Čo s banánmi?

cookie29
19. okt 2024

Ahojte,
Prosím Vás čo s banánmi? Už som rozdala asi polovicu a toto mi ešte zostalo. Sú zrelé.
Ďakujem

pribinak
19. okt 2024

@cookie29 zaklop u susedov a podaruj
Urob muffiny, alebo bananovy chlebík

domak2
19. okt 2024

Pokrajaj, zamraz a mozes robit koktail, zmrzlinu, smoothies, bananove chleby... az do jari 😁

13uzivatelka11
19. okt 2024

Daj do nejakej miestnej skupiny na fb.. Možno sa ti ozve aj daka organizácia pre dáke detičky .. Niečo zamraz

zuzubb007
19. okt 2024

Dať pred dom a na to napíš na papier, nech sa každý ponukne čo ide okolo, nemáš čo s tým, napríklad ja takéto banány už nejem prezrete

gondyo
19. okt 2024

Banánový chlebík je fantastický, koktail s banánom a rastlinným alebo obyčajným mliekom rozmixovať...hneď odbudne

mamatroch
19. okt 2024

@cookie29 akoze aj bananovy dzem som uz jedla... Ak mate radi banany, tak skus

cookie29
autor
19. okt 2024

@pribinak ak si prečítaš úvodný príspevok, zistíš že polovica je už rozdana 😜

@domak2 Bohužiaľ mám mini mraziak a je plny. Inak by som to riešila takto.
@mamatroch ako to chuti? Videla som niekde aj presnidavku …

@zuzubb007 Nie sú prezrete. Zrelé. Ja tiež nemám rada príliš zrelé ovocie ale tieto sú ok.

deti95060810
19. okt 2024

skús aj zákusok...

rachel36a
19. okt 2024

My by sme ich hneď zhltli 😀😀😀

pinkgirl
19. okt 2024

@cookie29 akurát syn v kuchyni pripravuje banánové muffiny, podľa receptu od Nigely Lawson.

osky
19. okt 2024

Ak nemozes mrazit,urcite si urobte

1.kubansku tortu
2.bananovy chlebik
3.bananove palacinky
4.kokteil
5.naplatkuj a usus
6.slonie slzy alebo inu bananovu roladu
7.bananovy rez
8.varila som uz aj marhulovy dzem s bananmi,zaujimava chut
9.ponamacaj do cokolady,mozes dat aj medzi piskoty a tak zjest
10.bananove tiramisu

akinomel
19. okt 2024

@cookie29 dužinu zamraziť a použiť do smooties

cica8
19. okt 2024

@cookie29 daj do sušičky mňam

veva1986
19. okt 2024

@cookie29 Výborná je jablkovo-banánová presnidávka. Jablká (pomer nechám na teba) očistiť, ja nechávam celé mesiačiky, zaliať vodou (dávam od oka, ale radšej trošku viac, potom si vieš prispôsobiť hustotu- buď necháš všetku vodu, alebo odoberies na konci), podusiť cca 20 minut a potom pridať banány, stačí ešte povariť 10 minut, mixnúť ponorným, naliať do pohárikov a sterilizovať. Najlepšia je z takýchto zrelých banánov a nemusíš použiť vôbec cukor na dosladenie.

margotka17
19. okt 2024

@cookie29 ja ak niečo mám, čo neviem narýchlo zúžitkovať, volám k vsetkym susedom, že im darujem to a to. My tu takto fungujeme okolo seba.

meringe70
19. okt 2024

Skoro všetko, čo som chcela napísať tu už bolo popísané, ale ešte mi napadlo spraviť z toho bananaove kakauko, to veľmi lubime - do mixera banány, biely jogurt, mlieko / vodu, med, kakao a mám tam rada aj horkú čokoládu. Keď kúpim veľa bananiv a nestíham minút a nechcem mraziť, toto to vždy vyrieši 😁

casavina
20. okt 2024

Deťom do školy, škôlky, družiny, detský domov, azyl pre mamy s deťmi, domov dôchodcov..

johanka21
20. okt 2024

@cookie29 Daruj, napr. do materskej škôlky, prípadne do inej inštitúcie...

shelby88
27. okt 2024

Mixovať s nejakým ovocím.. Urobiť z toho hustú presnidavku a, dať sušiť.. Budú z toho sladké kože.