Čo s jahodami?

22. máj 2024

Poraďte čo robíte s jahodami aby sa dali využiť aj napr cez zimu? Myslím recepty typu džem, sirup, nanuky atď. Čo také ešte existuje aby sme si mohli jahôdky užiť aj neskôr?

butterflyeffect
22. máj 2024

Okrem toho co si napisla tak kludne aj zmrazit cele, do pecenia na smoothie, alebo len tak zjest potom, pripadne spravit kompot

viestta
22. máj 2024

Nieco mrazim a potom robim presladzovane, tie zavaram ako vedlajsi produkt je jahodovy sirup
Jahody zasypes pol az kilom cukru (pol kila bohate staci) na kilo jahod, das do misy do chladnicky, obcas premiesas aby sa rozpustil cukor. Ked sa cukor rozpusti, alebo aspon velka vacsina, jahody naflaskujes do poharov, zalejes troskou sirupu a vysterilizujes. Zvysok sirupu bud das v mensich PET flasiach do mraznicky a vyberas podla potreby alebo tiez naflaskujes a vyterilizujes. Sirup je dobra okyslit kyselinou citronovou, potom je prijemnejsi na pitie.
Na dzem ich odkladam do mraznicky, varim ho az ked mi dozreju biele ribezle, robim mix

minesasubu
22. máj 2024

Ja som veľké množstvo zamrazila ,
Síce nebudú také ako čerstvé ale dajú sa použiť na rôzne spôsoby

nika1971
22. máj 2024

Mrazenú dren

petulda333
22. máj 2024

Dnes som mrazila cele jahody,v zime robime drinky z nich,pouzivam do bublaniny,rozvaram a robim plnku do torty. Robila som aj dren a zajtra dzem

weuska1559
23. máj 2024

@viestta môžem sa opýtať akým sirupom? Tým čo pustia jahody s cukrom stavu a ako dlho treba sterilizovať.

viestta
23. máj 2024

@weuska1559 tym co pustia jahody. Sterilizujem 10 minut vo vriacej vode, potom pohare vyberam a nechavam ich vychladnut pod dekou