Baby, potrebujem poradit. Zostalo mi este cca 10 kg jablk na spracovanie. Uz som urobila vyzivu, kompoty, zmes na jablkove pité, jablkovo figovu zmes do jogurtov, mam nasusene . Co sa este da urobit? Jablkovy dzem nie, ani zakusky a kolace, to by nikto nejedol. Nic ma uz nenapada. Nejaky napad/recept?
ked mas moznost vylisuj ich a sprav must
Áno. Ako píše @viestta. Rozhodne mušt 🤤🤤🤤
@mamamasama presne som chcela napisat must. MNAM
Ovocne koze, kľudne mixni s iným ovocim. Podla mna lepsie nez samotne susene jablka, tie potom zmäknú rýchlo a nie su take chrumkave ako na začiatku
Jablková šťava, moje deti ju zbožňujú, keď dozrejú naše jablka, pijú ju každý deň.
@pralinka86 keď sa dajú jablká ešte teplé (priamo
zo sušičky) do dobre uzatvorených pohárov zostanú chrumkavé
@pralinka86 aj to som uz robila, viac pokusov a kombinacii, ani toto u nas nemalo ohlas. A je to skoda, zdrava maskrta
@katica06 viem, myslela som po otvoreni, ak nezjes vsetko hned, ze zmäknú...
@pralinka86 ked navlhnu susene jablka, dam ich na noc na radiator a krasne sa presusia
@pralinka86 staci dat do pohara vrchnak od sumiveho napoja alebo vitaminov, tie co su v tube, absorbuje pripadnu vlkost a susene ovocie je stale chrumkave
Baby, dakujem za napady, pomohlo😊
@pralinka86 moja babka susene jablka rozvarila vo bode s cukrom a skoricou.
@dada5000 nam uz dozreli jonatanky, spartany su uz v sude. Letne pohnili na strome, lebo ich omlatili krupy a potom zacali hnit. Co nie je omlatene alebo nanacnu osy, to stromy zhadzuju lebo ich nestacime polievat. Tohto roku bude do dvoch tyzdnov po vsetkych jablkach. Ked si predstavim, ze tri roky dozadu sme viezli hadam 200 kil jablk do ZOO... Ovocie tohto roku nula nula nic... Marhule nam omrzli, broskyna chytila taku kuceravost, ze pozhadzovala vsetky plody a polovicu listov, budem rada ak zimu prezije. Visnu sme museli vytat, lebo sprachnivela...
Mňa napadol ešte pečený čaj.. Teda neviem, ako sa to robí z jablka, ale možno nájdeš recept.
Ked mas chut experimentovat s korenim mozes spravit catni alebo cili dzem.