Čaute gazdyňky 🙂
Mám dve kuracie stehná z polievky. Viem ich nejako dobre zúžitkovať? Čo z toho uvariť? Ďakujem
Do rizota daj
Kurací šalát (nastrúhať zeler z polievky, kukuricu... + čo máte radi + tatárku). Plnila som tým kompótové broskyne. Ak som pridala ryžu, bol kompletný druhý chod.
Ake maso? Kuracina do rizota aleo sprav kuraci salat s cestovinami. K hovadziemu sprav paradajkovu, chernovu, koprovu alebo horcicovu omacku s pyre alebo s knedlou
Moja babka.zbierala.do mrazničky a potom z toho robila fašírky
Opiect na panvici s kebab korenim a do tortily
@muchacici ja robím nátierku tak, že mäsko natrhám/nakrájam na drobno (niekto aj melie, ja mám rada v pomazánkach kúsky) a zmiešanm s taveným syrom, trochou zmäknutého másla, lyžičkou tatarky, jarnou cibuľkou a nadrobno nákrajaným uvareným vajíčkom, soľ, korenie a červená paprika podľa chuti... ale som zvedavá aj na recept od Evky 🙂
Ja som včera robila pomazánku z uvareného kuracieho mäska. Trochu som ho pomixovala, pridala som cibuľku 2 struky cenaku, syrokrém v črievku, horčicu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, kúsok masla. Natrela som pomazánkou hrianky a ešte posypala strúhaným syrom, len sa po večeri zaprášilo. Inokedy použijem varené kuracie tak, že urobím rizoto.
Ja taketo maso osmahnem na sucho na panvici,aby bolo chrumkave, vezmem tortilu,natriem jogurtovo-cesnskovym dresingom na to masko,salat, salatove uhorky, syr,zaviniem do rolky a decka sa nevedia dojest.
My ho papame v polievke😊masko ocstim a vratim do vyvaru
Ved uvar k nemu zemiaky, daj uhorku, alebo kompot a mas dietny obed. Ved aj varene maso sa bezne je, nemusi sa z neho nic robit.
Tú nátierku robím podobne ako bolo spomenuté vyššie 🙂 mäsko rozmixujem s troškou masla a syrokrémom, pridám horčicu, soľ, korenie.
rozmixuj maso rozmixu zemiak trochu oregana muky vajicko cesnak a urob z toho placky napr bryndzu k tomu
obrat roztlac vidlickov na drobne pridaj majonezu a kukuricky z plechovky plus susenu salviu a mas gurmansku natierku
Ďakujem za super nápady! ❤️
No ja mam slepacie... ale je to suche a tuhe, takze si neviem predstavit to napriklad este zapiect a pod. Asi len tu fasirku. Ako ich robite?
@muchacici daj do rúry