Ahojte,
Prosím Vás čo s banánmi? Už som rozdala asi polovicu a toto mi ešte zostalo. Sú zrelé.
Ďakujem
Pokrajaj, zamraz a mozes robit koktail, zmrzlinu, smoothies, bananove chleby... az do jari 😁
Daj do nejakej miestnej skupiny na fb.. Možno sa ti ozve aj daka organizácia pre dáke detičky .. Niečo zamraz
Dať pred dom a na to napíš na papier, nech sa každý ponukne čo ide okolo, nemáš čo s tým, napríklad ja takéto banány už nejem prezrete
Banánový chlebík je fantastický, koktail s banánom a rastlinným alebo obyčajným mliekom rozmixovať...hneď odbudne
@pribinak ak si prečítaš úvodný príspevok, zistíš že polovica je už rozdana 😜
@domak2 Bohužiaľ mám mini mraziak a je plny. Inak by som to riešila takto.
@mamatroch ako to chuti? Videla som niekde aj presnidavku …
@zuzubb007 Nie sú prezrete. Zrelé. Ja tiež nemám rada príliš zrelé ovocie ale tieto sú ok.
skús aj zákusok...
My by sme ich hneď zhltli 😀😀😀
Ak nemozes mrazit,urcite si urobte
1.kubansku tortu
2.bananovy chlebik
3.bananove palacinky
4.kokteil
5.naplatkuj a usus
6.slonie slzy alebo inu bananovu roladu
7.bananovy rez
8.varila som uz aj marhulovy dzem s bananmi,zaujimava chut
9.ponamacaj do cokolady,mozes dat aj medzi piskoty a tak zjest
10.bananove tiramisu
@cookie29 Výborná je jablkovo-banánová presnidávka. Jablká (pomer nechám na teba) očistiť, ja nechávam celé mesiačiky, zaliať vodou (dávam od oka, ale radšej trošku viac, potom si vieš prispôsobiť hustotu- buď necháš všetku vodu, alebo odoberies na konci), podusiť cca 20 minut a potom pridať banány, stačí ešte povariť 10 minut, mixnúť ponorným, naliať do pohárikov a sterilizovať. Najlepšia je z takýchto zrelých banánov a nemusíš použiť vôbec cukor na dosladenie.
@cookie29 ja ak niečo mám, čo neviem narýchlo zúžitkovať, volám k vsetkym susedom, že im darujem to a to. My tu takto fungujeme okolo seba.
Skoro všetko, čo som chcela napísať tu už bolo popísané, ale ešte mi napadlo spraviť z toho bananaove kakauko, to veľmi lubime - do mixera banány, biely jogurt, mlieko / vodu, med, kakao a mám tam rada aj horkú čokoládu. Keď kúpim veľa bananiv a nestíham minút a nechcem mraziť, toto to vždy vyrieši 😁
Deťom do školy, škôlky, družiny, detský domov, azyl pre mamy s deťmi, domov dôchodcov..
Mixovať s nejakým ovocím.. Urobiť z toho hustú presnidavku a, dať sušiť.. Budú z toho sladké kože.
@cookie29 zaklop u susedov a podaruj
Urob muffiny, alebo bananovy chlebík