia vložím počas ukladania vrstiev alebo len na povrch. Granko sa u mňa vždy nájde takže kdesi ho tam tiež posypem.
@elizabet173 píšem, že to som ja 🙂 môže sa to jesť, ale ja už nie, kvôli mojim gastro problémom
@marcellka32 o tvojich gastro problémoch si neuviedla nič a príspevok vyznel tak, akoby tie medovníky mohli spôsobiť zažívacie ťažkosti, preto som zareagovala. Inak by to vyznelo, keby si napísala - pozor, ak máte gastro ťažkosti, už by ste ich nemali konzumovať.
@lilianka28 Ono my sme len dve. A dcéra tá vyjedá hlavne linecké, ktoré ja zase nemusím a vanilkové rožky a labky. A medovníky šrotujem väčšinou len ja. A krátko po novom roku má narodeniny, tak vtedy jej robím tortu, tak tie suchoty stoja, kým nezjeme tortu. 🙂
@elizabet173 ja by som to tiez nejedla. Vude mesacne pecivo. Bleeee.
V obchode su pridane rozne latky, chemia, kypridla atd.., aby to vydrzalo aj niekolko mesiacov.
@stanulienkat med konzervuje, v medovníkoch skutočne nie je nič, s čím by mohol byť problém aj po po mesiacoch, medovnikárky dávajú záruku tri mesiace. Je to samozrejme každého vec, ja nejem medovníky ani čerstvé 😎 a často netušíš, čo zješ v reštaurácii. Boli sme na večeri v jednej z luxusných, vybrali sme si a čašník je kamarát, prišiel nám povedať, aby sme si vybrali radšej niečo iné, detaily radšej nechám tak. Priznám sa, šokovalo ma to a to išlo o mäso, nie o suché medovníky
Marlenka gulicky su super alebo ich daj do mraznicky a vyberies ked budete mat chut alebo co, velakrat tak robim 🙂
@zdenkastankova Ahoj, nemám síce skúsenosť s cheesecakom, ale robila som tiež zo zvyšných medovníčkov pudingové poháre. Na spodok polámané medovníčky, potom višňový kompót a kakaový puding. Bol výborný 😉