Čo s avokádom, ktoré je aj po týždni nezrelé?

fantalata
14. jan 2017

Prosim vas poradte..uz raz sa mi stalo ze mi nestihlo avokado dozriet, dnes mame oslavu tak sme ho pre istotu kupili tyzden dopredu ale ta potvora zelena je stale tvrdaaa..poradte chcela som spravit ocka z neho pomazanku.. ach

alaguema
14. jan 2017

@fantalata nič. Ak je nezrelé, neurobíš z neho nič, čo by bolo chutné. Ja kupujem vždy iba zrelé avokádo vtedy, keď ho potrebujem. V Tescu mávajú pekné zrelé. Nie tie, ktoré sú voľné, ale také, ktoré sú balené po dva kusy. Sú aj označené ako zrelé. Sú trochu drahšie, ale nikdy nesklamali.

petruldo
14. jan 2017

No asi nič. So zeleným nemám dobré skúsenosti, ani nedozrelo a bolo zlé. Treba kupovať odrodu haas, j také kožovité a má hnedú šupku a je už zrelé. Ale predáva sa aj so zelenou šupkou, vtedy ho dám do papierového sáčku s jablkom tak čas na 3 dní a je zrelé.
Takže do obchodu a pozrieť to haas.

fantalata
autor
14. jan 2017

Aha..kupoval ho priatel v kaufe, skoda no mozno este pojdem skusit pozriet do.kaufu ci nenajdem zrele teda..dakujem vam pekne za rady ste zlate 🙂

alexandraalexandrova
15. jan 2017

no, teraz uz asi nic, ale nabuduce ak kupis nezrele tak treba zabalit do nvinoveho papiera a vlozit do skrine na tmave, suche miesto s izbovou teplotou. Pekne dozreju ale treba na to par dni...

fantalata
autor
15. jan 2017

Dakujem 😉

certi
15. jan 2017

ja sa cudujem, ze vobec niekto kupuje ten umely humus-ovocie, zeleninu v zime...cista rakovina

uzanka16
15. jan 2017

Ja vzdy avokado ktore bolo tvrde jak skala dala do sacku s bananom a jablkom a za 3 dni komplet makkucke

17alisha
15. jan 2017

Skus dat na radiator 🙂

tarvika
15. jan 2017

daj ho ku bananu a mimo chladnicky.

17alisha
15. jan 2017

@certi a ja sa cudujem, kde si ty videla na slovensku pestovat avokado, ze sa tu tak certis nad umelym ovocim vypestovanym v zime...lebo pokial viem, tak avokado sa zvykne dovazat z teplych krajin, kde je momentalne leto plnom prude...ale ak sa mylim, tak ma pouc, rada si urobim vylet do avokadoveho sklennika na slovensku 😀

tenerifka
15. jan 2017

My na avokade ficime kazdy deñ(tu sa to pestuje), ale v letnych mesiacoch nie je sezona a vtedy tu predavaju avokado z juznej Ameriky (s tenkou lesklou supou) a uz sa mi stalo, ze skratka nedozrelo. Ako tu uz bolo spomenute, najlepsie je kupovat to s tmavozelenou (az ciernou) hrbolovitou supou, a take staci nechat vonku a za 2-3 dni je makke. Nikdy nedavat po kupeni tvrde avokado do chladnicky, po zmaknuti ano a vydrzi v pohode niekolko dni

certi
15. jan 2017

alisha hovorim vseobecne o vsetkom ovoci, zelenine, evidentne si nepochopila.....a hadam si nemyslis, ze to dovazane z teplych krajin je nejake zdrave🙂)) zbieraju a nakladaju sa do nedozrete, po ceste su priamo v kamione atd striekane niecim, aby narychlo ako-tak dozreli a to potom ludia jedia...nic nema chut, vsetko je umelina...a pise sa sklenik.....ty si uz z mlasich rocnikov, co su uz na tieto umeliny naucene a ani nemaju sajnu, ako ma co chutit a je hrozne, ze sa to berie uz ako normalne a este nedajboze zdrave......tymto som tu skoncila a kto chce, nech sa smeje dalej, kazdy ma svoj rozum...

jankalukasova
15. jan 2017

@certi a čo teda jedávaš? to nerýpem, len sa pýtam...